AI - umělá inteligence

Tady si vyzkoušejte tvorbu témat a použití bbkódů, tagů, upload fotek

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
JiriTom

#106 Příspěvek od JiriTom »

Co říká AI (ChatGpt) na čínskou DeepSeek ?
DeepSeek je čínský startup zaměřený na umělou inteligenci, který nedávno představil svého AI asistenta. Tento asistent se stal nejstahovanější bezplatnou aplikací v americkém App Storu, čímž předstihl i populární ChatGPT od OpenAI. DeepSeek dosáhl tohoto úspěchu navzdory omezením v přístupu k pokročilým polovodičovým čipům ze strany USA. Jejich technologie je nejen vysoce výkonná, ale také nákladově efektivní, což zpochybňuje dominanci amerických společností v oblasti AI.

Tento vývoj vyvolal obavy na Wall Street a vedl k poklesu akcií významných technologických firem, jako jsou Nvidia a Microsoft. Analytici diskutují o možných dopadech na americký technologický sektor a o tom, jak by tento čínský pokrok mohl ovlivnit budoucí investice a inovace v oblasti umělé inteligence.

Je však důležité zmínit, že někteří odborníci varují před možnými riziky spojenými s používáním aplikací, jako je DeepSeek. Existují obavy ohledně sběru uživatelských dat a jejich ukládání na čínských serverech, což by mohlo mít dopady na soukromí a bezpečnost uživatelů.

Celkově vzato, DeepSeek představuje významný milník v oblasti umělé inteligence a naznačuje rostoucí konkurenceschopnost čínských technologických firem na globálním trhu.

Význam slova dezolát: Člověk náchylný k podlehnutí konspiračním teoriím, šířící dezinformace, nepátrající po pravdě a souvislostech, následující stádo. Dezolát má ve všem jasno, nikdy nepochybuje...
HF_Tech

#107 Příspěvek od HF_Tech »

Vtip na téma DeepSeek:

Co je to ryzí kapitalismus?
Ryzí kapitalismus je, když ChatGPT přijde o práci, protože jej nahradí levnější a výkonnější AI... :)
tomasjedno

#108 Příspěvek od tomasjedno »

No dcera mi už v pondělí hlásila, že OpenAI panikaří a šla dolů s cenami.
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#109 Příspěvek od Lukas-Peca »

Mně se líbí myšlenka, že čínská AI je ve skutečnosti několik tisíc kuliů zavřených někde ve sklepě, kteří za misku rejže a s pomocí googlu odpovídaji na dotazy uživatelů. Energeticky by to bylo daleko méně náročné než skutečná AI.

Kdysi jsem viděl nějaký krátký film nebo zpravodajský příspěvek z ČSSR z konce 80. let o budoucnosti sdělovacích technologií. Tehdy byla žhavá novinka teletext. Další stupeň vývoje měl být ten, že by televizor byl připojen na telefonní linku na středisko. Uživatel by pomocí televizoru odeslal dotaz podobným způsobem, jako ho dnes zadává do vyhledávače. Na středisku by lidská obsluha dotaz zodpověděla a pomocí teletextu zobrazila uživateli.
xsc

#110 Příspěvek od xsc »

I to fungovalo, ve Francii se to jmenovalo Minitel a běželo to od 80. let ještě po roce 2000.
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#111 Příspěvek od Lukas-Peca »

Tam ale neměli lidské operátory, kteří by informace hledali v knížkách :)
Celeron

#112 Příspěvek od Celeron »

Jo, viděl jsem to tam na vlastní voči 1998. Ale co to psalo nevím, francouzsky umím jen pár slov. :oops:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
xsc

#113 Příspěvek od xsc »

Lukas-Peca píše:Tam ale neměli lidské operátory, kteří by informace hledali v knížkách :)
Měli, zvlášť v těch 80. letech spoustu věcí řešil operátor, až postupně to bylo nahrazováno počítači.
rnbw

#114 Příspěvek od rnbw »

U nas mal jeden mobilny oprerator platene cislo, kam sa dalo zavolat a operator ti nieco na webe nasiel. Napr. kedy ide najblizsi vlak z nejakej stanice.
xsc

#115 Příspěvek od xsc »

Takhle fungovaly i informace o telefonních číslech. Prostě to operátor vyhledal v seznamu.
p32

#116 Příspěvek od p32 »

AI slavnostně zavedli i na Seznamu, kde vylézá asi 14 dní otravné shrnutí každého článku. Až tam zavedou DeepSeek, tak nebude to shrnutí asi tak otravné, ale jen "Dobrý článek", "Ucházející článek" a "Článek stojí zase za hovno". :lol:
Hubert_79
Kontaktovat uživatele:

#117 Příspěvek od Hubert_79 »

rnbw píše:U nas mal jeden mobilny oprerator platene cislo, kam sa dalo zavolat a operator ti nieco na webe nasiel. Napr. kedy ide najblizsi vlak z nejakej stanice.
U nás taky, myslím že to byla linka 1188. S nástupem chytrých mobilů a netu v nich to totálně pozbylo významu.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Celeron

#118 Příspěvek od Celeron »

Dnes mě ChatGPT docela mile překvapil. Byl tady známej, kterej si koupil začátečnickej RC model Beta 1400 s rádiem Radiomaster T8FB. Prodejce mu tvrdil, že je to jednoduchý rádio, bez displeje a nastavovacích tlačítek. A ono prd, je to plnohodnotná počítačovka s mrakem funkcí, jen se to musí připárovat k mobilu přes Bluetooth. V manuálu k Betě o tom není ani čárka. A ani na netu jsem nenašel to, co GPT. Možná je zakopanej pes v tom, že má prošmejděný stránky v čínštině ve kterých se běžný evropan moc neorientuje.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
ransom

#119 Příspěvek od ransom »

Včera jsem GPTčku položil jednoduchou otázku: "Existovaly kromě uPC1237 ještě jiné integrované obvody se stejnou nebo podobnou funkcí?"
Nejprve správně uvedla k čemu ten uPC slouží, načež na mě začala chrlit hromady naprostých nesmyslů. Když jsem jí vysvětlil, že mě opravdu nezajímá tepelná ochrana vestavěná v TDA2030, ale jiné varianty IO pro ochranu reproduktorů před DC napětím, omluvila se za "nedorozumění" a sračky zopakovala. Po třetím marném pokusu jsem ji poslal do řiti.

(Mám za to, že existovalo něco z řady AN nebo něco podobně asijsky exotického, jenom v pouzdru s jiným počtem vývodů, ale nepamatoval jsem si typ.)
Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
JirkaZ

#120 Příspěvek od JirkaZ »

ransom: potřebuješ náhradu, nebo to bylo jen náhodně vybrané téma?

Pokud potřebuješ, tak koukni na TA7317, NTE7100, HA12002 atd.

Chce to hledat ("ručně") i podle funkce.
Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
Odpovědět

Zpět na „Na vyzkoušení“