Uhnívání USB portů na PC?

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
dracekvo

#31 Příspěvek od dracekvo »

Nic si z toho nedělej.
Pokud ti připojení přes WIFI vyhovuje, tak není důvod proč to měnit.

Používám notebook jako stacionární PC a taky ho mám přes wifi, protože se mi k němu nechce tahat kabel.

A jednou mi přišel po telefonních drátech blesk a schořelo všechno co bylo napojený do LAN.
p32

#32 Příspěvek od p32 »

Připojení USB WiFi na desktopu, který je stacionární, není vůbec "divné", ale naprosto normální. Za chvilku se tady snad ještě dočteme, že to tam bude asi zakázané. :roll:
"DIVNÉ" to je právě u přenosných zařízení, kde by mělo být WiFi už součástí toho přenosného zařízení, takže tam není potřeba připojovat další WiFi přes USB dokud to vnitřní funguje. :lol:
DedVseved

#33 Příspěvek od DedVseved »

Taky jsem zažil, že se WIFI do USB přehřívají. Je to uzavřený prostor a stačí pár minut sledovat nějaké streamované video (Youtube, Netflix, Stream apod.), aby se teplota vyšplhala k 70°C. Takové výkyvy teplot jsou špatné pro cokoliv. Je to podobné jako u grafických karet v noteboocích, kde při hraní vyskočí teplota klidně na 100°C a po hraní spadne na 30°C. Většinou chcípnou hned po záruce.
Ke všem PC, TV nebo síťové tiskárně mám natahané kabely. U mě stačilo na chvíli demontovat krajní lištu kolem parket a vlezly se tam i tři kabely.
Vždyť z principu mají odjakživa základní desky LAN konektor. Mají ho i TV nebo lepší síťové tiskárny, protože se počítá s tím, že budou na jednom místě.
p32

#34 Příspěvek od p32 »

DedVseved píše:Vždyť z principu mají odjakživa základní desky LAN konektor. Mají ho i TV nebo lepší síťové tiskárny, protože se počítá s tím, že budou na jednom místě.
No a co jsi nepochopil tady na tom, proč má WiFi?
Jak mám připojit stacionární PC na všechny ty internety, když k němu nemůžu nedestrukčně přitáhnout LAN kabel?
DedVseved

#35 Příspěvek od DedVseved »

Moje segra si umí vymalovat a dokázala si udělat drážku v omítce a natáhla si LAN kabel do obýváku, kde má ze switche napojený PC a TV. Drážku si zasádrovala tak, že to není ani poznat a mezi chodbou a obývákem musela provrtat díru ve stěně. To je na tom lépe, jak vy tady všichni s USB wifinama dohromady.
Podle Heureky se ten TP-Link prodává od roku 2009 a za tu dobu snad každý doma vymaluje nějakou místnost.
matahari

#36 Příspěvek od matahari »

p32 píše:Připojení USB WiFi na desktopu, který je stacionární, není vůbec "divné", ale naprosto normální
Konečně tady zavítal provokatér32. Ty se tu často pasuješ do role odborníka na síťařinu, že? Nyní už je jasný důvod, doma provozuješ kvalitní síťovou infrastrukturu s USB čudlíkem.
To do toho vnáší zcela nové světlo a musím smeknout před tvými nedostižnými znalostmi. Akorát tě trochu lituji, že jsi ještě nikdy nepoznal, co to je kvalitní obousměrná (full duplex) komunikace, ale zase ta WiFi ti stačí, abys přes ní procpal ty tvé moudra.
p32

#37 Příspěvek od p32 »

matahari píše:Akorát tě trochu lituji, že jsi ještě nikdy nepoznal, co to je kvalitní obousměrná (full duplex) komunikace, ale zase ta WiFi ti stačí, abys přes ní procpal ty tvé moudra.
Ty jsi taky čudlík. Na tvá moudra stačí WiFi opravdu ještě a výrazně pomalejší. Měl bys vyučovat pro celou republiku, aby si lidi vypnuli WiFi příjem u TV a dívali se na Netflix jen na obrázku. Opravdu nemůžeš ostatní posuzovat podle sebe a chtít, aby zodpovídali za tvůj pohnojený život. :lol:
matahari

