Slepení ozubeného řemenu
Moderátor: Moderátoři
Slepení ozubeného řemenu
Stavím si elektronické ostření na dalekohled a potřebuju spojit řemen, koupený v metráži. Požadovanou přesnou délku řetězu zatím neznám a asi nebude nikde na Ali ke koupi a nechce se mi tisknout několik věcí znova, abych se "vešel" do toho, co se prodává.
Dík za případnou radu.
Skús presný dlhý šikmý rez a potom zlepiť pomocou locktite power gel
Kód: Vybrat vše
|------|
|-----/|
|----/-|
|---/--|
|--/---|
|-/----|
|/-----|
|------|- martinkopp
Souhrn: zejména kvůli vnitřní výztuži a i u nevyztuženého řemínku obecně kvůli nárokům na pevnost a přitom elasticitu takto malého a vysoce zatěžovaného spoje.
Ano, gramofon je tak jediné místo, kde podobná technologie má šanci na úspěch.
A úspěchem přitom nemyslím, že to nějak funguje krátkou dobu (tzv. PRC model).
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- martinkopp
Tady máš 3 řemeny v požadovaném rozmezí https://www.arkov.cz/Metricke-T2-T5-T10 ... 64|370|380decmen píše:Njn, to se holt stane... napínací systém tam už je, potřebuju řemen v rozmezí 36-38cm. Nakonec jsem našel jeden eshop v CZ, tak objednáno v na3D, do víkendu snad dorazí. Díky všem za rady !
Kvalita je oproti čínským nesrovnatelná, tady se příliš nevyplatí šetřit.
Tuhle jsem dělal inventuru řemínků a je téměř pravidlem, že ty třeba ještě z 90. let jsou zcela OK (přitom ani neztvrdly), no a ty mnohem novější se často roztekly.
Zajímaly by mě především materiálové důvody (pokud je tu někdo skutečně vzdělaný v oboru gumárenství), no a pak taky zcela na filosofické úrovni, zda jde o záměr, nebo se na to prostě jen vys.ali.
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.