Cyklostezka ve vozovce a zákaz zastavení.

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
ferdislav

#16 Příspěvek od ferdislav »

Jj on to není problém,on se dělá,trefil jsi to ;)
martinkopp

#17 Příspěvek od martinkopp »

Komunisti jsou dnes toxičtí, ale stejná sorta lidí jež tam tehdy byla je v populaci i dnes, umí hovno, ale o to víc mají chuť rozhodovat a plánovat ostatním život. Tak se dali mj. k pumpičkářům "bojujícím za svá práva". Pořád žvaní o rovnoprávnosti, tak nechápu proč mají existovat nějaké vyhrazené cyklopruhy.
Hill
Administrátor

#18 Příspěvek od Hill »

Přece k odbourávání pudu sebezáchovy a zdravého úsudku. I ty se dnes nálepkují, jako toxické.
DedVseved

#19 Příspěvek od DedVseved »

V přespříštích volbách vyhraje strana, která bude chtít zrušit cyklostezky.
ransom

#20 Příspěvek od ransom »

Já nemám nic proti cyklostezkám jako takovým. Kdyby existovala cyklostezka těch pár kilometrů mezi Náchodem a Skalicí, jezdil bych dodnes do práce na kole. Jenomže už jsem bídnou smrt riskoval dost dlouho. Když šofér kamionu čumí na film, je mi prd platné že šlapu po krajnici v reflexní vestě a helmě, s kolem osvětleným jak auto.
Dodělávají teď u nás další úsek okružní cyklostezky kolem Rozkoše. To je hezké. Ale: kus je sdílený s místní silnicí. A lidi se neumějí chovat. Bude tam chaos jako všude jinde v okolí. Tlupy co jedou rozcourané po třech vedle sebe, kočárky, psi, bruslaři. A nebude to sloužit dopravě, jenom výletníkům. Protože to vede v podstatě odnikud nikam.
Byla doba, kdy kolo byl prostě dopravní prostředek. Člověk na kole jel NĚKAM. Dnes kolo naloží na auto, někam si ho doveze, povozí se, zase ho naloží a odveze domů. (Podobné to je s koněma. Taky už se na nich nejede za cílem, ale vozej se v přívěsu za autem.)
Jako kluk jsem měl ve škole povinnou dopravní výchovu. Ve čtvrté třídě jako chodec, v páté jako cyklista. Bylo pro mě věcí cti, abych se podle toho choval. Potkat dnes cyklistu, který jede vpravo, před odbočením se ohlídne a ukáže, pustí chodce na přechodu, respektuje značení i semafor, to je opravdu na oslavu.

K tomu úplně prvnímu dotazu:
Pokutovat to může MP. O odtažení špatně zaparkovaného vozidla rozhoduje státní policie. Pokud ta místní situace vypadá jak to je popsáno, je tam asi špatně všecko. Já jako řidič bych tam nestál. Z principu. Není mi zatěžko hnout prdelí a dojít kus pěšky. Druhé proto ale soudit nebudu. To řeším jenom když kvůli nějakému hňupovi (frndě) nevyjedu v práci z garáže.
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
EKKAR

#21 Příspěvek od EKKAR »

ransom píše:...
Jako kluk jsem měl ve škole povinnou dopravní výchovu. Ve čtvrté třídě jako chodec, v páté jako cyklista.
...
Jestli se nemejlím, tak za mě to bylo ještě dřív - "Mladý chodec" ve třetí a "Mladý cyklista" ve čtvrtý. Každopádně to ale dnešní mládeži těžce chybí - těch kolečkářů jezdících křížem krážem přes přechody a v protisměru je nějak moc. Plus ten kluk v Kopřivnici předevčírem, co vjel s kolem pod vlak, to už je opravdu podle Darwina ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
ransom

#22 Příspěvek od ransom »

Jo, asi to byla opravdu třetí a čtvrtá. Tuhle učebnici jsme měli.
https://www.databazeknih.cz/knihy/stuj- ... sta-168146
Ono to má vlastně logiku, od deseti mohl cyklista do provozu sám. Od šesti pod dohledem staršího patnácti let. Jak to je vlastně s věkem dneska? Po silnici se motaj tříletý žoužele a nikoho to netankuje.
EKKAR

