Nádoby se zpětným ventilem.

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
martinkopp

Nádoby se zpětným ventilem.

#1 Příspěvek od martinkopp »

U některých praček jež si dávkují tekutý prostředek samy mají lahve s ním místo uzávěru zpětný ventil s pružinkou, jež se nasazením do pračky zamáčkne o trn a prostředek vytéká. Při vytažení zas pružinka uzavře nádobu a nic nevytéká ani nežbryndá při manipulaci.

Dá se koupit cca 5l plastový kanystr s takovým uzávěrem? Případně jen ventil k našroubování na nějaké standartní nádoby? Nevím jak se tenhle typ uzávěru jmenuje, takže se mi nedaří nic najít.
dred

#2 Příspěvek od dred »

A nebol by nejaký ventil na bandaske či jej uzávere vhodnejší ?? Nabrindá to tak či tak... A takých je vyrábaných spústa

Aj pri čúraní ide vždy posledná kvapka do gatí...a môžeš triasť koľko chceš :lol: :lol:
martinkopp

#3 Příspěvek od martinkopp »

Potřebuju to rychle a bezbolestně vyndat a znovu nasadit. Mám jich v řadě 16ks, takže hadičkovo-kohoutový systém je při neustálém prohazování pruda.
dred

#4 Příspěvek od dred »

Ma napadlo.. sused má zajaca a vodná napájačka má ten systém.. uzáver nejakou guľou.. možno by sa aj našlo niečo vhodné - podobné...
Alebo si dať presne podľa typu šróbenia "zásobníka" vytlačiť na 3d adaptér na tom podobnom "zjednodušenom" princípe.. že to len nacvackneš a nadávkuješ...guľa (napr. z ložiska) to potom uzatvorí prítlakom strunky o tesnenie (stačiť bude určite pre jednoduchosť bez nadmerného tlaku aj O krúžok) ..
dracekvo

#5 Příspěvek od dracekvo »

Nepíšeš k čemu to konkrétně chceš.
Podle mě by to šlo udělat z něčeho takového.

https://demashop.cz/ventily-a-armatury/ ... 13731.html
martinkopp

#6 Příspěvek od martinkopp »

Hledám hotovou nádobu nebo kanystr s uvedeným ventilem která se dá normálně koupit v obchodě, žádný domácí bastl to být nemůže. Chci to k rychlé výměně těch kanystrů na stroji, jak už jsem uváděl v předchozích příspěvcích. Prostě něco jako ty zásobníky pracích prostředků, jenže ty jsou objemově malé.
alkom01

#7 Příspěvek od alkom01 »

Pivo v přírodě ničím nenahradíš!
martinkopp

#8 Příspěvek od martinkopp »

Tohle funguje opačně nez potřebuji. Našroubuju na kanystr - teče to, vystoupá hladina v nádrži - zastaví se průtok.
dracekvo

#9 Příspěvek od dracekvo »

Nic víc hotového mě nenapadá.

https://www.youtube.com/watch?v=v0Sj7eXAmHo
martinkopp

#10 Příspěvek od martinkopp »

Ja potřebuji aby to fungovalo takto - jako v mojí pračče https://youtu.be/C1zqveZzWCA
samec

#11 Příspěvek od samec »

martinkopp píše:Potřebuju to rychle a bezbolestně vyndat a znovu nasadit. Mám jich v řadě 16ks, takže hadičkovo-kohoutový systém je při neustálém prohazování pruda.
rýchlo myslíš takto rýchlo?
https://www.youtube.com/watch?v=wO3V5obmRq8
martinkopp

#12 Příspěvek od martinkopp »

Já potřebuju ventil, tzn. aby to fungovalo opakovatelně.
Gabriel

#13 Příspěvek od Gabriel »

také niečo vhodného priemeru dať do hrdla kanistra.
dracekvo

#14 Příspěvek od dracekvo »

Ale on to chce přece hotové. Žádné bastlení.
matahari

#15 Příspěvek od matahari »

Určitě už hledal, jenže požaduje něco, co není běžné a muselo by se to jakémukoliv výrobci vyplatit, aby něco takového vyráběl.
Nejde jen o 5 litrový kanystr, ale musel by k němu existovat protikus pro samotné dávkování, do kterého by se zasunul. Taky by musel mít na druhé straně úchyt pro jednodušší manipulaci atd.

Tím že to má být nejspíš na firmu, tak jedině poptat někoho, kdo se zabývá dávkovacími systémy a byl by schopný něco takového dodat.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“