Aliexpres - zkušenosti?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Lojza1

#106 Příspěvek od Lojza1 »

Zatím nemá svého trola. :D
DukeNuke

#107 Příspěvek od DukeNuke »

Lojza1 píše:DokeNuke:
Platívám přes PayPal na eBay. Tam ale dochází k měnové konverzi z korunové karty v mizerném kurzu a u refundací jsem si nebýval jistý, jestli nebudu platit dvojí konverzi... .
Kurz je opravdu horší. A já nemám paypal svázaný s kartou.
Dvojitá konverze - není třeba. Pokud mi vrátí částku v dolarech, mám konto i v dolarech. Dokud je neutratím.
Pokud obchodník akceptuje cenu v korunách, posílám koruny.
Klikat na doručení - když platíš přes paypal, nikdo nic takového nechce. Paypal zaručuje prodejci, že peníze přijdou.
Reklamoval jsem poškozené cívky tenkého drátu, prodejce vrátil dolary včetně poštovného. Cívky mi nechal (použít se nedaly). Prodělal jsem clo.
Rovné LED žárovky jako náhradu halogenek, jedna vadná, poslal novou, nic jsem nemusel posílat.
Sadu nerezových misek - jedna z nich měla proražené dno. Prodejce poslal novou celou sadu. Původní mi nechal.
Sada "přesných" frézek do cnc, bylo jich 10, u čtyř kusů neseděl rozměr (odchylka 0,2 - 0,4 mm). Prodejce vrátil peníze, frézky mi nechal. Byly pro známého, ten odchylku přepočítal, takže je normálně použil.
Dvakrát nedoručené zboží bez trasování - pokaždé mě posílali na poštu atd.. ale vždycky poslali znovu. Bylo to na začátku covidu.
Paypal mám přes 20 let - tehdy jiná možnost nákupu zvenčí prostě nebyla.
Lojza1

#108 Příspěvek od Lojza1 »

DukeNuke:
Většinou mám podobně kladné zkušenosti na eBay, i když zas tolik nehod jsem řešit nemusel, aby to nakupování bylo otravnou ztrátou času. Tam spíš zvažuji, abych v ne tak jednoznačných případech nezneužíval své možnosti a postavení / vstřícnost prodejce. Mám na mysli třeba opakované automatické zabavování větších dodávek padělků z Číny, které v jednotlivých případech nejspíš fungují na očekávatelné úrovni a soukromě by se použít daly. No ale zrovna tam mě jiné řešení nenapadá, než zabavení a plná refundace. Po těch zkušenostech kupuji součástky od čínských prodejců na eBay opravdu výjimečně. Od nich jsem snad opravdu originální jednotlivé brouky obdržel naposledy před mnoha lety.
Já jsem si v PayPal zaregistroval jen korunovou kartu, po předchozích letech otravných bankovních převodů, a zatím jsem se nerozhoupal zařizovat si kartu k eurovému účtu a přidat ji tam. Účty v jiných měnách (USD) bych si jen kvůli PayPal zakládat nechtěl.
Jak jsem tady za sebe popsal i já, na Aliexpressu PayPal jako možnost nevidím.
Prosím, aspoň na ebastlírně nepišme "LED žárovky". To je horší protimluv, než když jsem tu o pojistkách 0,5 A stručně psal jako o BS 1362. Já jsem si zvykl psát "lumidky", i když to není moc zažité označení.
Valdano

#109 Příspěvek od Valdano »

Lojza1 píše:Jak jsem tady za sebe popsal i já, na Aliexpressu PayPal jako možnost nevidím.
Vzal jsem ten vámi uvedený odkaz ohledně pojistek na Aliexpresu. Možnost zvolit platbu PayPalem tam je. Objeví se například pokud zboží vložíte do košíku, poté přejdete do košíku a v něm kliknete na tlačítko Checkout a pak se objeví dostupné možnosti platby, ze kterých si můžete vybrat a je mezi nimi i PayPal viz přiložený obrázek.
Přílohy
aliexpress_moznost_platby_paypalem.png
aliexpress_moznost_platby_paypalem.png
Lojza1

#110 Příspěvek od Lojza1 »

