UNI-T UT191T multimeter - kontrast displeje
Moderátor: Moderátoři
UNI-T UT191T multimeter - kontrast displeje
dostal jsem tento multimetr a trochu mě zaráží, že má o dost horší kontrast displeje než nějaký no-name multimetr za dvě stovky. Uni-t má auto-podsvícení, ale to zapíná až při docela nízké úrovni osvětlení, takže by bylo potřeba zalepit senzor osvitu, abych displej spolehlivě přečetl vždy.
Je ten nízký kontrast u uni-t normální a nedá se s tím něco dělat (trimr uvnitř apod) ?
Liquid crystals solidify at low temperature (below the storage temperature range) leading to defective
orientation of liquid crystal or the generation of air bubbles (black or white). Air bubbles may also be
generated if the module is subjected to a strong shock at a low temperature.
Teď jsem se byl kouknout na svůj levnější UT-61EU. No, pozadí taky tmavší, asi bych si uměl představit kontrast lepší. Ale nikdy by mě nenapadlo samotného, přijde mi to v pohodě.
Nedávno jsem likvidoval poměrně drahej Chauvin-Arnoux klešťák, ten měl od novýho displej vyloženě vyblitej. A to stál kdysi dvacet litrů.
Další věc, co se na tom podepisuje je kvalita zadní odrazové fólie. Hůře jsou na tom transreflexní pozadí, které jsou částečné průsvitné kvůli podsvětlení, než čistě reflexní (u těch je pak přisvícení z boku a není tak kvalitní). A pokud se u displeje sejde transreflexní provedení se čtyřúrovňovým buzením, stojí to při slabém světle a vypnutém podsvícení za starou bačkoru.