Termokamera (opět)

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
martinkopp

#31 Příspěvek od martinkopp »

Na tohle ti je termokamera úplně k ničemu. Jediné co tam uvidíš je, že okna jsou chladnější, ale to ti mohu říct i bez termokamery a ušetřit ti spoustu peněz :-) Běžné termokamery mají tak vysoké rozlišení, že okna budou studenější vždycky, i kdybys je měl 10vrstvá.
PavelFF

#32 Příspěvek od PavelFF »

Koupil jsem si TOPDON TCView TC001.

Taky funguje velice dobře. Ukáže místa kudy vede teplo (trubky topení ve zdi, ve stropě, v podlaze) a kde je studeno (vnitřní rohy venkovních zdí, okna). Jsou vidět i cihly a spáry s maltou ve zdi. Našel jsem horký vadný elyt ve zdroji ještě dřív než mi bouchnul do obličeje...

Jenže - když pomine počáteční nadšení a blbnutí, zjistíš, že by ses bez ní možná obešel. Nakonec žils bez ní celý život.

Příklad (netýká se tvého bytu):
Přístrojem pochopitelně zjistíš, že máš studená místa v rozích koupelny nebo ložnice. Jenže to už dávno víš i bez kamery. Jinak by se tam netvořila plíseň.
Okna se potí proto, že jsou příliš studená skla na to, jaká je v bytě vlhkost. Na to není třeba kamery.
Pokud na základě nalezení studeného místa nemůžeš udělat patřičné opatření (zateplit panelák, zateplit barák, půdu , sklep, vyměnit dvojskla za trojskla apod.), tak ti je IR kamera v podstatě k ničemu.

Ale pokud není cena problém, je lepší být připraven a semtam se to opravdu může hodit. Nejvíc se s tím ale jen tak blbne.
doktor365

#33 Příspěvek od doktor365 »

samec píše:UTi206B je dobrá termokamera. Kúpil som ju na banggood za asi 230 eur.
Cena super a děkuji moc za fotky. To vypadá, že by s tím šel i ten panelák změřit :D .
doktor365

#34 Příspěvek od doktor365 »

VASEK_W píše: Sklo přes něj prochladne a pak na něm kondenzuje vnitřní vlhkost. Na to bohužel žádná pomoc není. Nové typy skleněných výplní používají již plastové rámečky a tam je to bez problému.

Vašek
Děkuji za informace, no okna tam budou více jak 15 let.
doktor365

#35 Příspěvek od doktor365 »

martinkopp píše:Jediné co tam uvidíš je, že okna jsou chladnější, ale to ti mohu říct i bez termokamery
Tak to víme :D
doktor365

#36 Příspěvek od doktor365 »

PavelFF píše: je lepší být připraven a semtam se to opravdu může hodit. Nejvíc se s tím ale jen tak blbne.
Děkuji za příspěvek, jo bude to taky na blbnutí a určitě se občas hodí. Před chvílí jsem zjistil ,že syn mají kameru v práci, tak asi nebude problém půjčit.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“