CD přehrávač Onkyo 6830 - Nenačítá CD
Moderátor: Moderátoři
CD přehrávač Onkyo 6830 - Nenačítá CD
Byl plně funkční, koupený z Německa, ale válel se někde ve sklepě, takže celkem zapáchal, proto proběhlo kompletní rozebrání čištění i vodním deblokátorem pachů.. Poté konzervace kontaktolem..
Po složení mělo CD snahu načíst ale nakonec i po čištění čočky atd nenačetlo.
Podle mě se dostal přípravek úplně do laseru.
Proto jsem koupil nový laser s čočkou.
Bohužel při instalaci, se zlomila ještě propojovací část vedoucí od čočky (přepajeno kabeláží)
Ale CD nenaběhne, čočka zajede na místo, dvakrát se zvedne a nic, cd se ani nezatočí.
Uměl by to tady někdo opravit? Nebo by měl zájem na náhradní díly? Já už nevím Co s tím. Děkuji
Několikrát jsem u přehrávačů Technics, co špatně nebo vůbec nečetly cd měnil axiální elyt 47u/25V na desce pod mechanikou. Je tam jediný a po výměně přehrávač funguje.konosuke píše:Taky mě to zajímá proč Technics PG400A načítá pálenku CD-R 20-30min. (nebo vůbec) tohle přece není možný!
jo po zahřátí se chytne a pak již šlape...mechanika je tam Philips CDM 4/19 to znáte že jo.
Mechanika CDM-4/19
nejhorší a problémové, naopak uspělo neznámé Intenso a tak...
vypaluji neronem nebo ašamponem - podle situace a nálady že jo
(ten druhý soft navíc komunikuje česky)
navržené opravy - úpravy provedu a děkuji za radu
Po vložení CD se špindl ani neroztočil. Obával jsem se, že budu pořizovat novou optiku.
Po demontáži mechaniky ven jsem zjistil, že čočka ostří, a laser pálí. Když jsem to měl venku a náhodou jsem na špindl položil CD, tak to mělo najednou snahu točit špindlem, akorát mu to prokluzovalo, protože tam chyběl protikus. Bez protikusu bylo CD nad čočkou trochu výše, protože na špindlu je ještě pružina, která CD po otevření lehce nadzvedne. Vzpomněl jsem si (sem to tu na fórech někde zahlídl), že CD má být nad čočkou určitou vzdálenost a tady bylo prostě moc nízko a čočka nedokázala zaostřit. Nadzvedl jsem tedy špindl na osce motorku o kousek výš šroubovákem a přehrávač najednou čte CDa, origo i pálenky, nemá problém ani s dost poškrábanými.
Tak jen kdyby někdo řešil něco podobného.