EAGLE - otázky a odpovědi

Software potřebné k práci s elektronikou

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
bu2520

#556 Příspěvek od bu2520 »

Mám svorkovnici Wago 255 kde každá svorka má dva piny na stejném potenciálu v knihovně je to jako 1 a B1 pin dá se to nějak sloučit. Aby pin A i B měl stejný potenciál , nebo každý pin musí mít svůj připojovací bod. DRC mi to pochopitelně vyhazuje jako owerlap když tam přetáhnu cestu tedy přes B.
barnodaj

#557 Příspěvek od barnodaj »

Pokud jsem to dobře pochopil a chceš dosáhnout toho, co je na obrázku, musíš změnit rastr z mil, nebo inch na mm. Ten konektor wago je v kreslený v milimetrovém rastru. A pak se přepnout do rastru anglického.
Přílohy
Bez názvu.png
Bez názvu.png
martinkopp

#558 Příspěvek od martinkopp »

Já to z toho poněkud zmateného vyprávění chápu tak, že chceš na jeden pin ve schématu napojit několik padů (plošek) na desce. Pokud je to tak, musíš si při konektění k jednomu pinu naklikat víc padů (je to indikováno změnou takového zeleného symbolu), případně zadej příkaz jako CONNECT G$1.PIN1 'p1a p1b'
eleferner

#559 Příspěvek od eleferner »

Jen pripominam, ze funkce zapojeni vice padu na jeden pin znacky je v Eagle az od verze 6. Neni k tomu potreba pouzivat prikazovou radku, v editoru hotovych soucastek (Device) je GUI menu Connect, kde je k tomu primo tlacitko Append.
barnodaj

#560 Příspěvek od barnodaj »

Pánové, chybu overlap - přesah, o které píše tazatel, dělá (správně detekuje!) kontrola DRC v návrhu desky a udělá (detekuje) ji i v případě, že připojovací body padů součástky jsou mimo použitý rastr návrhu (nebo obráceně).
Přílohy
Bez názvu.png
Bez názvu.png
overlap.png
overlap.png
overlap1.png
overlap1.png
bu2520

#561 Příspěvek od bu2520 »

Ten problém vzniká už v knihovně kde např pin 1 je označený A a B a ve schematu je jen jeden pin, ve skutečnosti je ten druhý pod tou značkou posunut o kousek doleva. Potom když se přejde do PCB tak se ten druhý (neviditelný pin) tváří jako nezapojený a pokud přes něho přesunu spoj oznámí to jako owerlap navíc ted druhý pindíky tomu že není vidět a tudíž není zapojen ani neumožňuje přes ROUTE připojit. Nakonec jsem to vyřešil, že jsem ve schematu zapojil ty "neviditelné " vývody a je po problému. I tak děkuji za pomoc a rád bych věděl jak se to v té knihovně ošetřuje, když má součástka několik vývodů na stejném potenciálu.
martinkopp

#562 Příspěvek od martinkopp »

Rožlišuj co je PIN a co je PAD apod. Takhle se v tom zmateném vyprávění nevyzná ani prase a nikomu se už nebude chtít luštit co vlastně máš za problém a odhadovat jaké by mohlo být jeho řešení.
barnodaj

#563 Příspěvek od barnodaj »

Předpokládám že řešení vypadá takto:
Přílohy
Eagle.png
Eagle.png
bu2520

#564 Příspěvek od bu2520 »

ano přesně tak
Celeron

#565 Příspěvek od Celeron »

Měl bych prosbu, plošák v nějakým novějším Eagle než mám já. Nebyla by tu nějaká dobrá duše, co by to natáhla a převedla na bitmapu?
Předem díky!
Přílohy
Generátor pily.zip
(56.96 KiB) Staženo 279 x
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
PotPalo

#566 Příspěvek od PotPalo »

Ja tam vidím dva BMP obrázky, a súbor PS, čo by mal byť vektorový obrázok, alebo priamo dáta pre akúkoľvek tlačiareň, stačí to na ňu poslať.

Dal som do googlu "online ps to bmp" a hneď prvou stránkou (convertio.co) som to skonvertoval do png. Pozadie to má priesvitné, ale tu sa zobrazuje v náhľade ako čierne tak to nieje vidieť. Po kliknutí je už biele.

Orezal som to a previedol aj do BMP, je v ZIPe. Je to robené na 300 DPI, keby to bolo niekde potreba zadať. IrfanView to vie vyčítať priamo z obrázku.
Přílohy
obr_20_Generator_pily.png
Iba skonvertované.
Iba skonvertované.
obr_20_Generator_pily.zip
Orezané a dané do BMP.
(15.65 KiB) Staženo 83 x
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
martinkopp

#567 Příspěvek od martinkopp »

Celeron píše:Měl bych prosbu, plošák v nějakým novějším Eagle než mám já.
Tam žádné eagle soubory nejsou. Tady jsou jen 2 bitmapové obrázky a jeden vektorový na kterém je layout desky. Pokud chceš eagle soubory, napiš autorovi https://ok1uga.nagano.cz/pila.htm Postscript vytiskni tak jak je, převodem na bitmapu jen zbytečně ztrácíš kvalitu. Gerber pro výrobu z toho ale udělat nejde.
Celeron

#568 Příspěvek od Celeron »

Tak je to v háji. Minolťáckej PostScript driver nejde do W10 nainstalovat. Nedivím se, je z dob XP. Kupodivu driver PCL5e nainstalovat jde.
No nic, musím to vytisknout přes bitmapu, co mi poslal PotPalo. Ale byl docela problém nalýzt něco, co nezmrší při tisku měřítko. Nakonec to šlo přesně vytisknout ve stařičkým PhotoExpresu od Ulead.
Díky za konverzi.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
PotPalo

#569 Příspěvek od PotPalo »

Ono to ide vo Worde vytlačiť normálne v správnej mierke. Keď je v obrázku uložená informácia o DPI (tu je), tak stačí dať vo worde pri vlastnostiach obrázku "pôvodná veľkosť".

Na PS netreba driver. Treba utilitu ktorá vie poslať súbor priamo na tlačiareň. Kedysi stačilo v DOSe zadať COPY "schema.ps" LPT a súbor išiel na port tlačiarne. Dnes to windows nevie. Jediná podmienka je, aby tlačiareň ovládala jazyk PS2.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
martinkopp

#570 Příspěvek od martinkopp »

Pokud máš problém s postscriptem, překonvertuj to do pdf, třeba pomocí tohoto https://online2pdf.com/convert-ps-to-pdf# Zůstane to ve vektoru a měřítko si případně jednoduše nastavíš v dialogu před tiskem jaké budeš chtít.
Odpovědět

Zpět na „Software“