Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.
Po čase jsem kouknul na EZK a zjistil, že končí. Výprodej jen na prodejně, takže možná někdo z okolí ocení.
Škoda, ale fungoval dlouho a asi už ho to nebaví.
Mimochodem, kdo si vybaví třeba AGB, nebo jak se to jmenovalo, někdy po revoluci v Amáru.
Skončili už v době, kdy tady zrušili prodejnu, kde měli velký odběr a navíc i z elektroprůmky vedle. A jako zásilkově se to už kvůli kvalitě dopravy Českou poštou taky nerentuje.
Těch prodejců bývalo hlavně na Moravě víc, třeba Atoll, AGB, EZK, Reton, Svoboda, už si ani nepamatuji, jak se jmenovala prodejna v Olmiku, kde jsem kdysi koupil tři přenosky JVC Z-4S po 390 Kč kus (schválně, kolik za ni chtějí kdekoli dnes?). Nejblíže jsem měl jen do Hradce, kde toho bylo víc, a pak do Ecomu v Českém Meziříčí nebo Enco Přepychy. Jo, a Denkla.
Je to proces celkem logický. Stárneme všichni, mladých moc nepřibývá, prodeje klesají. Zrovna Enco se drželo dlouho anténní technikou z Polska, pro analog skvělá nabídka, a trafa do zásuvky slušná - většina jich jede dodnes. Atoll zase dodával výběr dekodérů PAL/SECAM (nebo jen PAL), konvertorů zvukového doprovodu včetně kvaziparalelních... ty firmy se svezly na vlně zájmu a pak doprodaly sklad.
Asi nemusím pokračovat o sortimentu, který leží skladem, a už si něco málo koupí dva lidi za rok. To nemůže žádnou firmu uživit.
Tak, já přišel na to, že EZK skončilo, až dnes. Až mne z toho zabolelo u srdce, že další prodejna skončila. Jak jsem tam nakupoval, pracovala tam jedna sympatická slečna.
Kde se dnes dají nakoupit kondenzátory MKT205 na výhybky ? Rád bych podpořil českého výrobce, vím, že můžu koupit Monacory...
Jak je to ted s malymi nakupy z ES Ostrava? Na strankach mivali sekci "vyprodej", kde nabizeli prebytky z vyroby, i v kusovych mnozstvich. Ted to tam ale nevidim. Oni s timto maloprodejem prestali? Nebo je potreba si vyzadat aktualni seznam?
Nevím co je pro ES malej prodej ale předvloni jsem tam kupoval 100 ks TC205 220N a chtěl jsem, aby byly vytříděný na ±0,5% toleranci. Žádnej problém to nebyl, za týden jsem je měl. Podle tolerančního porovnávání na BM509 byly dokonce vybraný na max ± 0,3%. A to vytřídění stálo jen pár stovek navíc.