Mikrovlnka - může slábnout?

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
MiraSt

#31 Příspěvek od MiraSt »

mi-ro píše:Feritový prstenec občas praskne. Ale to má pak úplně jiný projev a rychlý konec.
No právě, že nemá to rychlý konec. Ta moje první skončila v servisu protože občas jela a občas ne. Ten přechod byl plynulý a slyšitelný. Dobrá MT se taky při startu takto projevuje. Jak se nažhaví tak má jiný zvuk a u té mojí se ten zvuk měnil. Jako trafo naprázdno a v plné zátěži bych to přirovnal.
Tak jsme tu moji první dali do servisu. Jenže tam to jako na potvoru fungovalo. Přivezu ju dom a znova to jelo na heslo. Takže zpátky do servisu a to jsem se už nedal. A bylo to tam! Prasklý magnet na magnetronu.
Ten boční, krycí plech u trafa bývá někdy vycpaný molitanem a opřený o magnetron. Je to proto, že při zátěži to trafo zvedne rozptyl a pak ten plech vibruje. Tak se dá poznat jestli to maká když vrní.
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
mi-ro

#32 Příspěvek od mi-ro »

Pro servis mám zásuvku přes 1000W žárovku na kterou zapnu MWT. Na žárovce jasně a neomylně vidím po cca 1sec nažhavení zvýšení odběru a generování MW. To si můžu ověřit i umístěním spec. výbojky do prostoru trouby kde dojde k ionizaci. A nebo detektorem úniku záření okolo dveří. Jen málokterá má tak malý únik že ho nelze detekovat.
..to bude jen ňákej odpůrek
Valdano

#33 Příspěvek od Valdano »

Celeron

#34 Příspěvek od Celeron »

Zkusil jsem připojit MW Brant 800W přes zásuvkovej wattmetr. V klidu žere 1,4 W. Sekundu po zapnutí vyskočí asi na dvě až tři sekundy až na 2650 W a pak spadne na 1425 W a postupně po cca 2 sekundách o 1-2 W klesá. Zkoušeno opakovaně.
To jsem netušil, že MW má takovou mizernou účinnost. A ta pecka při zapnutí, to je magnetizace MOTa, nabíjení kondíku a rozjezd žhavení? Docela dost.
Zkusil jsem do dvojzásuvky k MW přidat konvici 2000 W a na stejnej okruh ještě topinkovač 1400W ale vyrazit LSN 16A/B jistič se mě nepodařilo ani při opakovaným zapínání MW.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
MiraSt

#35 Příspěvek od MiraSt »

Jak která. Ty novější mají na přívodu omezovací odpor s jednoduchým časovačem s relátkem. No, myslím si, že to už mají všechny.
Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
mi-ro

#36 Příspěvek od mi-ro »

Všechny slušný MWT nají softstart. Největší pecka je nasycení jádra MOTu. Žhavení po nahřátí bere při 4V 6-8A. Zbytek ztráty bude na přesyceném MOT a ztrátové teplo magnetronu.
kejki

#37 Příspěvek od kejki »

Tady je obrázek, kam se ztratí asi 50% energie.
Artaban001

#38 Příspěvek od Artaban001 »

Teď nedávno jsem zbavoval obou magnetů magnetron, který měl propálený zářič tak, že se propálil ten zátav pod krytkou a do magnetronu tak vnikl vzduch. Naštěstí vlnovod, ve kterým byl zamontován propálen nebyl - každopádně mikrovlnka šla na SD. Takže i takhle dokáže odejít...
BOBOBO

#39 Příspěvek od BOBOBO »

Tak ti ten metr ukazuje kraviny .
mi-ro

#40 Příspěvek od mi-ro »

BOBOBO píše:Tak ti ten metr ukazuje kraviny .
Teď nevím komu-čemu to patří.
BOBOBO

#41 Příspěvek od BOBOBO »

Wm
Hydrawerk

#42 Příspěvek od Hydrawerk »

Zdá se mi, že moje mikrovlnka z roku 2007 už taky ohřívá o něco hůře. Výrobce slibuje příkon 1000W, ale naměřil jsem asi 1200W. Je to normální?
Přílohy
mw02.jpg
mw02.jpg
mw01.jpg
mw01.jpg
BOBOBO

#43 Příspěvek od BOBOBO »

To je , jako si dát teploměr do ledničky .
Valdano

#44 Příspěvek od Valdano »

Hydrawerk píše:Zdá se mi, že moje mikrovlnka z roku 2007 už taky ohřívá o něco hůře. Výrobce slibuje příkon 1000W, ale naměřil jsem asi 1200W. Je to normální?
Na měřený příkon bych se nespoléhal. Spíš bych zkusil orientační výpočet mikrovlnného výkonu dle popisu uvedeném v obrázku přiloženém k příspěvku, který zde v předchozí části tématu uvedl patrikvarga. Taky to nebude nijak extra přesné, ale dle mého názoru pořád lepší než to posuzovat podle příkonu. Výkon na mikrovlnce při tom měření nastavte na maximum.

Obrázek
BOBOBO

#45 Příspěvek od BOBOBO »

Stále se učím , čekal bych tabulku , stejný čas a dle ohřevu přepočet .........
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“