Přechod Nej.cz -> O2

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
DukeNuke

Přechod Nej.cz -> O2

#1 Příspěvek od DukeNuke »

Ahoj, je mezi vámi někdo, kdo byl u Nej.cz (dříve netbox) a byl převeden násilně k O2, protože Nej.cz koupili?
Já mám od 6.1., co mi z kyslíku napsali, že budou přepojovat prvky, neustálé náhodné několikaminutové výpadky internetu. Jak jste na to vy?
teufel

#2 Příspěvek od teufel »

Mě to už nefungovalo několik měsíců - nikam se nedalo dovolat (ani prozvonit někde založený telefon), na číslo se nedalo dovolat. Tak jsem odpojil VoIP bránu a nijak mi to nechybí...
A kyslíci mi do bytu už nesmějí. Co objednaná služba, to nějaký podraz
taz

#3 Příspěvek od taz »

vůbec žádný problém, při přechodu navýšili rychlost na 1000Mb/s a dali o2tv. Já sem spokojenej, žádné výpadky.
DukeNuke

#4 Příspěvek od DukeNuke »

Já si kyslíka nevybral. Schlamstli nej.cz a od té doby mám výpadky, které předtím nebyly.
Nakadah

#5 Příspěvek od Nakadah »

Reklamovat u poskytovatele. Pokud náprava nebude tak přejít pod jiného. Pokud nejsi v nějaké úplné díře na konci světa, tak těch možností je pořád dost. Od O2 mám vDSL v obci na jihu moravy co nemá ani 800 obyvatel, šlape to bez vady.
DukeNuke

#6 Příspěvek od DukeNuke »

Tak dnes jsem volal 12x a pokaždé přečetl traceroutu.
Výsledek nula.
O víkendu si jejich kólcentrum užije :-)
ace_ventura

#7 Příspěvek od ace_ventura »

mám Nej.cz přes 2 roky, v té době jsem si objednal 300/300 a při instalaci z toho technik nedostal přes 120 Mb/s. Prý kvůli páteřnímu hw a tak mi to zlevnili a dál jsem to neřešil protože jsem byl rád za zakončení přímo RJ45 v bytě. Nebyl třeba žádný aktivní převodník ani modem.
Na přelomu listopadu a prosince to přesně jak píšeš začalo během dne (večer a v noci už ne) vypadávat, zcela se to odpojovalo. Na infolince mi řekli že instalují nový HW a uvedné se bude ještě několik dní projevovat. Pak jsem zjistil že to 300/300 běží a pak mi přišla na konci roku informace o převodu k O2. Zdražlili o 50,- a přihodili TV. Celý leden to běží na pohodu bez výpadku.
Hydrawerk

#8 Příspěvek od Hydrawerk »

Býval jsem u Netboxu, kterej přešel pod Nej.cz a potom pod O2. Zatím je to v pohodě. Tarif se jmenuje
Optický 100 Mb/s
Nahrávání až 100 Mb/s
Skoro to sedí.
No zatím to jede na infrastruktuře vybudované Netboxem. Uvídíme, jak se o to budou starat.
Optickej kabel vede možná leda v mém paneláku do rozvaděče v přízemí. Do mýho bytu vede akorát UTP kabel
Přílohy
rychlost 001.png
rychlost 001.png
fredis

#9 Příspěvek od fredis »

Stejně jako taz. :lol: Jen trošku tahanice o tarifu při přechodu.
Rotor rotuje a stator stagnuje...
DukeNuke

#10 Příspěvek od DukeNuke »

Tak potom, co jsem během víkendu volal 20x a dnes 3x se odpoledne ozval technik. Znovu se mě vyptal na symptomy, které jsem tak 50x uvedl, znovu se vyptal na traceroutu - tu chtěl poslal na mail. První hop za mým routerem považoval za moje zařízení (desítková adresa), z toho jsem ho vyvedl. Na otázku, proč mám v cestě něco s desítkovu adresou, když si platím veřejnou IP nebyl schopen odpovědět.
Celých 20 let jsem měl stabilní připojení k netu. Přišel kyslík a bác.
DukeNuke

#11 Příspěvek od DukeNuke »

Pokračování - poté, co si technik vyžádal traceroutu mailem jsem je každý den zásoboval traceroutou a screeny z pingplotteru. Ve čtvrtek ohlásili páteční příjezd technika. Ten se neobjevil, ani neozval.
Boj s větrnými mlýny pokračuje...
fredis

#12 Příspěvek od fredis »

:potlesk:
Rotor rotuje a stator stagnuje...
p32

#13 Příspěvek od p32 »

Aspoň jsi našel perfektní náhradu na domácí vězení od ČP. (přijedeme s balíkem od 8,00 hod do 18,00 hod) :lol:
piCZus

#14 Příspěvek od piCZus »

DukeNuke píše:Tak potom, co jsem během víkendu volal 20x a dnes 3x se odpoledne ozval technik. Znovu se mě vyptal na symptomy, které jsem tak 50x uvedl, znovu se vyptal na traceroutu - tu chtěl poslal na mail. První hop za mým routerem považoval za moje zařízení (desítková adresa), z toho jsem ho vyvedl. Na otázku, proč mám v cestě něco s desítkovu adresou, když si platím veřejnou IP nebyl schopen odpovědět.
Celých 20 let jsem měl stabilní připojení k netu. Přišel kyslík a bác.
Proč by nemohla být po cestě adresa z rozsahu 10.0.0.0/8? Nebo ty víš, jak to mají naroutované?
Jak máš nastavenou veřejnou IP, rozsah /30 nebo NAT 1:1?
DukeNuke

#15 Příspěvek od DukeNuke »

Tak konečně vyřešeno - přijel technik, vyměnil mediakonvertor, zkontroloval optiku a vypadá to ok.
Tak uvidím, co mě bude čekat příště. Věčná škoda netboxu - nejen, že reagovali rychle a vstřícně, ale měl metropolitní síť, a co jsme ji využívali, tak jsme měli svůj chat a komunitu - bylo to fajn.
@piczus - dříve v cestě nic s desítkovou adresou nebylo. A nemám NAT 1:1, mám skutečnou veřejnou IP adresu.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“