originálne LED pásy sú vyrábané z obyčajného plastu
Moderátor: Moderátoři
originálne LED pásy sú vyrábané z obyčajného plastu
že: "originálne LED pásy sú vyrábané z obyčajného plastu"
Máte podobnú skúsenosť ? Lebo ja nie.
Sú tam aj ďalšie "fatálne chyby" ako napríklad táto hláška: "Podsvietenie TV je zapojené do série" to nie je pravda, Philips má zapojenie sériovo paralelne a taktiež väčšina "edge" je sériovo paralelných.
Ďalšia fatalita: "Výrobca do LED diód púšťa maximálne napätie čo spôsobuje ich kratšiu životnosť." - nezmysel čo to má s napätím, pokial viem tak je tam zdroj konštatného prúdu, takže keby si na miesto slova napätie použil PRÚD tak by to bolo v poriadku (alebo použiť slovo "výkon" čiže "výrobca tam púšťa najvyšší výkon" tak ba som to ešte ako tak bral (aj keď ani to by nebola celkom pravda)).
A čo sa týka tvrdenia že hliníkové led pásy majú vyššiu živostnosť ako cuprex. tiež je mimo, pretože závisí hlavne od kvality samotných led (je jedno na čom budú napatlané, chodia mi tu TV čo majú hliník a po dvoch rokoch čiže tesne po záruke sú mŕtve, takže vôbec to nie je o tom na čo sú osadené). Závisí od kvality čipov, ale keďže je zrejmé, že všetko sa robí na kratšiu a ešte kratšiu životnosť, tak sa neni nad čím čudovať.
- jezevec
- Hlavní moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Není to chyba, je to správný popis LED podsvitu řady LB32xxxx, tam jsou opravdu v sérii, ale to určitě víš.Jozo1234 píše:...Sú tam aj ďalšie "fatálne chyby" ako napríklad táto hláška: "Podsvietenie TV je zapojené do série" to nie je pravda....
Jinak opravdu jsem taky nezjistil rozdíl v životnosti podsvitů na cuprextitu nabo AL.
Ale v poslední době jsem už žádný podsvit na cuprextitu nepotkal.
Jen takový perlička, některé Sencory měly LED pásky v plastové vaně upevněné v "luftě".
Ale on to píše všeobecne nie len na týchto podsvietení...
Jinak opravdu jsem taky nezjistil rozdíl v životnosti podsvitů na cuprextitu nabo AL.
S týmto súhlasím (nič viac nič menej).
Ale v poslední době jsem už žádný podsvit na cuprextitu nepotkal.
ja pravidelne a ešte mi chodia podsvity s cupretit+meď čiže klasické (hlavne u LG). Ale to že sa s tým nestretávaš - to nevadí, asi toho už veľa nerobíš keďže si na dôchodku.
Jen takový perlička, některé Sencory měly LED pásky v plastové vaně upevněné v "luftě".
To nie je perlička, to malo viacero výrobcov (ale štatistiku si nevediem). Veľakrát som sa stretol s led pásmi ktoré boli položené len na "plaste" (alebo v lufte). Boli to niektoré LG a aj samsungy.
Lenze vyrobca spotrebneho TV nepouzije hlinik na zvysenie zivotnosti, ale na znizenie nakladov. Osadi tam menej LED a zvysi prud.
Mensi prud a lepsie chladenie sa vyskytuje len u displejov s dlhou udavanou zivotnostou (komercne a priemyselne).
áno ja sa nehádam, logicky je to tak. Len prečo keď mi príde jeden z prvých ledkových TV ktorého vek nejakých 15 rokov a to podsvietenie doteraz vydržalo? (na plošákovom základe). Buď tie led boli kŕmené nižším prúdom ako datasheetový katalogový (aspoň o polovicu). Alebo tie čipy boli vyrobené kvalitnejšie.rnbw píše:Keby sa porovnavali rovnake LED osadene na klasickom plosaku a na hlinikovom, tak by pri rovnakom prude tie na hliniku vydrzali dlhsie.
Nevidíte ako je to u súčastných nových podsvietení ? čim novšie - tým kratšia životnosť. Číňan zistil kde sa dá uberať, tak to ubral. to isté sa kedysi dialo aj u CRT obrazoviek, kde napríklad také Philipsy vydržali dlho (a mnohé idú aj do teraz). potom čo boli posledné CRTčka čo sa predávali za smiešny peniaz, mali aj krátku životnosť (cca tri roky). No a teraz máme to isté, máme televízory za smiešny peniaz so smiešnou životnosťou (a hlavne u podsvietení sa to prejavilo (a nevraviac o shitových displejoch a ich vady v skle (ale to by bola iná debata))).
týchto vecí je málo, ale dostali sa mi do rúk dva TV (dostal som zadarmo, boli vyradené). boli to LG a mali len HDMI vstupy, nemali ani zvuk. Samozrejme vadný posvit. Len po otvorení som zistil že tie 47" displeje sa používajú aj v bežných TV. Tak som sa nad tým pousmial "aké priemyselné použitie"rnbw píše: Mensi prud a lepsie chladenie sa vyskytuje len u displejov s dlhou udavanou zivotnostou (komercne a priemyselne).
Po pětiletech odešel podsvit. Koupil jsem tenkrát originál LED pásky asi za 2500kč a byly na hliníku stejně jako původní. Letos to odešlo znova (opět po 5ti letech) a nyní jsem již koupil náhradu asi za 650kč v AME a to už je na cuprextitu. Uvidíme co to vydrží. Ale je fakt,že ta televize běží skoro nonstop.