Co nebrat z TEMU

Vše o nekvalitním materiálu, výrobcích, zboží. Vyslovení vlastního názoru na cokoliv a v mezích slušnosti není nijak v rozporu se zákony této země ani Pravidly EB. Vše ostatní jde automaticky směr koš.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
rnbw

#76 Příspěvek od rnbw »

Tie ICL som kupil cinske, samozrejme su to preznacene nejake klony - maju funkciu HOLD aj indikaciu slabej baterie. Presne ako to mal multimeter z vyroby.
Lojza1

#77 Příspěvek od Lojza1 »

rnbw: No podívejme. Prostě jsi to zkusil a jelo to? Intuice? Ten můj odešlý flusanec měl výstup indikace baterky, ale invertor pro desetinnou tečku a symbol HV mají na destičce asi tranzistorový, tak jsem ho nemusel dobastlit. Je to už pár let.
Naposledy upravil(a) Lojza1 dne 08 úno 2025, 22:13, celkem upraveno 1 x.
rnbw

#78 Příspěvek od rnbw »

Hladal som klony: http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... ic&t=81102

Ale dostupnost takmer ziadna. Tak som kupil akoze original a dufal, ze to bude klon.
Lojza1

#79 Příspěvek od Lojza1 »

Prozíravé. A věnoval ses tomu shánění pečlivě. Poctivě odpracovaný úspěch. Odkaz na eBay už bohužel vede do prázdna. Ale vidím, že je jich eBay plný a za tu cenu to Intersily nebudou. Napadá mě, že když se ty klony vyrábějí, tak se taky vyrábějí multimetry, ve kterých není flusanec, ale tohle. Jen se to o nich asi těžko dozvíme, kdybychom je chtěli upřednostnit.
Ten UNI-T, co dobře píská, má desetinnou tečku bez invertoru, asi uzemněnou, se stejnosměrnou složkou, proto slabší a s dlouhým doběhem po přepnutí. Asi tenkrát takový klon ještě nebyl a stavět diskrétní invertor by tenkrát bylo drahé. Čína ještě byla vůči Evropě zaostalá rozvojová země a tady všude bylo na rozhodujících postech dost blbečků, kteří si mysleli, že to tak samo od sebe i zůstane.
Celeron

#80 Příspěvek od Celeron »

Lojzo, nebo vy ostatní, nemáte někdo levou dvojsvorku pro PU500? Vlevo je 4 mm zdířka vstup 1 a 10A, vpravo souosej na napájení z externího zdroje. To samý ale dvě zdířky 4 mm má PU500 vpravo jako COM a +V, R a malý proudy.
V nejhorším bych dal to samý vlevo, PU-čko nikdy na externí zdroj používat nebudu, mám v tom nabíjecí 6F22.
S tím lovením rušení MAA725-kou. Mám v plánu plastový dekly nastříkat zevnitř vodivou barvou, měla by z toho vzniknout klícka starýho Faradaye. Tenkrát Metra nic takovýho neměla, ptal jsem se jejich servisáka na penzi.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Lojza1

#81 Příspěvek od Lojza1 »

Já nic. Na PU500 jsem si možná sáhnul někde ve škole. S tím nátěrem pak dej vědět.
Lojza1

#82 Příspěvek od Lojza1 »

Vidím teď datasheet k AME7106, o kterém rnbw psal v odkazu, a ano, tam ty 4 vývody navíc označené a popsané jsou. Je pak pitomé, že přeznačovači fungujících klonů na pouzdro nenapsali AME, ale Intersil, a naopak díky rnbw za tu jeho cennou investigaci.
Vidím, že padělků 7106 i 7107 je na eBay spousta, ceny celkem mírné. Ale mám k čínským padělkům a k jejich prodejcům odpor a nedůvěru.
rnbw

#83 Příspěvek od rnbw »

Bol to asi ten AME7106 alebo CS7106 preznaceny na Intersil.
rnbw

#84 Příspěvek od rnbw »

Myslim, ze boli nove. Vyraba sa to tam v tisicoch. Dokonca existuje aj klon nazvany priamo ICL7106 od vyrobcu "HN", samozrejme ma HOLD aj LB:
https://doc.diytrade.com/docdvr/108715/ ... 420678.pdf
Lojza1

#85 Příspěvek od Lojza1 »

Třeba přeznačovači neví a neřeší, že mezi HN, který třeba přeznačují, a Intersilem, za který ho vydávají, je při stejném typovém označení nějaký rozdíl. Pak by byly všechny ty "Intersil" padělky ICL zapojené kompletně, tak jako HN ICL.

Dodatečně opravuji svůj omyl. Podíval jsem se teď lépe do datasheetu k AME7106/7107. Vývody navíc, užitečné pro multimetr, jsou tam jenom LB pro segment displeje o stavu baterky a HOLD k "zamrznutí" displeje. Další dva vypovídají o fázi integrace a v multimetru se nevyužijí. Invertor nebo sadu XORů pro desetinnou tečku je třeba i u tohoto obvodu doplnit samostatně. Čímž se vysvětluje moje nejasnost, že jsem při opravě svého multimetru obvodem v DIL40 dobastloval jen stav baterky. Invertor pro tečku je tam opravdu tranzistotový, stejně jako v jiných takových multimetrech (vyjma zmíněného s prostým uzemňováním teček).
Lojza1

#86 Příspěvek od Lojza1 »

