Přihlašování na webu, účty, sledování atd.

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
JirkaZ

Přihlašování na webu, účty, sledování atd.

#1 Příspěvek od JirkaZ »

Navazuji na zamčené vlákno:
JirkaZ píše: No, mně se článek zobrazuje úplně normálně a přehrává se i tamní audioverze.

Linux, Firefox.
martinkopp píše: Pro přečtení se tam musíš registrovat nebo přihlásit účtem facebooku a spol. Jinak se dál nedostaneš. Jestli je následně článek zdarma netuším, registrovat se mi tam jen kvůli tomu nechce a účet u facebooku google... nemám. Fakt že tobě tvůj prohlížeč uvedenému plátku sdělil tvou totožnost automaticky, nebo s to jen nevědomky odklikal, nemá s linuxem a firefoxem nic společného.
Nemusím se nikam přihlásit a tedy nejsem, nepoužívám při běžné práci žádné účty, vůbec nemám ksichtoknihu, NYT jsem nikdy předtím nenavštívil, FF mám "obložený" spoustou doplňků proti šmírování. Linux a FF zmiňuju jednak pro úplnost informace, druhak kvůli tomu, že s velkou pravděpodobností můžeme vyloučit různá zavirování PC apod.

Slova "nevědomky odklikal" si prosím rezervuj pro někoho jiného. S PC aktivně pracuju a jsem jejich správcem téměř od začátku jejich existence. Ne, neomylný ani vševědoucí opravdu nejsem.
Hill píše: Kdo ale je přihlášený účtem, zřejmě existuje, tak tomu se to povolí zobrazit.
Jak už píšu výše, nejsem úmyslně a vědomě přihlášený k Velkému Bratrovi, ani jinam. Ano, samozřejmě to nevylučuje jiné procesy, které se v rámci všeobecného šmírování denně rozvíjejí a ani o nich nevíme...

Byl bych velice nerad, aby se na téma rozvinul flame. Zkusme diskutovat naprosto věcně a rozumně, bez útoků, urážek, hospodských, primitivních či ožraleckých kydů atd. (tedy diskutovat třeba tak, jak to obvykle dělá Hill).
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
Hape
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Hape »

Tak po mně ten web chce přihlášení také, viz obrázek.
Účet přímo na odkazovaném webu nemám, nemám ani účet Ksichtoknihy ani Jabka. Jediný účet kterým bych se tam mohl přihlásit, je účet Googlu, protože mám telefon s Androidem. Ale neudělám to protože články o tom viru jsou k přečtení i na českých webech.
Je opravdu zajímavé, že po mně a ostatních to požaduje přihlášení a po tobě ne. Vysvětlení pro to nemám.

EDIT:
Jedině, že některý doplněk co máš ve Firefoxu dokáže odstranit ten překryvný požadavek na přihlášení a web to nepozná a umožní ti tedy plný přístup i bez přihlášení. Jestli je to možné nevím, na to nemám vědomosti.
Přílohy
Výstřižek.PNG
Výstřižek.PNG
masar

#3 Příspěvek od masar »

Překryvný dotaz lze odstranit např. doplňkem uBlock Origin zákazem Javascriptu. Tím se zpřístupní stránka, ale nikoliv celý obsah článku, který v dolní části stránky končí řádky "do ztracena" a další obsah je opět podmíněn nějakou registrací, typickou pro placený obsah.
:wink:
JirkaZ

#4 Příspěvek od JirkaZ »

Já mám článek kompletní (vím, co myslíš tím do ztracena).

Možná jsem si někdy v minulosti pohrál s optimalizací doplňků ;-)
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

masar

#5 Příspěvek od masar »

Takže vlastně tvůj dotaz/vlákno se dá parafrázovat jako "zjistěte mi, který z mých doplňků/rozšíření Firefoxu je odpovědný za to, že mě zbavil veškerých omezení k přístupu k článkům NYT"?
Zkus tedy doplňky postupně vypínat a jistě na to příjdeš.
JirkaZ

#6 Příspěvek od JirkaZ »

?????

Já nic nepotřebuju, jen informuju, že a jak mi funguje nějaká konkrétní webová stránka (zatímco jiným ne)...

Opravdu nechápu tvůj konstrukt.

Nebylo by od věci, kdyby sem napsal Jirka Celeron (autor toho zamčeného vlákna), jak to má se zobrazením on a za jakých okolností. Pochopitelně pokud chce...
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

p32

#7 Příspěvek od p32 »

Samé zbytečné kecy. Mám to samé jako JirkaZ. Odkaz není blokován, dá se normálně číst a zvuk na přehrávání funguje.
Pro ty "ynteligentní" - FB jsem nikdy neměl a ani nemám, jak je tady móda ychtylů někomu furt vnucovat. Jde to normálně na konfiguraci s W7/32 bit asi 5 let instalovanými a s FF.
Naposledy upravil(a) p32 dne 09 led 2025, 14:47, celkem upraveno 1 x.
masar

#8 Příspěvek od masar »

Buď v klidu. Ten "konstrukt" byl napsán jako dotaz (je tam otazník). Jsi jediný (zatím), komu se stránka zobrazuje bez omezení.
---
edit: Předběhl mne p32 s informací, že odkaz funguje s FF na W7.
Vyzkouším.
p32

#9 Příspěvek od p32 »

Asi jsem druhej, ale nevidím důvod, proč by tento normální odkaz nefungoval i jinému. Možná by bylo vhodné, kdyby ten, co mu to nejde, tak napsal OS a prohlížeč. Nebo to má jít vše česky a já si toho nevšiml? :lol:
Podle mě JirkaZ nic nevymýšlí a ten "konstrukt" jsi špatně pochopil.
Jinak ještě poznámku. V původním vláknu měl jezevec pravdu.
masar

#10 Příspěvek od masar »

Tak vyzkoušeno s W7 Home Premium na FF 115.19.0esr. Chování stejné (jako na W11), t.j. omezené zobrazení i při vypnutém JS.
Vyhodnocovat to nebudu. Nestojím o NYT.
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Hubert_79 »

Na Win 11 a aktuálním Edge článek překryt tím přihlášením. Asi mi nestojí za to se tím dále zabývat...
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
lesana87

#12 Příspěvek od lesana87 »

Linux + SeaMonkey 2.53.19, Linux + Firefox 115.15.0esr, obojí bez čehokoliv přidaného a v obojím naskočí okénko "We've updated our terms" Kliknu Continue a vidím celý článek. Vpravo nahoře je tlačítko LOGIN, takže přihlášená tam nijak nejsem. Ani nemám jak.
robos

#13 Příspěvek od robos »

JirkaZ píše: FF mám "obložený" spoustou doplňků proti šmírování
Zaplatíš si VPN ochranu proti sledovaniu u tých najpovolanejších a potom sa dočítaš toto
Hill
Administrátor

#14 Příspěvek od Hill »

Zkusil jsem to s FF pod Win7 s AdBlockerem a jde to, pod Win10 FF s AdGuardem mi to taky žádné vyskakovací okno nepřekryje. Všechno instalované, jak to přišlo, nic jsem v nastaveních neměnil.
Takže to bude skutečně v některém z těch doplňků.
JirkaZ

#15 Příspěvek od JirkaZ »

robos: já nemám widle a tím méně avast (o kterém to vím už léta)...
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“