Alternátor funguje/nefunguje
Moderátor: Moderátoři
Chápeš, že i když spojíš kostru alťasu s baterkou, tak pořád ještě můžeš mít přechoďák mezi tou baterkou a kastlí a všecko co žere elektriku a potřebuje spojení přes kostru, tím máš od baterky a alťasu oddělený? Ty musíš nejdřív docílit toho, abys měl co nejdokonalejší spojení mezi VŠEMA KOSTRAMA v autě. Pak teprve můžeš měřit, kde máš jaký napětí vůči tý pospojovaný kostře.petrvk píše:...
Teď jsem znovu dával kostru extra z baterie - přímo na nový šroub alternátoru, ale žádná změna. Jen mě zaráží ten odběr alternátoru...
A kutilmile - nelituju tě
- jardafiala
Jako já ti rozumím, jak to asi myslíš, ale já to auto normálně nastartuji a ten startér má velký odběr tak si nemyslím, že by v tom mohl být problém. Nebo se pletu?EKKAR píše:Chápeš, že i když spojíš kostru alťasu s baterkou, tak pořád ještě můžeš mít přechoďák mezi tou baterkou a kastlí a všecko co žere elektriku a potřebuje spojení přes kostru, tím máš od baterky a alťasu oddělený? Ty musíš nejdřív docílit toho, abys měl co nejdokonalejší spojení mezi VŠEMA KOSTRAMA v autě. Pak teprve můžeš měřit, kde máš jaký napětí vůči tý pospojovaný kostře.petrvk píše:...
Teď jsem znovu dával kostru extra z baterie - přímo na nový šroub alternátoru, ale žádná změna. Jen mě zaráží ten odběr alternátoru...
Jinak všem díky za postřehy.
Dneska dáme pivko a vyčistíme hlavu na další den.
Diagnostika je jednoduchá - altík se otevře a ohmmetrem nebo jiným zdrojem limitovanýho proudu se zkouší jednotlivý diody proti svýmu chladicímu profilu, do kterýho jsou nalisovaný svým pláštěm. Občas jsou dostupný jednotlivý diody, pak stačí tu defektní vyměnit, obvykle se ale mění kompletní "srpečky" = chladicí profily s 3 diodama naráz. Jsou pro každou polaritu diod odlišný.
Točí se stejně. Taky mě to napadlo. Regulátor dal jiný s uhlikama protože původní při demontáži uhlík praskl. Byl asi 50 %.BOBOBO píše:Některé altíky opravdu mohou při připojení zajiskřit . Spíš si vzpomeň , na jakou stranu táhl řemen u servisáka a jak táhne utebe , nebo jste měli venku regler a viděli uhlíky ? Jsou dost dlouhé ?