Uhnívání USB portů na PC?
Moderátor: Moderátoři
"DIVNÉ" to je právě u přenosných zařízení, kde by mělo být WiFi už součástí toho přenosného zařízení, takže tam není potřeba připojovat další WiFi přes USB dokud to vnitřní funguje.
Ke všem PC, TV nebo síťové tiskárně mám natahané kabely. U mě stačilo na chvíli demontovat krajní lištu kolem parket a vlezly se tam i tři kabely.
Vždyť z principu mají odjakživa základní desky LAN konektor. Mají ho i TV nebo lepší síťové tiskárny, protože se počítá s tím, že budou na jednom místě.
No a co jsi nepochopil tady na tom, proč má WiFi?DedVseved píše:Vždyť z principu mají odjakživa základní desky LAN konektor. Mají ho i TV nebo lepší síťové tiskárny, protože se počítá s tím, že budou na jednom místě.
Jak mám připojit stacionární PC na všechny ty internety, když k němu nemůžu nedestrukčně přitáhnout LAN kabel?
Podle Heureky se ten TP-Link prodává od roku 2009 a za tu dobu snad každý doma vymaluje nějakou místnost.
Konečně tady zavítal provokatér32. Ty se tu často pasuješ do role odborníka na síťařinu, že? Nyní už je jasný důvod, doma provozuješ kvalitní síťovou infrastrukturu s USB čudlíkem.p32 píše:Připojení USB WiFi na desktopu, který je stacionární, není vůbec "divné", ale naprosto normální
To do toho vnáší zcela nové světlo a musím smeknout před tvými nedostižnými znalostmi. Akorát tě trochu lituji, že jsi ještě nikdy nepoznal, co to je kvalitní obousměrná (full duplex) komunikace, ale zase ta WiFi ti stačí, abys přes ní procpal ty tvé moudra.
Ty jsi taky čudlík. Na tvá moudra stačí WiFi opravdu ještě a výrazně pomalejší. Měl bys vyučovat pro celou republiku, aby si lidi vypnuli WiFi příjem u TV a dívali se na Netflix jen na obrázku. Opravdu nemůžeš ostatní posuzovat podle sebe a chtít, aby zodpovídali za tvůj pohnojený život.matahari píše:Akorát tě trochu lituji, že jsi ještě nikdy nepoznal, co to je kvalitní obousměrná (full duplex) komunikace, ale zase ta WiFi ti stačí, abys přes ní procpal ty tvé moudra.
To se dalo předpokládat, že i TV provozuješ přes WiFi. Určitě jako odborník na sítě máš i NAS připojený do své kvalitní WiFi infrastruktury. Na něm ti určitě běží Plex server, pomocí kterého streamuješ filmy do TV. Že by místo Plexu to byl Jellyfin nebo Emby.
Ta wifi muze odebirat nemale proudy ale jen pulzne, takze to nemusi naky obyc meracek na USB zachytit, chtelo by to videt prubeh napeti na osciku, jesi tam neni naky drop. Dalsi kapitolou jsou USB kabely z hliniku s prurezem lidskeho vlasu, tam se taky nadelaji nemale ubytky, to teda v tomhle pripade odpada, ale pozor na to...
Odběr proudu podle USB měřiče mi byl podezřelý. Tak jsem si udělal přípravek pro měření U a I obyčejným měřákem. Samozřejmě že USB adaptér totálně kecá ohledně proudu. Multimetrem zjištěno, že Wifi adaptér žere asi 65mA/4,97V při stahování. Při vysílání žere asi 110mA/4,93V (střední hodnoty).
Když všechno funguje správně, mohu za provozu vytáhnout wifi adaptér a pak ho zase zastrčit (do libovolného USB portu) a po chvilce se bez problému chytne, ledka se rozbliká.
Ale když začne rychlost silně klesat, po vytažení adaptéru a jeho vrácení (do libovolného USB) se už vůbec nerozjede a ledka na něm ani neblikne. Napětí portů je přitom v pořádku.
Osciloskopem jsem se zatím nedíval. Zkusím zítra. Převládající dobu to funguje, takže trochu prokrastinuju.