Kärcher IVL 50/24-2 hladinové čidlo
Moderátor: Moderátoři
Kärcher IVL 50/24-2 hladinové čidlo
Pozdravuje Vás Martin
Velmi logicky a selským rozumem po několika desetiletích praxe servisování měření a regulace na velkých průmyslových kotelnách a kotlích velkých jak několikapodlažní domy:
1) jakékoliv tepelné čidlo umístěné v nějaké jímce, nebo obalu, nemůže zareagovat okamžitě z důvodu, že tam musí být zákonitě nějaká časová prodleva, než to teplo prostoupí až k čidlu a začne ho ohřívat.
2) nicméně ani na ohřev to nemůže spoléhat, a to je ta nejzásadnější věc v uvedeném vysavači. Představ si, že ta voda může mít klidně rozdílnou teplotu od lehce nad nulou, až po klidně 80°C. Tak jak by pak ten vysavač vzhledem k teplotě okolí vyhodnocoval z toho PTC tu "správnou teplotu" pro vypnutí?
Musí tam být použitý systém na měření okamžitého svodu proti obalu přes tu vodu. Dělá se to tak u hlídání hladin v kotlích běžně. Mám tu doma pro testování regulátorů a hlídačů hladin po opravě sondy, ve kterých jsou umístěné v jímkách čidla PT100, ale zároveň jsou ty jímky odizolované od montážní příruby na kotel právě z toho důvodu, že se pro hlídání hladin využívá svodu z obalu jímky přes kotlovou vodu na kostru varného bubnu.
Tam to odstavení kotle funguje prakticky okamžitě.
Tak popřemýšlej,
Vašek
Pozdravuje Vás Martin
V noci už jsem to nenapsal, ale když se podíváme na schéma co namaloval Martin i s hodnotami součástek: obrázek 20241221_191300.jpg
tak přeci i Martinem nově uvedené hodnoty studeného a nebo teplého čidla se v zapojení ostatních součástek okolo něj nijak neprojeví. Procesor bude mít na vstupu vždy "1". A nebo jsou ty hodnoty součástek ve skutečnosti úplně jiné, nebo je to jinak zapojené
Vašek
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!