Chytrá regulace ústředního topení v RD

Měřáky, automatizační technika, regulační technika

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Jenyk

#46 Příspěvek od Jenyk »

Přišla odpověď z Elektrobocku, je to anténa.
dred

#47 Příspěvek od dred »

Takéto "chytré" hlavice v podstate nahrádzajú funkciu priestorového termostatu pre každú miestnosť..
Je mi teplo -nepotrebujem kúriť - uzatvorím ventil prívodu... a nestarám sa čo sa deje v ostatných miestnostiach.
Je mi zima ? - otvorím ventil, a keď neprichádza "teplo" - tak spustím ohrev (pec) a ja sa nezávisle od ostatných miestností "zohrejem"...Je to o logike riadenia..
doktor365

#48 Příspěvek od doktor365 »

dred píše:Takéto "chytré"
Je mi teplo -nepotrebujem kúriť - uzatvorím ventil prívodu... a nestarám sa čo sa deje v ostatných miestnostiach.
Je mi zima ? - otvorím ventil, a keď neprichádza "teplo" - tak spustím ohrev (pec) a ja sa nezávisle od ostatných miestností "zohrejem"...Je to o logike riadenia..
Mám Netatmo a hlavice otvírám na dálku kde zrovna chci zatopit.
Jenyk

#49 Příspěvek od Jenyk »

A také celý systém programuji podle předpokládaného užití místností a tedy požadované teploty v místnosti v čase. Ovládám ho vzdáleně, když nejsem doma (včera jsme byli na vánočních trzích. Zapnout si topení doma v metru půl hodiny před příchodem nemá chybu :D )

Zkušenosti jsou po pár dnech zatím výborné. Naše podmínky jsou trochu specifické. Dva lidé ve větším rodinném domě. Některé místnosti využíváme přes den víceméně trvale; některé občas, ale pravidelně; některé nárazově; některé téměř vůbec. Nasazení takového systému má smysl po pořádné úvaze, jak místnosti využíváme. Podle toho je systém naprogramovaný. Výsledkem je zvýšený komfort a jak to vypadá, i nezanedbatelná úspora energie na vytápění. A je to také moc pěkná hračka (a to je vlastně to hlavní).
dred

#50 Příspěvek od dred »

"A je to také moc pěkná hračka (a to je vlastně to hlavní)" :agree:
Len čo si s tým počnú naše polovičky - keď sa pominieme :lol:
doktor365

#51 Příspěvek od doktor365 »

dred píše:"
Len čo si s tým počnú naše polovičky -
Tak ta moje to ovládá přes mobil bez problému
samec

#52 Příspěvek od samec »

Koľko tuškových batérii to skonzumuje za sezónu?
doktor365

#53 Příspěvek od doktor365 »

samec píše:Koľko tuškových batérii to skonzumuje za sezónu?
Nevím, nějak to neřeším. Krmím to dobíjecíma.
Alomah

#54 Příspěvek od Alomah »

Koľko tužkových batérii to skonzumuje za sezónu?

Výrobce uvádí jeden pár,ale u mně to bylo asi dva páry.Nastavení komunikace jsem měl dle doporučení EOB.Na letošní zimu jsem udělal centrální napájení všech hlavic,takže to neřeším.Měl jsem z dřívější regulace protrubkovaní ke každému ventilu,tak jsem to využil mimo jiné i pro napájení.
samec

#55 Příspěvek od samec »

A v čom je teraz táto bezdrôtovo baterkovo chytrá regulácia chytrejšia než tá predchádzajúca?
Jenyk

#56 Příspěvek od Jenyk »

Regulace PocketHome má za sebou první půlsezonu. Zatím jsem s ní velmi spokojený. Všechno spolehlivě chodí, dobře se ovládá. Teď bych do ní rád začlenil i podlahové topení. V domě máme v koupelnách elektrické rohože. Spínané jsou přes stykač HDO, přes hodiny https://www.elkoep.cz/spinaci-hodiny-digitalni-sht-12 a termostaty https://ojelectronics.com/floorheating/ ... ostat-mtc/ v jednotlivých koupelnách.

Součástí PocketHome jsou vhodné prvky, kterými by šlo současné řešení nahradit. Znamená to ale přepojovat rozvaděč a do toho se nebudu pouštět sám. Takže poptávám elektrikáře, ktery by mi úpravu navrhl, prvky dodal, nainstaloval a rozšíření rozchodil. Musí už PocketHome umět. Nechci, aby se to u mne někdo učil. Západ Prahy, mezi Zličínem a Berounem. Kdo to umí a zakázka ho zajímá, pošlete prosím SZ nebo zavolejte na 775 575 551.
workhard
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od workhard »

Taky jsem zkoušel v bytě naprogramovat topení, jenže mám občas nepravidelně odpolední, občas tu týden nebo i déle nejsem vůbec, takže manuální spouštění podle momentální potřeby je pro mě největší úspora...
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
Odpovědět

Zpět na „Měření, regulace a automatizace“