Multimetr s výstupem
Moderátor: Moderátoři
Multimetr s výstupem
Je pravda že multimetr nepotřebuje být moc rychlý protože by to stejně nestíhal zobrazit.
Nejspíš vyjde levněji koupit ty kleště. Multimetr mám ale myslel jsem že bych vyměnil za 2 v 1.
Nějaké Hantek proudové kleště jsem měl na opravu a byl to totální cinský smejd.
Ve firmě mám koupené:
1) Kleště Fluke i1010 a k tomu adaptér na BNC. Na malé proudy to moc šumí. Startovací proud to měří krásně. Bohužel 9V baterky to žere moc rychle.
2) Na malé odběry 0-100mA mám malý měřák od Kyoritsu na měření proudových smyček, co má i externí výstup, ale rychlost není nic moc. Mám to právě na hledání různých svodů a kontrolu napájení čidel.
Něco co by umělo obojí dohromady neseženeš. Všechny levné kleště na velké proudy jsou jen na AC nebo mají jinou vadu.
Je velice vhodný jak pro měření odběru z akumulátoru, tak i například žhavení nebo dobíjení. Na měření startovacího proudu už ne.
Výstup klešťového ampérmetru je vyveden přímo na zdířky měřáku (ve funkci voltmetru, ohmmetru a čítače jsou zdířky vstupem, ve funkci ampérmetru jsou výstupem 10mV/A, přesnost 4,5%+1mV, výstupní impedance 3kOhm).
Ampérmetr se dá nulovat (a je to potřeba vzhledem k použitému principu měření proudu), ale analogový výstup se nulovat nedá. Takže je zatížen driftem až o 300mA.
Frekvenční rozsah ampérmetru jsem neměřil, protože na osciloskopická měření v autech (vstřiky, PWM řízení, atd) používám klešťové proudové sondy k tomu určené.