Přechod Nej.cz -> O2
Moderátor: Moderátoři
Přechod Nej.cz -> O2
Já mám od 6.1., co mi z kyslíku napsali, že budou přepojovat prvky, neustálé náhodné několikaminutové výpadky internetu. Jak jste na to vy?
- ace_ventura
Na přelomu listopadu a prosince to přesně jak píšeš začalo během dne (večer a v noci už ne) vypadávat, zcela se to odpojovalo. Na infolince mi řekli že instalují nový HW a uvedné se bude ještě několik dní projevovat. Pak jsem zjistil že to 300/300 běží a pak mi přišla na konci roku informace o převodu k O2. Zdražlili o 50,- a přihodili TV. Celý leden to běží na pohodu bez výpadku.
Skoro to sedí.Optický 100 Mb/s
Nahrávání až 100 Mb/s
No zatím to jede na infrastruktuře vybudované Netboxem. Uvídíme, jak se o to budou starat.
Optickej kabel vede možná leda v mém paneláku do rozvaděče v přízemí. Do mýho bytu vede akorát UTP kabel
Celých 20 let jsem měl stabilní připojení k netu. Přišel kyslík a bác.
Proč by nemohla být po cestě adresa z rozsahu 10.0.0.0/8? Nebo ty víš, jak to mají naroutované?DukeNuke píše:Tak potom, co jsem během víkendu volal 20x a dnes 3x se odpoledne ozval technik. Znovu se mě vyptal na symptomy, které jsem tak 50x uvedl, znovu se vyptal na traceroutu - tu chtěl poslal na mail. První hop za mým routerem považoval za moje zařízení (desítková adresa), z toho jsem ho vyvedl. Na otázku, proč mám v cestě něco s desítkovu adresou, když si platím veřejnou IP nebyl schopen odpovědět.
Celých 20 let jsem měl stabilní připojení k netu. Přišel kyslík a bác.
Jak máš nastavenou veřejnou IP, rozsah /30 nebo NAT 1:1?
Tak uvidím, co mě bude čekat příště. Věčná škoda netboxu - nejen, že reagovali rychle a vstřícně, ale měl metropolitní síť, a co jsme ji využívali, tak jsme měli svůj chat a komunitu - bylo to fajn.
@piczus - dříve v cestě nic s desítkovou adresou nebylo. A nemám NAT 1:1, mám skutečnou veřejnou IP adresu.