Aliexpres - zkušenosti?
Moderátor: Moderátoři
Kurz je opravdu horší. A já nemám paypal svázaný s kartou.Lojza1 píše:DokeNuke:
Platívám přes PayPal na eBay. Tam ale dochází k měnové konverzi z korunové karty v mizerném kurzu a u refundací jsem si nebýval jistý, jestli nebudu platit dvojí konverzi... .
Dvojitá konverze - není třeba. Pokud mi vrátí částku v dolarech, mám konto i v dolarech. Dokud je neutratím.
Pokud obchodník akceptuje cenu v korunách, posílám koruny.
Klikat na doručení - když platíš přes paypal, nikdo nic takového nechce. Paypal zaručuje prodejci, že peníze přijdou.
Reklamoval jsem poškozené cívky tenkého drátu, prodejce vrátil dolary včetně poštovného. Cívky mi nechal (použít se nedaly). Prodělal jsem clo.
Rovné LED žárovky jako náhradu halogenek, jedna vadná, poslal novou, nic jsem nemusel posílat.
Sadu nerezových misek - jedna z nich měla proražené dno. Prodejce poslal novou celou sadu. Původní mi nechal.
Sada "přesných" frézek do cnc, bylo jich 10, u čtyř kusů neseděl rozměr (odchylka 0,2 - 0,4 mm). Prodejce vrátil peníze, frézky mi nechal. Byly pro známého, ten odchylku přepočítal, takže je normálně použil.
Dvakrát nedoručené zboží bez trasování - pokaždé mě posílali na poštu atd.. ale vždycky poslali znovu. Bylo to na začátku covidu.
Paypal mám přes 20 let - tehdy jiná možnost nákupu zvenčí prostě nebyla.
Většinou mám podobně kladné zkušenosti na eBay, i když zas tolik nehod jsem řešit nemusel, aby to nakupování bylo otravnou ztrátou času. Tam spíš zvažuji, abych v ne tak jednoznačných případech nezneužíval své možnosti a postavení / vstřícnost prodejce. Mám na mysli třeba opakované automatické zabavování větších dodávek padělků z Číny, které v jednotlivých případech nejspíš fungují na očekávatelné úrovni a soukromě by se použít daly. No ale zrovna tam mě jiné řešení nenapadá, než zabavení a plná refundace. Po těch zkušenostech kupuji součástky od čínských prodejců na eBay opravdu výjimečně. Od nich jsem snad opravdu originální jednotlivé brouky obdržel naposledy před mnoha lety.
Já jsem si v PayPal zaregistroval jen korunovou kartu, po předchozích letech otravných bankovních převodů, a zatím jsem se nerozhoupal zařizovat si kartu k eurovému účtu a přidat ji tam. Účty v jiných měnách (USD) bych si jen kvůli PayPal zakládat nechtěl.
Jak jsem tady za sebe popsal i já, na Aliexpressu PayPal jako možnost nevidím.
Prosím, aspoň na ebastlírně nepišme "LED žárovky". To je horší protimluv, než když jsem tu o pojistkách 0,5 A stručně psal jako o BS 1362. Já jsem si zvykl psát "lumidky", i když to není moc zažité označení.
Vzal jsem ten vámi uvedený odkaz ohledně pojistek na Aliexpresu. Možnost zvolit platbu PayPalem tam je. Objeví se například pokud zboží vložíte do košíku, poté přejdete do košíku a v něm kliknete na tlačítko Checkout a pak se objeví dostupné možnosti platby, ze kterých si můžete vybrat a je mezi nimi i PayPal viz přiložený obrázek.Lojza1 píše:Jak jsem tady za sebe popsal i já, na Aliexpressu PayPal jako možnost nevidím.
Dostal jsem jiné zboží a při sporu mi navrhli odeslání zásilky zpět prodejci s tím, že poštovné hradí on. S tím jsem zatím nesouhlasil a dodal více podkladů, protože bych nerad přišel o peníze za zboží a za odeslání zásilky zpět. To jsem si myslel, že poštovné bude třeba 20-30 dolarů.
Předběžně jsem se díval, že cenné psaní od České pošty do 250g mimo EU by mělo stát 257 kaček, což by ještě ušlo. Vydají stvrzenku při podání a umí i potvrzení při převzetí.
- martinkopp
- tomasjedno