18650 članek 3.7V na 3V

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Celeron

#31 Příspěvek od Celeron »

Milan_F píše:Fakt genitální nápad udělat topení na baterky. :roll:
No a co to je horkovzduch pistole na baterky? A není to žádnej ujetej nedomyšlenej PRCák ale celkem renomovaná Makita DHG180ZK. Zvláštní je, že jsem nikde nenašel jakej má výkon a jak dlouho dokáže těch 550℃ horkýho vzduchu dávat. :roll:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
EKKAR

#32 Příspěvek od EKKAR »

Milan_F píše:Fakt genitální nápad udělat topení na baterky. :roll:
Jednoduchá odpověď. Na baterky není topení, ale jeho regulace.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
workhard
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od workhard »

No je to stejný nesmysl, jako bezdrátová zabezpečovačka. Sice nemusíš natahovat rozvod, zato pořád měníš baterky v čidlech. Když už bych byl nucen používat takový topný systém, udělal bych někde uprostřed centrální 3V zdroj a roztahal to kablíkama.
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
rnbw

#34 Příspěvek od rnbw »

V bezdrotovom Jablotrone tie baterie aspon vydrzia rok.
Milan_F

#35 Příspěvek od Milan_F »

EKKAR píše:Jednoduchá odpověď. Na baterky není topení, ale jeho regulace.
Já se na nic neptal, chytráku. Já konstatoval.
Celeron píše:No a co to je horkovzduch pistole na baterky? A není to žádnej ujetej nedomyšlenej PRCák ale celkem renomovaná Makita DHG180ZK. Zvláštní je, že jsem nikde nenašel jakej má výkon a jak dlouho dokáže těch 550℃ horkýho vzduchu dávat. :roll:
No my o voze, ty o koze. :roll:
Hape
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Hape »

Mně by ještě zajímalo, kolik se ušetří na topení instalací takových vyfikundací na baterky. Já v moc velkou úsporu nevěřím.
Podle mně by měla být otopná tělesa spočítaná na tepelné ztráty místností a podle jejich zamýšleného účelu a teplota topné vody regulována podle venkovní teploty. Termostatické hlavice by měly zasahovat do topení až při tepelných ziscích místností při slunečném dni ze slunce nebo z nějaké činnosti v místnosti, třeba vaření nebo sledování velké TV a na to stačí hlavice obyčejná, nevytuněná baterkama. Nějaké šukání s teplotou sem a tam během dne se snad nemůže vyplatit oproti ustálenému stavu. Úsporu bych viděl až při snížení teploty při dlouhodobější nepřítomnosti.
Valdano

#37 Příspěvek od Valdano »

Berte to tak, že s obyčejnými hlavicemi by to přece nebylo dostatečně "cool" a není ani tak podstatné jestli se oproti obyčejným hlavicím něco ušetří jako spíš to, že si pak někdo může prohlížet třeba na mobilu nebo dokonce přes Internet různá data k tomu. Dneska pro někoho když to není v mobilu a na Netu tak jako by to ani nebylo. :wink:
Celeron

#38 Příspěvek od Celeron »

Milan_F píše:
Celeron píše:No a co to je horkovzduch pistole na baterky? A není to žádnej ujetej nedomyšlenej PRCák ale celkem renomovaná Makita DHG180ZK. Zvláštní je, že jsem nikde nenašel jakej má výkon a jak dlouho dokáže těch 550℃ horkýho vzduchu dávat. :roll:
No my o voze, ty o koze. :roll:
Promiň, že jsem pouze konstatoval, že některý baterkově napájený zařízení jsou nesmyslná ∏čovina.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Odpovědět

Zpět na „Poradna“