Co nebrat z TEMU
Moderátor: Moderátoři
- pocitujlasku
Ale ano, u zneužívání bezpečnostních chyb systému počítače je těžko předvídat možné důsledky, abych to nezlehčoval. O TEMU se to ví, asi i následkem většího zájmu o prověřování - velikost, význam, podřízenost mocenským zájmům Číny.
Ještě by mě zajímalo, jestli a jak odkazovat na položky v TEMU, aby to v přístupu nebylo vázáno na IP adresu nebo na co vlastně.
- pocitujlasku
Aj tie preklady, to zalezi ako sa prekladac "vyspi". AI si neustale upravuje svoje data, takze jeden den to moze byt dobry preklad, ale potom zisti, ze pre takyto vyraz sa castejsie pouziva nieco ine a tak si to zmeni. Pekne to vidiet aj na google translator, kedy obcas da totalny nezmysel, ale o tyzden-dva uz dava nieco rozumnejsie. Ked daju nejake aktualizacie.
Google translator se mi někdy jakoby trošku vyvíjí pod rukama, i když nevím, jestli se opravdu nějak v reálném čase učí (a co by se asi tak mohl naučit ode mne).
Takže jen upozorňuji, že tak tupé zoubky prostě nejsou obecně použitelné - pro univerzální používání nebrat. Je to vidět i na fotografiích v nabídkách. Nejsou to neostré fotky. Jsou to fotky neostrých zoubků. Kde to jde, používejte raději třeba řezací korundové kotoučky.
Já mám od Proxxonu něco se síťovým stejnosměrným motorkem - je jako normální na baterku, ale s jemným vinutím a s členitějším rotorem i komutátorem s uhlíky, s elektronikou a (možná) s Hallovou sondou u rotoru. Ta dovede jet pomaleji s nějakým momentem. Možná jen protože tam je ta elektronika a u takového stejnosměrného motoru s permanentními magnety ve statoru by dovedla měřit otáčky podle indukovaného napětí v době, kdy je spínací prvek rozpojený. Už nevím, jak to přesně uvnitř je. Se sondou na rotoru mám určitě ruční vrtačku Bosch a ta je díky tomu opravdu tvrdá i při malých otáčkách, ale to je jiné téma.
Jinak je to ostatní v kategorii mikrovrtaček / brusek, co tu mám, všechno měkké včetně výkonnější vrtačky z Kauflandu, zmíněné i s fotkou zde:
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... c&t=103578
Ta má sériový motorek, měkký už ze svého principu. Pro větší moment ji nastavím na maximum (cvakne v té poloze potenciometru spínač, možná, a možná se úplně vyřadí regulace) a napájím ji pak z regulačního trafa.
Tyto minivrtačky s drobným motorem a bez převodu do pomala nejsou moc dobré pro rotační nástroje s velkým řezným poloměrem, spíš na malé průměry vrtáčků nebo na brusné kotoučky, které dostatečně kloužou po povrchu. Ty největší pilky mi proto připadají docela problematické. Od Proxxonu tak velké nejsou.
Tedy - jak se ta pilka (která?) v tom plastu s tou vrtačkou chovala?