Chytrá regulace ústředního topení v RD
Moderátor: Moderátoři
Je mi teplo -nepotrebujem kúriť - uzatvorím ventil prívodu... a nestarám sa čo sa deje v ostatných miestnostiach.
Je mi zima ? - otvorím ventil, a keď neprichádza "teplo" - tak spustím ohrev (pec) a ja sa nezávisle od ostatných miestností "zohrejem"...Je to o logike riadenia..
Mám Netatmo a hlavice otvírám na dálku kde zrovna chci zatopit.dred píše:Takéto "chytré"
Je mi teplo -nepotrebujem kúriť - uzatvorím ventil prívodu... a nestarám sa čo sa deje v ostatných miestnostiach.
Je mi zima ? - otvorím ventil, a keď neprichádza "teplo" - tak spustím ohrev (pec) a ja sa nezávisle od ostatných miestností "zohrejem"...Je to o logike riadenia..
Zkušenosti jsou po pár dnech zatím výborné. Naše podmínky jsou trochu specifické. Dva lidé ve větším rodinném domě. Některé místnosti využíváme přes den víceméně trvale; některé občas, ale pravidelně; některé nárazově; některé téměř vůbec. Nasazení takového systému má smysl po pořádné úvaze, jak místnosti využíváme. Podle toho je systém naprogramovaný. Výsledkem je zvýšený komfort a jak to vypadá, i nezanedbatelná úspora energie na vytápění. A je to také moc pěkná hračka (a to je vlastně to hlavní).
Výrobce uvádí jeden pár,ale u mně to bylo asi dva páry.Nastavení komunikace jsem měl dle doporučení EOB.Na letošní zimu jsem udělal centrální napájení všech hlavic,takže to neřeším.Měl jsem z dřívější regulace protrubkovaní ke každému ventilu,tak jsem to využil mimo jiné i pro napájení.
Součástí PocketHome jsou vhodné prvky, kterými by šlo současné řešení nahradit. Znamená to ale přepojovat rozvaděč a do toho se nebudu pouštět sám. Takže poptávám elektrikáře, ktery by mi úpravu navrhl, prvky dodal, nainstaloval a rozšíření rozchodil. Musí už PocketHome umět. Nechci, aby se to u mne někdo učil. Západ Prahy, mezi Zličínem a Berounem. Kdo to umí a zakázka ho zajímá, pošlete prosím SZ nebo zavolejte na 775 575 551.