Nabízím elektroniku z důvodu ztráty skladu (do 1.3. 2025)

NEKOMERČNÍ nabídka přístrojů, součástek a náhradních dílů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
judeware

#106 Příspěvek od judeware »

I dnes intenzivně vyklízím. Vy, kteří jste se zajímali o aparát Chirana Mikrolux, připomeňte se mi. Do týdne (čtrnácti dní) musí být pryč. Našel jsem ještě jeden kus, zřejmě novější verzi, je hranatá. To první provedení je v originálním kartónu, styl kovová "škeble".

Včera mě navštívil houmr a odvezl si přenosný TV Mánes, po nehodě křáplou Astu, 12ks receiverů Homecast 3000, stolní konvertor UHF, chassis z Merkura a pár drobností. Videokazety za odvoz odmítl, což mi trochu komplikuje situaci (zbývá jich asi 2x 25ks).

Taky řeším, co s panely, jejichž fota jsem uvedl v tématu Identifikace přístrojů (22.8.2013). Detailní fota:
panel s přepínači, bez štítku a krytů
"panel technika", ZPA Čakovice, typ "SOT SOM", 1990 (mám i ostřejší čerstvé foto)

Zřejmě to odložím a rozeberu na součástky, pokud mě někdo nepřesvědčí, že by z toho byla např. užitečná "dekorace" (což by pak bylo víceméně za odvoz).
judeware

#107 Příspěvek od judeware »

Mám před sebou poslední měsíc vyklízení. :oops: Z ležáků půjdou (v případě nezájmu) do likvidace přednostně tyto (dříve zmíněné) předměty:

• (nostalcomp) Sencor NR SLT 1906
• batertaška Einhell EGS12
• kráječ Zelmer Alexis
• mixér Eta 0010
• mlýnek Eta 0066
• vysavač Eta DROCO, TIRO, 1440
• 2x vysavač Eta Astro (kastle černá+šedá)
• vysavač Eta Astro (kastle žlutá)
• vysavač Eta Astro (kastle "žonkylová")
• vysavač Daewoo Fortys
• radiomag. Transylvania RD-802 (má orezlé mřížky přes repro)
• 2..3ks tel. záznamníků
• "datarekordér" SP210 (mechanika odložena zvlášť)

Pokud jsem některé z věcí dříve nezmínil, tak za stejných podmínek, jako to ostatní.

Nevyužil by někdo komponenty DSC? Např. klávesnici PK5500. Cooper M12 Multi-Sensor (2ks) - to je nějaký detektor kouře, či co? Taky to poletí...
Naposledy upravil(a) judeware dne 06 úno 2025, 19:21, celkem upraveno 1 x.
jenicek

#108 Příspěvek od jenicek »

Vzal bych • mixér Eta 0010 pro mámu na díly. Je k němu něco nebo je holej?
Co je konkrétně okres Písek? Mám kolegu z Putimi.
judeware

#109 Příspěvek od judeware »

PO..PÁ bývám k zastižení ve firmě ELO+, což je od Putimi méně, než 5km. Pokud kolega pracuje v Písku, tak jezdívá okolo. :) Musím ten mixér vyzkoušet, už jsem zapomněl, v jakém je stavu. Je k němu bílá neprůhledná nádoba (bez víka) a dva "kolotoče" (viz foto z internetu).

Po rychlém testu konstatuji - "točí se to" 8-) (platí i pro mlýnek 0066).
Přílohy
Eta.jpg
Eta.jpg
jmenobezmezery

#110 Příspěvek od jmenobezmezery »

Komponenty DSC případně obecně EZS/EPS bych využil. Akorát to mám celkem daleko, ale asi by to šlo nějak vymyslet. Kolik toho tak zhruba je?
judeware

#111 Příspěvek od judeware »

Komponenty DSC jsem napsal v "nadsázce", jsou to spíš jen takové zbytky - jedna starší hranatá klávesnice té značky, bez "kapoty" (typ si nepamatuju, chtěl jsem ji kanibalizovat na MCU PIC), pak ta PK5500 (ještě s fólií) a 2ks těch kouřočidel Cooper.

Ve starších zásobách mám ještě řídící desku se Zilogem v DIP28, ale tu bych hledal až při případném letním úklidu. Teď jsou aktuální věci viz výše.
AZK401

#112 Příspěvek od AZK401 »

Tak NTM to rádo vezme všechno, obě etapy. NIC NEVYHAZOVAT! Dokonce, pokud se nám to nepodaří nějak etapově zorchestrovat by vyslali auto - až nebude náledí atd.

Jestli ano a pojedeš se mnou, tak třeba dostaneme pochvalu na dvoře před nastartovanou vétřieskou :D :D :D
judeware

#113 Příspěvek od judeware »

Člen fóra oldcomp.cz jménem "RaceSoft" převzal tyto aparáty:
• Epson LQ-1070
• Robotron K6304

Probrali jsme zbylý obsah skladu a podebatovali o elektru obecně. :)
jenicek

#114 Příspěvek od jenicek »

Tak mixér Eta pouštím dále, nehledě na to, že kolega je nyní marod, tak na informaci ohledně náhradního mixéru žádné nadšení nezavládlo. :|
judeware

#115 Příspěvek od judeware »

Mohu ho po dobu jednoho roku uschovat v Písku v nových prostorách, ale déle ne. :oops: Nerad likviduju funkční věci (což platí nejen pro tento mixér, ale i pro mnoho dalšího hmatatelna, co ještě zbývá).
eleferner

#116 Příspěvek od eleferner »

Vim, ze na takove prkotiny ted nemas cas, ale kdyz uz je rec o tech slehacich... nemas nahodou nejakou krabici se zbytky od jinych typu? Konkretne shanim ctyr-ramenne metly pro kombinovany mixer/slehac ETA 2043 z 80. let, ale asi se pouzivaly ve vice typech. Maji celkovou delku 245 mm, delka kovove tycky 150 mm, prumer tycky 6 mm, vzdalenost hnacich vystupku od "motoroveho" konce 47 mm, prumer metly cca 50 mm. Jsou z kovu, ale konce ramen jsou obalene bilym plastem, vypadaji podobne jako tyto:

https://www.elektra-dvorak.cz/detail.php?id=2215

Diky.
judeware

#117 Příspěvek od judeware »

Mám pouze několik kusů korpusu Eta 0042, ale "bez tyček".

Krátký proces zřejmě učiním s mlejnkem 0066 (v době, kdy frčí prsso, :D je neatraktivní). A právě uskladňuju bejbyboxový Eta 0024 (marně přemýšlím, proč ho někdo vyřadil, tipuju, že nějaká paní dostala k šedesátinám boše/AEG/Zelmera, a tak dárci šoupli předchozí stroj do bedny s tím, že je "starej, komunistickej, s vysokou spotřebou").

O aparát Sencor NR SLT 1906 projevil zájem multičinovník nostalcomp (předběžně dohodnuto na 4.10. - Bytefest).
vaclavpe

#118 Příspěvek od vaclavpe »

Ten mlýnek může být fajn na mletí sušených chilli papriček....
EKKAR

#119 Příspěvek od EKKAR »

Anebo sušenejch hub ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
judeware

#120 Příspěvek od judeware »

Díky, Václave, osmibitový kolego od MZ-800 (téžžž Kájo z Třebové), za tipy na využití Ety 0066. Tak ho holt uskladním taky. :)
Odpovědět

Zpět na „Nabídka přístrojů, součástek a náhradních dílů“