DeepSeek je čínský startup zaměřený na umělou inteligenci, který nedávno představil svého AI asistenta. Tento asistent se stal nejstahovanější bezplatnou aplikací v americkém App Storu, čímž předstihl i populární ChatGPT od OpenAI. DeepSeek dosáhl tohoto úspěchu navzdory omezením v přístupu k pokročilým polovodičovým čipům ze strany USA. Jejich technologie je nejen vysoce výkonná, ale také nákladově efektivní, což zpochybňuje dominanci amerických společností v oblasti AI.
Tento vývoj vyvolal obavy na Wall Street a vedl k poklesu akcií významných technologických firem, jako jsou Nvidia a Microsoft. Analytici diskutují o možných dopadech na americký technologický sektor a o tom, jak by tento čínský pokrok mohl ovlivnit budoucí investice a inovace v oblasti umělé inteligence.
Je však důležité zmínit, že někteří odborníci varují před možnými riziky spojenými s používáním aplikací, jako je DeepSeek. Existují obavy ohledně sběru uživatelských dat a jejich ukládání na čínských serverech, což by mohlo mít dopady na soukromí a bezpečnost uživatelů.
Celkově vzato, DeepSeek představuje významný milník v oblasti umělé inteligence a naznačuje rostoucí konkurenceschopnost čínských technologických firem na globálním trhu.
AI - umělá inteligence
Moderátor: Moderátoři
- tomasjedno
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Kdysi jsem viděl nějaký krátký film nebo zpravodajský příspěvek z ČSSR z konce 80. let o budoucnosti sdělovacích technologií. Tehdy byla žhavá novinka teletext. Další stupeň vývoje měl být ten, že by televizor byl připojen na telefonní linku na středisko. Uživatel by pomocí televizoru odeslal dotaz podobným způsobem, jako ho dnes zadává do vyhledávače. Na středisku by lidská obsluha dotaz zodpověděla a pomocí teletextu zobrazila uživateli.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
- Hubert_79
- Kontaktovat uživatele:
U nás taky, myslím že to byla linka 1188. S nástupem chytrých mobilů a netu v nich to totálně pozbylo významu.rnbw píše:U nas mal jeden mobilny oprerator platene cislo, kam sa dalo zavolat a operator ti nieco na webe nasiel. Napr. kedy ide najblizsi vlak z nejakej stanice.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Nejprve správně uvedla k čemu ten uPC slouží, načež na mě začala chrlit hromady naprostých nesmyslů. Když jsem jí vysvětlil, že mě opravdu nezajímá tepelná ochrana vestavěná v TDA2030, ale jiné varianty IO pro ochranu reproduktorů před DC napětím, omluvila se za "nedorozumění" a sračky zopakovala. Po třetím marném pokusu jsem ji poslal do řiti.
(Mám za to, že existovalo něco z řady AN nebo něco podobně asijsky exotického, jenom v pouzdru s jiným počtem vývodů, ale nepamatoval jsem si typ.)