Uhnívání USB portů na PC?
Moderátor: Moderátoři
Je to jen eNkové WiFi s chipsetem RTL8192EU a ten chladič jsem tam kdysi přidělal schválně, protože se to přehřívalo a rozpojovalo. Uvnitř by logicky byla ještě vyšší teplota.
Ale to jen pro inspiraci, nemusí to být identické.
PC má zjevně víc problémů, protože se v případě potíží s wifi připojením nedá kloudně restartovat. Nechce restart dokončit, furt se točí kolečko. Tak ho vypnu.
Když ho vydržím nevypnout, za několik minut se objeví modrá obrazovka se smalíkem, že došlo k chybě a je nutno restartovat. Načež se to zas nedá udělat (nebo jsem málo trpělivý), tak vypnu napájení. Ale do fáze smajlíku jsem se zatím pročekal jen jednou.
Mimochodem, kdyby na to došlo, do kterého slotu bych měl strčit náhradní kartu se 4 USB porty? https://www.datart.cz/radic-axagon-pceu ... 30rs.html?
Wifi adaptér odebírá neměřitelný proud (tzn. kolem 10mA) a příliš se neohřívá. Asi o 5 stupňů. Hmatem se to nedá poznat.
Do PCIePavelFF píše:Mimochodem, kdyby na to došlo, do kterého slotu bych měl strčit náhradní kartu se 4 USB porty? https://www.datart.cz/radic-axagon-pceu ... 30rs.html?
Dostal jsem radu přes SZ, že mohou být unavené kontakty v konektoru (oxidace, ztráta napružení). Prostě mizerné kontakty. Trochu jsem je odrhnul hadrem a nadehnul jehlou. Teď to funguje. Uvidím jak dlouho.
Je mi divné, že se to vždy dočasně spravilo po vypnutí a zapnutí PC. Ani SW vadu nelze vyloučit. PC se chová divně.
Přehříváním Wifi adaptéru to určitě není. Při příjmu nežere skoro nic a při vysílání (při měření rychlosti uploadu) žere průměrně asi 0,05A. Většinu času přijímám. Vysílání je jen zlomek času. Obal je na omak studený.
Jak mám připojit stacionární PC na všechny ty internety, když k němu nemůžu nedestrukčně přitáhnout LAN kabel?matahari píše:¨...Z fotografie je zřejmé, že používáš USB WiFi na desktopu, který je stacionární, což je na rovinu "divné". Využití WiFi by mělo být hlavně u přenosných zařízení.
Na fotce je modul sice na předním panelu PC, ale jinak bývá schovaný.