Nabíječka Parkside svítí zelená dioda, nenabíjí
Moderátor: Moderátoři
- MiracleSky
Nabíječka Parkside svítí zelená dioda, nenabíjí
- MiracleSky
. určitě mám úplně tu stejnou nabíječku. Bez problému nabíjím i když je ta baterie studená protože se nachází v garáži a tady je jenom nějakých 4 až 5 stupňů Celsia. Takže děkuji za odpověď a dám vědět jak to dopadlo.mi-ro píše:Ale jemu se baterie v jiné nabíječce chová normálně, nabíjí se. PS máš zaručeně originál nabíječku určenou pro danou bateri?
Jedné svítila pořád zelená kontrolka.
Špatný pájení vodiče a uvolněný cín na noži pro připojení AKU.
Druhá byla mrtvá. KO jedna dioda, měřící odpory a výstupní (SMD) MOSFET. Spínací mosfet to přežil.
Diody jsou problém jsou tam schottky 5A 200V (SR5200), v jiné nabíječce od Ryobi jsem viděl SR5150 5A 150V asi vydrží taky... Výstupní FET jsem koupil v SemicTrade nějaký s podobnýni parametry od IR a diody nahradil nějakou dvoudiodou v TO220 vykuchanou ze zdroje starého LCD monitoru.
Jinými slovy, náklady na dopravu by cenu opravy vyšponovali na cenu za kterou bych na lidl shopu koupil novou nabíječku.
Takhle oprava vyšla kolem stovky.
- MiracleSky
Chtěl bych opravit projevenou závadu. Spletl jsem si nabíječku s jiným typem nabíječky. Takže problém je správně takovýto. Nabíječka nesvítí vůbec, ani červenou ani zelenou diodou, a proto jsem koupil nabíječku novou a chystám se tedy nabíječku opravit. To s tou zelenou diodou Že to svítí Stále to je prostě jiná nabíječka a jiná vrtačka.CZJKP1 píše:Opravoval jsem dvě LIDL nabíječky.
Jedné svítila pořád zelená kontrolka.
Špatný pájení vodiče a uvolněný cín na noži pro připojení AKU.
,,Druhá byla mrtvá. KO jedna dioda, měřící odpory a výstupní (SMD) MOSFET. Spínací mosfet to přežil,,.
Jinými slovy, náklady na dopravu by cenu opravy vyšponovali na cenu za kterou bych na .