OP-COM - dotazy
Moderátor: Moderátoři
- josef_novak
OP-COM - dotazy
Jde o nějaký čínský klon a je asi 10 let starý, ale chtěl bych to na Astru-J, která je taky skoro 10 let stará.
Pod Win11 se mi nechce spustit ovladač, i když jsem vynutil zakázání podpisu, takže se žádným SW nepřipojím. Netuším, jaký v tom je FW a jestli by šel případně aktualizovat.
https://www.opel-astra-h.cz/op-com-diag ... -pro-opel/
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... om#1044528
Mám už minimálně druhý z chiny a moje zkušenost je taková, že mi vždy po nějaké době přestal fungovat, aniž bych věděl důvod.
- josef_novak
Další je, že se kabel detekoval jako Revision B, B+, ale Astra-J prej potřebuje A, A+. Přepnout to jde a kabel se detekuje, ale ještě jsem to neměl propojené s autem a nevím, jestli to můžu jen tak přepnout, abych v tom autě něco nedodrbal.
- josef_novak
Pokusím se podívat po nějakém jiném FW a jak by šel přehrát.
- josef_novak
- josef_novak
Jenže mi na nich nefunguje dálkové ovládání. Samozřejmě byly kupovány pro Astru-J r.v. 2009-2016 a mají mít frekvenci 433MHz, což je správně.
V manuálu je popsána synchronizace po výměně baterie, kdy se klíčem fyzicky otevřou dveře a po vložení do zapalování bude následně na klíči fungovat i dálkové ovládání, ale takový klíč byl předtím funkční a spárovaný.
Ty co jsem naprogramoval, tak jsou tzv. panenské. Možná se musí ta dálka ještě nějak spárovat, ale zatím netuším jak.
- josef_novak
Komunikuji i s prodejcem na AE, ale ten tvrdí, že by klíč měl fungovat. Co jsem se díval před koupí a nyní na zpětnou vazbu od kupujících, tak na tohle si nikdo nestěžoval.
- josef_novak
Přiložil jsem i textový soubor, kde je vše strojově přeložené, ve kterém jsou různé kejkle, které jsem našel ohledně ovladače a přiměřeně vyzkoušel. Stále se mi nedaří rozchodit dálkové ovládání.
- Přílohy
-
key2.txt- (1.96 KiB) Staženo 77 x
- josef_novak
U klíčů z AE fungoval jen čip pro imobilizér, takže s nimi šlo nastartovat, ale dálkové ovládání na nich nefungovalo. Po vyvolání sporu, vrátil prodejce polovinu ceny. Někdy se z nich ještě může hodit obal pro klíč.
Dalším prodejcům z AE jsem rovnou psal, jestli se fotka shoduje s tím, co skutečně prodávají, protože na fotkách mívali jiné vnitřnosti, ale nakonec tam byl pokaždé stejný plošňák, jako už jsme měli s nefunkčním dálkovým ovládáním.
Nakonec jsem napsal několika prodejcům s Allegra, jakou mám zkušenost s klíči z AE a rovnou jsem přiložil fotku plošňáku, u kterého nefunguje dálkové ovládání. U jednoho z oslovených bylo patrno, že o tom něco ví a má přehled, tak jsem objednal klíč u něj. Po spárování a nastartování, bez problému u tohoto klíče fungovalo i dálkové ovládání, tak se u něj vzal ještě jeden a k autu jsou nakonec spárované dva nové klíče a jeden původní.
K jednomu klíči se musela ještě vyfrézovat planžeta.