Philips 55OLED803/12
Moderátor: Moderátoři
Philips 55OLED803/12
Mám tady na opravu tuhle televizi. Má to zdroj 715G9614-P02-000-00GT. Ze zdroje napájení 12V jde do maiboardu. Zvláštní je, že cca 10 vteřin po zapnutí tam jde 12V( během těch 10 vteřin je odběr 0,34A, flashka v USB bootuje) po 10 vteřinách spadne napětí na 8,5V a proud na 0,1A a dioda na televizi bliká stejně jako dioda u hardisku. Při tom spadnutí napětí je slyšet, že naběhne zdroj.
Na zdroji 12 a 24V které jdou do TCON se neaktivuje. Na zdrojové desce je konektor na kterém mimo 12V do maiboardu je také PANEL, ACO, T-CON, PS. Na těchto pinech není žádné napětí.
Prosím o radu nebo aspoň schéma zdrojové desky.
Díky moc
Rád se naučím něco nového, nemyslím si, že bych mainboardu nějak ublížil, pokud nebudu schopen závadu opravit, určitě se na tebe obrátím a můžeš mi tu desku dát dohromady.
P.S: uz si nasiel aspon ten uart na TV ? mas usb/serial kabel ? tipujem ze odpoved na obe otazky bude nie.
Myslíš konektor jehož piny jsou z čelního pohledu z leva do prava TX GND RX ?
Serial kabel mám ale s koncovkou 232, který používám na jiny projekty, takže si objednám jiný, který mi bude vyhovovat a bude mít čip FTDI.
Co se týká výbavy, RT809H, TL866 mám a jsem s nimi spoko. Tester mainbordu nemám, ale pokud se mi to bude zamlouvat není problem si ho pořídit.