Kryptobezpečnost FV měničů

Solární technika, tepelná čerpadla, rekuperace, vzduchotechnika, klimatizace, ohřev TUV... prostě všechno, zač platíme, ačkoli bychom třeba ani nemuseli

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
DedVseved

#16 Příspěvek od DedVseved »

OpenWrt taky není úplně dokonalý https://cve.mitre.org/cgi-bin/cvekey.cg ... rd=OpenWrt
rnbw

#17 Příspěvek od rnbw »

Tie CVE je nutne citat s porozumenim.
pocitujlasku

#18 Příspěvek od pocitujlasku »

Ruprecht: bud mas kvalitne, ale lacny smejd s cloudom - dan za nizku cenu.
No vidis, a tak si sa bal
Ruprecht

#19 Příspěvek od Ruprecht »

Práve proto bych chtěl nějaké doporučení na lokální wifi kameru bez cloudu
Když promluví, tak buď kňučí, nebo lže.
rnbw

#20 Příspěvek od rnbw »

Kolega mi hovoril, ze nejake lacne kamery sa daju upravit, aby podporovali RTSP.
DedVseved

#21 Příspěvek od DedVseved »

Když už tady zazněl OpenWrt jako alternativní firmware pro routery, tak pro kamery existuje OpenIPC https://github.com/OpenIPC + https://openipc.org
OpenIPC is a rapidly developing open source alternative firmware for popular IP cameras from an open community.
+
OpenIPC is an open-source operating system targeting IP cameras with ARM and MIPS processors from several manufacturers in order to replace that closed, opaque, insecure, often abandoned and unsupported firmware pre-installed by a vendor.
ovšem zkušenost s tím nemám a možná že jsou i další podobné projekty.

To že má kamera RTSP stream, je prakticky k čemu? Maximálně k online sledování. Málokdo má nějaký rekordér, který obraz vyhodnocuje a zaznamenává sekvence např. při pohybu v obraze. Lepší je, když např. pohyb v obraze vyhodnocuje rovnou kamera, která to většinou umí a tyto sekvence buď ukládá na kartu, posílá do rekordéru, na FTP, sambu apod.

P.S. Existuje ještě i tohle https://thingino.com
pocitujlasku

#22 Příspěvek od pocitujlasku »

Ruprecht: ja taku kameru hladam uz vyse roka. Jediny kompromis som nasiel nejake tplink rady, kde je moznost apky, ale zaroven podporuju aj onvif a priamo vies z nej tahat aj stream. Udajne, ta apka nie je povinna.
No vidis, a tak si sa bal
Hape
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Hape »

Koukni na kamery CP PLUS. Provozuji jednu starší 3 Mpix venkovní IP dome kameru s IR a když jsem v LAN s kamerou, tak mobilní aplikace umožňuje lokální přístup.
DedVseved

#24 Příspěvek od DedVseved »

Vždyť to je jen obchod, ve kterém mají kamery AIPA, BCS a další. Všechno to jsou výrobky, kterých jsou spousty.
To že funguje přes lokální připojení, tak se stejně připojuje také do cloudu a málokdo ví, jak to na TP-Linku omezit.
MiraSt

#25 Příspěvek od MiraSt »

Více než vhodné je také změnit výchozí heslo routeru či jiných zařízení připojených k internetu. Platí to například také pro měniče fotovoltaických elektráren, které v drtivé většině případů pocházejí z Číny.
Na dřevostaviteli jsem už dříve našel zajímavý článek, ale nedával jsem ho tady. Jenže teď se tu objevila diskuze o bezpečnosti FV měničů proti napadení po síti z venku tak ho přikládám. Jak to tedy s bezpečností je? To mi fakt kdokoli kdo zná přístup, mi může měnit napětí? Tady.
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
rezis

#26 Příspěvek od rezis »

DedVseved píše:https://cve.mitre.org/cgi-bin/cvekey.cgi?keyword=TP-Link

Kdo se s místních přizná, že má doma TP-Link?
Nikdo, protože všichni jsou na slovo vzatí síťoví administrátoři, kteří si vše nakonfigurují přes teminál pomocí nftables nebo iptables a klikacím pseudo firewallem v TP-Linku pohrdají.
Třeba ja ho mam a nevidím v tom problém. Na domácí žvýkání stačí. Kdyz vidím co nacvičuji IT u nás v práci tak mi přijde směšné myslet si že někdo kdo se neživí jen tím dokáže opravdu zabezpečit síť
Internet - metla lidstva
p32

#27 Příspěvek od p32 »

DedVseved píše:To že funguje přes lokální připojení, tak se stejně připojuje také do cloudu a málokdo ví, jak to na TP-Linku omezit.
A že to zrovna ty nevíš, tak to nechápu. :lol:
DedVseved

#28 Příspěvek od DedVseved »

Asi tvůj humor nechápu, kdybys někdy chtěl přispět něčím humorným do vlákna se vtipy, tak si to radši rozmysli.
p32

#29 Příspěvek od p32 »

Co je na tom humorného, že ty všechno víš? Nebo to fakt nevíš?
DedVseved

#30 Příspěvek od DedVseved »

Takže jako vždy tady osobními bláboly zahnojíš vlákno! Jestli něco proti mě máš, tak mi to sděl jako chlap a neptej se otázkama jak nějaký poseroutka.
Odpovědět

Zpět na „Energie a energetika v domácnosti“