Propojení po LAN napřímo.

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
HF_Tech

#16 Příspěvek od HF_Tech »

Jak jsi přišel na tu adresu: 192.164.10.55?
Pokud někdo neudělal botu při nastavení, tak takovou adresu by to mít nemělo. Ta adresa mimo rozsah neveřejných adres a registrovaná nějde v Rakousku.
Mělo by tam být něco v rozsahu 192.168.x.y.
Chtělo by se to podívat nejdřív do návodu a pak pokusovat dál.
S největší pravděpodobností, pokud někdo neměnil nastavení, tak tam bude:
192.168.0.x/255.255.255.0
192.168.1.x/255.255.255.0
192.168.10.x/255.255.255.0
192.168.100.x/255.255.255.0
Nebo tam bude nastavený DHCP klient a pak stačí připojit do nějakého routeru a po naběhnutí pustit na počítači IP skener.
pocitujlasku

#17 Příspěvek od pocitujlasku »

nainstaluj si wireshark, na notase si daj hocijaku ip. Spusti wireshark a pripoj kabel. Uvidis vsetko co sa na sieti deje a adresa, ktora nebude notebookova a nebude nejaka "zvlastna" (konci na 0 alebo 255) bude takmer urcite patrit tomu zariadeniu.
No vidis, a tak si sa bal
matahari

#18 Příspěvek od matahari »

Celeron píše:Jo, DHCP to opravdu nemá. A s tou adresou 164 nebo 168 si nejsem jistej, vařím z hlavy.
S tím pingem, ani jsem nezkoušel, domníval jsem se, že když se síť vůbec nenajde, že to nemá smysl. O portu v dokumentaci není ani čárka.
Spíš jsem si myslel, že je to v kabelu. Dřív musel být pro tohle přímý připojení kříženej ale dnes prý u moderních adaptérů to není potřeba. Je to tak?
Když jsem se podíval na nějaké TČ od PZP Opočno např. https://www.pzpheating.cz/download/navod-PZP-Living.pdf , tak se v něm píše o aplikaci PZP Living a hlavně jiné IP adrese 192.168.134.176 a také o portu 61682, který už jsem zmiňoval.
rnbw

#19 Příspěvek od rnbw »

Ten port 61682 sa pouziva na komunikaciu so sluzbou vyrobcu "PZP Route". Na lokalny pristup sa pravdepodobne pouziva iny port.
Celeron

#20 Příspěvek od Celeron »

Tak je to vyřešený. Poslal jsem kámoše kamsi, protože nevím a nemá smysl bádat nad regulátorem, co vidím prvně v životě a výsledek nastavení by byl stejně nejistý. Vypadá to, že pochopil a se skřípěním zubů objednal servis, kterej mu ten ekvitermní regl TČ přenastaví. Samozřejmě za úplatu, já bych to dělal zadarmo.
Nechápu, že pokud si někdo domů dá zařízení za 1/4 mega a ví, že to jde nastavit jen po internetu kterej nemá, tak si nepřidá pár tisíc za lokální displej ze kterýho jde vše na TČ nastavit bez internetu. A že montážníci výrobce zákazníka nepřesvědčí, že tudy cesta nevede. Nebo možná vede přes tahání peněz za servisní výjezd při každý změně požadovaný teploty a pod.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
matahari

#21 Příspěvek od matahari »

Oni zmiňují vzdálenou správu s webovým rozhraním https://www.pzpheating.cz/vzdalena-spra ... -cerpadla/ pro řadu ECONOMIC nebo AIR, DYNAMIC, AMBIENT a TERRA NEO, ale jsou tam tyhle odkazy

http://pzp.route.tecomat.com:61682/TR_LOGIN.XML
https://portal.pzpheating.cz/xcenterpro/cs-CZ/

takže možná se to na webové rozraní překládá až u nich a z čerpadla k nim se přenáší jen údaje.
O místním připojení jsem tam nic nenašel, ale snad existuje.
Cowley

#22 Příspěvek od Cowley »

Nerozumím od začátku tomu, že "v domě není Internet".
Třeba se data odesílají přes GSM na Server?
Celeron

#23 Příspěvek od Celeron »

Čemu nerozumíš? Že jsou lidé, kteří ke štastnýmu životu nepotřebujou Internet, vlastně ani PC a mají jen tlačítkovej telefon a technologie moderní doby jim je zcela u zádele?
Přitom než šel do penze, tak dělal skoro 30 let programátora v Cobolu, databázích a Informixu. Dvojtej Ing, strojař a ekonom. Asi z tý programátorský doby zahořkl.

A proč a kam by mělo to TČ odesílat data po GSM?
Jirka

Cowley

#24 Příspěvek od Cowley »

Když není v domě internet? Myšleno přípojka...
A tak jsem myslel, že tam je třeba datová SIM.

Taky mám zařízení, ve kterém se "hrabu" dálkově přes aplikaci.
Taky mám zařízení, ze kterého kouká LAN datový kabel a při místním připojení má jinou IP adresu a port.
Taky je namontováno v objektu kde není internet.
matahari

#25 Příspěvek od matahari »

Od programátora ing. et ing. bych očekával, že to zvládne bez cizí pomoci.
Vše je o základní síťařině, kde stačí ping nebo nmap pro naskenování otevřených portů a je jedno, jestli to bude napřímo nebo díky routeru s DHCP serverem atd.
Celeron

#26 Příspěvek od Celeron »

matahari píše:Od programátora ing. et ing. bych očekával, že to zvládne bez cizí pomoci.
Strojaře a ekonoma, co programoval půl života statistiku na JSEPu a SMEPu?
Kde by k nějaký síťařině přišel? Kdyť ani na PC neumí spustit Firefox.
Držte se pánové při zemi, bude mu za pár osmdesát. :lol:
Jirka

rnbw

#27 Příspěvek od rnbw »

Ani mnoho dnesnych programatorov nevie o sietach skoro nic a o HW uz vobec nie.
DedVseved

#28 Příspěvek od DedVseved »

Měli by, vždyť při vývoji musí řešit i chybové hlášení a ideálně, aby bylo co nejvíc vypovídající.
Když bude chtít např. uložit hodnoty do vzdálené databáze, tak by bylo vhodné na to upozornit aspoň v logu:

Server je nedostupný (ping)
SQL databáze je na serveru nedostupná (nmap)

a další návaznosti jako přihlášení, práva atd., takže by o tom měli mít částečně povrchní vědomost.
pocitujlasku

#29 Příspěvek od pocitujlasku »

rnbw: mozem potvrdit. Mal som kolegov, ktori boli super, co sa tykalo C# - pekny cisty kod, vsetko podla standardov, ale ked robili mikroservisy a nastal nejaky problem, tak ani tuk. Ani co sa tykalo databazy.
Zas na druhu stranu, sme sa super doplnali, kedze ja mam rad db a co sa tyka sieti, tak isty cas som riesil siete, aj spravu par serverov, takze oni pisali servisy a ja som riesil vsetko okolo. A vo vysledku bol funkcny system, ktory proste isiel mesiace bez toho, aby tam ktokolvek cokolvek riesil.
No vidis, a tak si sa bal
rnbw

#30 Příspěvek od rnbw »

Jebnu to cele do bloku try...catch a vypise to vo vsetkych pripadoch chybu "nieco sa pokazilo".
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“