Výměna žárovek v digestoři
Moderátor: Moderátoři
Výměna žárovek v digestoři
Domnívám se, že je problém ve spínači osvětlení, protože tento není mechanický, ale elektronický, a napadlo mě, jestli to třeba není tím, že spotřeba LED žárovek je najednou minimální a součástka, která osvětlení spíná to vyhodnotí tak, že je obvod bez žárovek a proto se zase vypne.
Poradíte mi prosím, jak problém vyřešit, abych zachoval minimální spotřebu?
Děkuji, Honza.
- pocitujlasku
honza789: Ano, je to problem, ze ledky maju nizky odber a preto zdroj vypina. Riesenie je bud nechat tam tu jednu halogenku, alebo skusit vymenit zdroj, alebo vystup zatazit odporom - to je ale krajna moznost, zbytocne to bude kurit.
Chabou náplastí na rozervané srdce Ti může být info, že existuje víc zařízení, která vyžadují odporovou zátěž, jinak nefungují (například dvoudrátové pohybové IR spínače od ABB, digestoře a další).
Jenomže žádná zpětná klapka netěsní dokonale, důsledkem je, že zplodiny od sporáku si v létě cpou sousedi navzájem do bytů. V zimě ne, to má stoupačka přirozený tah a nějak to odejde, jen v hicech se to tlačí zpět. Přitom stačí jednou dvakrát sepnout na dvě minuty centrální odtah a je po problému.
Řešili jste někdo už automatické spínání centrálního odtahu stoupačky při zapnutí kteréhokoli ventilátoru v digestoři? V tom stoupacím potrubí přece v takovém případě stoupne tlak. Jenže ten rozdíl tlaků mezi vnitřkem a vnějškem potrubí se tam mění i s otevřením a zavřením většiny dveří a oken v bytě, a takové spínání je třeba vyloučit.
Na niektorych domoch som videl na streche rotacne ventilacne hlavice. Ked fuka vietor, tak to vytvara tah aj bez ventilatora.
Stejný problém mám nad zrcadlem v koupelně. Původně 3x zrcadlové halogenky 20W. Výměna za led 3x 3,5w nefungovala. Pak jsem na zdroji našel na štítku, že minimální zátěž je 20W. Nechal jsem 1x halogenku +2x led. Už to tak mám bez problému asi 2 roky. Rozdíl ve světle mezi halogenkou a led není skoro vidět.
- pocitujlasku
Já jsme docela koukal na odsávání co nám naisntalovali do koupelny a kuchyně, jsou tam lamely a trvá tak 15 vteřin běhu ventilátoru než se začnou vůbec otevírat. by mě zajímalo jak je to dělané