#23 Příspěvek od EKKAR »

A ouplně nejhorší jsou kryptopumpýčisti - od těch se na silnici dá čekat úplně fšecko. Kdo neví co je kryptopumpýčista - viz obrázek:
Přílohy
40-thule 929.jpg
40-thule 929.jpg
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
DukeNuke

#24 Příspěvek od DukeNuke »

ransom píše:... od deseti mohl cyklista do provozu sám. Od šesti pod dohledem staršího patnácti let. Jak to je vlastně s věkem dneska? Po silnici se motaj tříletý žoužele a nikoho to netankuje.
§58 odst.(2) Dítě mladší 10 let smí na silnici, místní komunikaci a veřejně přístupné účelové komunikaci1) jet na jízdním kole jen pod dohledem osoby starší 15 let; to neplatí pro jízdu na chodníku, cyklistické stezce a v obytné, pěší a sdílené zóně.
Což chápu tak, že od 10 let můžeš na silnici, pod 10 let jen s osobou starší 15 let.
rnbw

#25 Příspěvek od rnbw »

Uplne najradsej mam tych, co idu po ceste aj ked maju dva metre od nej cyklotrasu.

Na bicykli som uz aspon 2 roky nesedel, ale po ceste som isiel len ak to bolo nevyhnutne. Ak bol prazdny chodnik, tak som isiel radsej po nom - aj ked je to (uz) zakazane.
ransom

#26 Příspěvek od ransom »

Mně je úplně jedno kudy cyklista jede. Ať si jezdí kudy chce, pokud se chová jako člověk. Ať si klidně jede na chodníku. Ale tak, aby zastavil nebo se vyhnul, pokud třeba nekdo vyleze na chodník z baráku. A pokud nebude v plným kvaltu míjet nic netušící chodce o centimetry. Ať si jede ve městě jednosměrnou ulicí v protisměru, pokud nebrání autům v projetí. Ať si klidně jede vedle nepoužitelné cyklostezky po vozovce (koukněte se na streetview jak domršili v Náchodě cyklostezky na Pražské), ale jako řidič. Milerád se mu vyhnu. Fakt mi to nevadí. Ale ne že mě při vjezdu do kruháče vezme zprava. Nebo že vlítne z chodníku na přechod a všichni ať se poserou.
DukeNuke

#27 Příspěvek od DukeNuke »

Zprava klidně může:
§57 odst.(4) Pohybují-li se pomalu nebo stojí-li vozidla za sebou při pravém okraji vozovky, může cyklista jedoucí stejným směrem tato vozidla předjíždět nebo objíždět z pravé strany po pravém okraji vozovky nebo krajnici, pokud je vpravo od vozidel dostatek místa; přitom je povinen dbát zvýšené opatrnosti. To neplatí, odbočuje-li vozidlo vpravo a dává-li znamení o změně směru jízdy.
ransom

#28 Příspěvek od ransom »

Já ale píšu o jiné situaci.
Navíc "dbát zvýšené opatrnosti" si určitě nevykládám jako "spurtovat zalehnutý v řídítkách těsně podle popojíždějících aut, když se zrovna snaží udělat místo sanitce". Což je zrovna u nás ve městě (vyhlášeném odpoledními kolonami) modelová situace.
Naposledy upravil(a) ransom dne 25 pro 2024, 17:57, celkem upraveno 1 x.
DukeNuke

#29 Příspěvek od DukeNuke »

No, pokud na kruháči odbočuješ doprava a on tě vpravo předjíždí s tím, že jede rovně, tak je to osel a říká si o rozbitá ústa. Tedy jestli to myslíš takhle...
ransom

#30 Příspěvek od ransom »

Jasně. Škoda že si ty záznamy z kamery nearchivuju. Kolona se rozjede, před kruháčem už musím i přibrzdit. Nejedu sice doprava, ale tu klíčku udělat musím (kruháč je poměrně malej). A cyklista na čipnutým elektrokole mi to migne kolem blatniku a přímo před čumák. Načež na výjezdu z kruháče ještě skoro sejme chodce na přechodu. (Jako ten přechod je tam opravdu ke zlosti, ale co neděláme.)
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“