Propojení po LAN napřímo.
Moderátor: Moderátoři
Pokud někdo neudělal botu při nastavení, tak takovou adresu by to mít nemělo. Ta adresa mimo rozsah neveřejných adres a registrovaná nějde v Rakousku.
Mělo by tam být něco v rozsahu 192.168.x.y.
Chtělo by se to podívat nejdřív do návodu a pak pokusovat dál.
S největší pravděpodobností, pokud někdo neměnil nastavení, tak tam bude:
192.168.0.x/255.255.255.0
192.168.1.x/255.255.255.0
192.168.10.x/255.255.255.0
192.168.100.x/255.255.255.0
Nebo tam bude nastavený DHCP klient a pak stačí připojit do nějakého routeru a po naběhnutí pustit na počítači IP skener.
- pocitujlasku
Když jsem se podíval na nějaké TČ od PZP Opočno např. https://www.pzpheating.cz/download/navod-PZP-Living.pdf , tak se v něm píše o aplikaci PZP Living a hlavně jiné IP adrese 192.168.134.176 a také o portu 61682, který už jsem zmiňoval.Celeron píše:Jo, DHCP to opravdu nemá. A s tou adresou 164 nebo 168 si nejsem jistej, vařím z hlavy.
S tím pingem, ani jsem nezkoušel, domníval jsem se, že když se síť vůbec nenajde, že to nemá smysl. O portu v dokumentaci není ani čárka.
Spíš jsem si myslel, že je to v kabelu. Dřív musel být pro tohle přímý připojení kříženej ale dnes prý u moderních adaptérů to není potřeba. Je to tak?
Nechápu, že pokud si někdo domů dá zařízení za 1/4 mega a ví, že to jde nastavit jen po internetu kterej nemá, tak si nepřidá pár tisíc za lokální displej ze kterýho jde vše na TČ nastavit bez internetu. A že montážníci výrobce zákazníka nepřesvědčí, že tudy cesta nevede. Nebo možná vede přes tahání peněz za servisní výjezd při každý změně požadovaný teploty a pod.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
http://pzp.route.tecomat.com:61682/TR_LOGIN.XML
https://portal.pzpheating.cz/xcenterpro/cs-CZ/
takže možná se to na webové rozraní překládá až u nich a z čerpadla k nim se přenáší jen údaje.
O místním připojení jsem tam nic nenašel, ale snad existuje.
Přitom než šel do penze, tak dělal skoro 30 let programátora v Cobolu, databázích a Informixu. Dvojtej Ing, strojař a ekonom. Asi z tý programátorský doby zahořkl.
A proč a kam by mělo to TČ odesílat data po GSM?
A tak jsem myslel, že tam je třeba datová SIM.
Taky mám zařízení, ve kterém se "hrabu" dálkově přes aplikaci.
Taky mám zařízení, ze kterého kouká LAN datový kabel a při místním připojení má jinou IP adresu a port.
Taky je namontováno v objektu kde není internet.
Strojaře a ekonoma, co programoval půl života statistiku na JSEPu a SMEPu?matahari píše:Od programátora ing. et ing. bych očekával, že to zvládne bez cizí pomoci.
Kde by k nějaký síťařině přišel? Kdyť ani na PC neumí spustit Firefox.
Držte se pánové při zemi, bude mu za pár osmdesát.
Když bude chtít např. uložit hodnoty do vzdálené databáze, tak by bylo vhodné na to upozornit aspoň v logu:
Server je nedostupný (ping)
SQL databáze je na serveru nedostupná (nmap)
a další návaznosti jako přihlášení, práva atd., takže by o tom měli mít částečně povrchní vědomost.
- pocitujlasku
Zas na druhu stranu, sme sa super doplnali, kedze ja mam rad db a co sa tyka sieti, tak isty cas som riesil siete, aj spravu par serverov, takze oni pisali servisy a ja som riesil vsetko okolo. A vo vysledku bol funkcny system, ktory proste isiel mesiace bez toho, aby tam ktokolvek cokolvek riesil.