Aha, děkuji. Já jsem to hledal jen pod tím tlačítkem Checkout, kde to ještě není. Ano, během platby jsem to tam vlastně potom takto viděl a pak zapomněl. Pokud tedy PayPal poskytuje jiný přístup k řešení nehody s prodejcem nebo zbožím, má smysl si to ujasnit a uvážit.
PotPalo

#111 Příspěvek od PotPalo »

Prišiel mi mail (pozri prílohu)... čo je zasa toto za hlúposť? Včera večer som to objednal, prišiel mi mail o potvrdení objednávky, a dnes ráno prišiel tento mail. Mám sa začať obávať, je to podvod? Hodinu po tomto maili prišiel ďalší, že order shipped. Nejaký bordel tam je.
Přílohy
ali.png
ali.png
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
felixbejk

#112 Příspěvek od felixbejk »

před 14 dny se mi to taky stalo. Vysvětlil jsem si to tak, že prodávající změnil způsob odeslání. U mě to přehodil do toho systému sloučení s ostatníma zásilkama. Takže ukončil to původní sledovací číslo a dal nový.
DedVseved

#113 Příspěvek od DedVseved »

Posílal jste někdo zásilku zpět do Číny?

Dostal jsem jiné zboží a při sporu mi navrhli odeslání zásilky zpět prodejci s tím, že poštovné hradí on. S tím jsem zatím nesouhlasil a dodal více podkladů, protože bych nerad přišel o peníze za zboží a za odeslání zásilky zpět. To jsem si myslel, že poštovné bude třeba 20-30 dolarů.

Předběžně jsem se díval, že cenné psaní od České pošty do 250g mimo EU by mělo stát 257 kaček, což by ještě ušlo. Vydají stvrzenku při podání a umí i potvrzení při převzetí.
martinkopp

#114 Příspěvek od martinkopp »

Napiš mu ať si sám objedná dopravce s vyzvednutím na tvé adrese. Po tomhle je choutky na posílání kravin zpět do Číny vždycky přešly.
DedVseved

#115 Příspěvek od DedVseved »

Jenomže spor řeší AE, ale klidně tohle na ně vybafnu, ať si prodejce objedná dopravce a svoz. Dík za nápad.
Valdano

#116 Příspěvek od Valdano »

Pokud poštovné za vrácení hradí prodejce tak nic neplatíte. Na Aliexpress je to stejné jako u služby Free Return Service. Přímo podpora na Aliexpresu by vám v rámci dispute měla poslat na váš email vygenerovaný štítek (tzv. "Free return label" alias návratový štítek), který vytisknete a nalepíte na zásilku a pak dostanete SMS, ve kterém vám oznámí kdy si Aliexpressem zvolený místní dopravce u vás zásilku vyzvedne. Pokud vám zatím ještě neposlali "Free return label" tak o něj v rámci otevřeného dispute požádejte. Postup k tomu krok za krokem je popsán v češtině viz tento odkaz. Za vrácení s použitím "Free return label" nic neplatíte.
DedVseved

#117 Příspěvek od DedVseved »

Tak toho jsem si nikdy ani nevšiml a má to i logiku, aby si to vrácení sjednali sami, protože nejspíš mají s někým smlouvu.
U cetky za 5 dolarů to nemám, ale jiné cetky za 13 je možnost Free return. U reklamované zásilky za 50 dolarů to není, ale je to možná vyvolaným sporem.
DedVseved

#118 Příspěvek od DedVseved »

Na základě urgence a nových podkladů mi vrátí celou částku za zcela jiné zboží.
Pikofarad

#119 Příspěvek od Pikofarad »

Koupil jsem na Ali UV lepidlo,cena i s poštou 130kč,Do nejpozději 24.1. to mělo být dodáno na mou adresu jako obvykle.Včera jsem pátral kde zásilka je.Po půlhodinovém pátrání jsem zásilku objevil v Alza boxu,5km od mého bydliště.I kdybych pro to jel,nemám ani v mobilu ani v mailu kod na otevření schránky.Minulé zásilky mi dovezla do ruky nebo hodila do schránky ČP.Napsal jsem Alíkovi,že má zásilka byla zaplacena na adresu ne do boxu.Prý je to mrzí,odpověděla nejspíš AI.Co se s tím dá dělat?
tomasjedno

#120 Příspěvek od tomasjedno »

Zjistit, který dopravce to do toho Alzaboxu dal, a vyžádat si od něj zaslání kódu.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“