#38 Příspěvek od matahari »

Opět infantilní odpověď: ty jsi čudlík, ne ty jsi čudlík, ty jsi čudlík, ne ty jsi …….
To se dalo předpokládat, že i TV provozuješ přes WiFi. Určitě jako odborník na sítě máš i NAS připojený do své kvalitní WiFi infrastruktury. Na něm ti určitě běží Plex server, pomocí kterého streamuješ filmy do TV. Že by místo Plexu to byl Jellyfin nebo Emby.
p32

#39 Příspěvek od p32 »

S čudlíkem jsi přece začal ty, takže jsi i infantilní? To bych se nakonec ani nedivil. Jo a všichni, co mají TV připojenou přes WiFi, tak jsou podle tebe troubové, že? Je vidět, že o tom nemáš ani zdání, ale psát tě naučili. :lol:
lesana87

#40 Příspěvek od lesana87 »

Tady je to o uhnívání USB portů, ty vaše ptáky ohníváky si běžte přeměřovat na hřiště.
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od RayeR »

Ty polyswitche skutecne muzou zpusobovat tenhle typ problemu. Uz jsem je na sve desce menil, tam byl problem, ze to nebylo po case schopne dobit pripojeny mobil. Po vymene se to spravilo, ale po nake dobe zas zhorseni, postupne rotuuju po dalsich USB portech :)
Ta wifi muze odebirat nemale proudy ale jen pulzne, takze to nemusi naky obyc meracek na USB zachytit, chtelo by to videt prubeh napeti na osciku, jesi tam neni naky drop. Dalsi kapitolou jsou USB kabely z hliniku s prurezem lidskeho vlasu, tam se taky nadelaji nemale ubytky, to teda v tomhle pripade odpada, ale pozor na to...
PavelFF

#42 Příspěvek od PavelFF »

Problém jsem nevyřešil. Někdy internet přes wifi funguje celý večer. Ale někdy - po delší nečinnosti (třeba hodinová pauza) už je rychlost snížená třeba na 800kb/s a ping půl vteřiny. Nakonec už vůbec stránky nenajedou. Po restartu všechno zase v pořádku, alespoň dočasně.

Odběr proudu podle USB měřiče mi byl podezřelý. Tak jsem si udělal přípravek pro měření U a I obyčejným měřákem. Samozřejmě že USB adaptér totálně kecá ohledně proudu. Multimetrem zjištěno, že Wifi adaptér žere asi 65mA/4,97V při stahování. Při vysílání žere asi 110mA/4,93V (střední hodnoty).

Když všechno funguje správně, mohu za provozu vytáhnout wifi adaptér a pak ho zase zastrčit (do libovolného USB portu) a po chvilce se bez problému chytne, ledka se rozbliká.

Ale když začne rychlost silně klesat, po vytažení adaptéru a jeho vrácení (do libovolného USB) se už vůbec nerozjede a ledka na něm ani neblikne. Napětí portů je přitom v pořádku.

Osciloskopem jsem se zatím nedíval. Zkusím zítra. Převládající dobu to funguje, takže trochu prokrastinuju.
PotPalo

#43 Příspěvek od PotPalo »

No keď to po reštarte začne fungovať, tak by som hľadal chybu v softvéri.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
PavelFF

#44 Příspěvek od PavelFF »

Taky si to začínám myslet. Akorát ji nenajdu. Nerozumím tomu.
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od RayeR »

A samotny wifi adapter je OK? zkousels na jinem PC na delsi dobu a zatizit? Treba behem toho restartu stihne vychladnout a pak zas chvili bezi. Ale pokud se nechytne ani po delsi dobe, kdy ho vyndas z USB, tak to fakt muze byt SW, widle cim novejsi, tim veci bordel a mene deterministicke chovani...
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“