Spíš bych nedoporučil s velkým očekáváním koupit diamant v levnější a hrubější variantě ze dvou možností. Dražší "dokončovací" dost odlišná varianta mi postupně dorazila dvakrát shodná, hrot je broušený do špičatého kuželu s velmi tupým úhlem až po osazení v držadle, na taveném křemeni škrábe perfektně a asi i díky tupému úhlu a nepřítomnosti hran na kuželu se hrot diamantu zdá být odolný proti oštípání. Hrubá levná verze je broušená do ostřejšího čtyřbokého jehlanu už před osazením do držadla. Já jsem dostal nepovedený kus, jehlan je osazený v držadle úplně nakřivo a vedle vykukuje ještě jeden malý diamantík. Jistě se to dá použít na orovnávání a tvarování brusných kotoučků i takto. Je to laciné.
Přílohy
Příliš humpolácký diamant.png
Příliš humpolácký diamant.png
Lojza1

#87 Příspěvek od Lojza1 »

Pokusně ze zvědavosti jsem koupil několikery laciné hodinky. Očekávání celkem žádné bylo na místě.
Dražší hodinky (69 Kč, už nejsou v nabídce) s velkým displejem pro stárnoucí oči bez brýlí:
Deklarované jako vodotěsné. Sice tak jsou konstruované, dokonce mají těsnicí prvky, ale nejsou vodotěsné ani omylem. Možná trochu prachotěsné. Mají budík, ale pípají tak tiše, že skoro nejsou slyšet, Rozhodně neprobudí spolehlivě ani v úplném tichu. Přesnost je přiměřená ceně, jistě je nikdo neseřizoval, ale není to tragické. Dodaný článek CR2032 už měl menší napětí a asi za moc nestál, při osvětlení displeje bylo znát kolísání napětí. Se článkem Maxell napětí nekolísá. Klidový odběr hodinek je pod 2 µA, při podsvícení 50 - 100 µA (podle mačkání tlačítka). Neobvykle snadno (i nezáměrně) se aktivuje přenastavení času. 4 šroubky víčka pouzdra měly už po prvním vyšroubování v závitech namotaný plast. Po odmotání toho plastu a vlastním prvním opatrném zašroubování se jeden závit v plastu hned částečně strhnul, ale ne tak moc, aby to omlouvalo nevodotěsnost.
Shrnuto - vlastnosti na úrovni čínské tržnice, jakákoliv očekávání podle našich zvyklostí jsou nemístná. Jsou laciné, ukazují čas čitelně i ve tmě a bez brýlí.
Levnější hodinky (32 Kč), drobnější LED displej aktivovaný dotykem:
Velmi tmavé sklíčko pouzdra - jas je navenek řádově slabší, než u třetích hodinek. Pouzdro je slepené, rozebíratelné mírným násilím bez většího poškození. Uvnitř dva malé články po 1,5 V. Dále zatím nezkoumáno.
Druhé levnější hodinky (33 Kč), LED displej s většími segmenty:
Celkem dost velký jas displeje. Zatím nerozebíráno. Doplňuji, že už jsem se na ně podíval pozorněji. Blbé je jakože efektní zapnutí LED displeje, které zdlouhavě oddaluje požadované přečtení času a spolu s efektním zdlouhavým zhasnutím plýtvá baterií. Asi jsou to hodinky pro někoho dost pitomého, aby to ocenil a pro zvědavce, který to za lacino koupí, jen aby se to dozvěděl. Nastavování času a datumu jediným dostupným bezdotykovým ovládacím prvkem na úrovni tlačítka je trochu nepohodlné, ale snadné i přes nepřesný a mizerný návod. Přesnost chodu se ani u těchto hodinek nezdá vyloženě tragická. Všechno je to nějaký zlomek minuty za den. Ani dobré a o mnoho řádů dražší mechanické hodinky přesnější nebývají.
Dále doplněno: Řemínky u těchto levnějších hodinek se zapínají tak nespolehlivě, že se pod rukávem spolehlivě rozepnou a hodinky pak snadno vyklouznou. Není to žádná velká škoda. Nemají hodnotu ani těch pořizovacích cca 30 Kč a nemusíte pak už myslet na výměnu nevyměnitelné baterky ani při tak nepřesném chodu přece jen nepohodlné znovunastavení. Já už to mám za sebou. Na druhou stranu, dají se koupit i hromadněji ještě levněji a pak je lze klidně ztrácet nebo je používat způsobem, jakým by se s lepším výrobkem nezacházelo.
Přílohy
Waterproof watch - PRC made.jpg
Waterproof watch - PRC made.jpg
Laciné hodinky z TEMU.png
Laciné hodinky z TEMU.png
Naposledy upravil(a) Lojza1 dne 03 bře 2025, 12:20, celkem upraveno 3 x.
Lojza1

#88 Příspěvek od Lojza1 »

Cyklistické brýle opět ve kvalitě čínské tržnice. Samoztmavovací skla fungují dobře. Vybral jsem typ, u kterého recenze potvrzují dobrou čirost v šeru. Už v únorovém poledni za oknem jsem pozoroval ztmavnutí překvapivě silné.
Masivní plastový rámeček i přes ne přehnanou čelní šířku působí odpudivě monstrózním dojmem.
Na spodní straně zorného pole má jedno sklíčko částečně rušivý kaz, povrchové zvlnění.
Kdybych to věděl, s koupí bych váhal. Ale vracet je nebudu.
Přílohy
The monstrose look glasses - a drop defect of surface geometry.jpg
The monstrose look glasses - a drop defect of surface geometry.jpg
The monstrose look glasses.jpg
The monstrose look glasses.jpg
Lojza1

#89 Příspěvek od Lojza1 »

Určitě v TEMU nebrat měřidla s očekáváním normálních či deklarovaných vlastností nebo počítat s vrácením sice zdarma na peníze, ale ne na čas a na balicí materiál. Právě jsem zabalil posuvku a proces vracení jsem aktivoval. Je to už nedostupný typ.
Hrubé opracování, přesnost rozhodně neodpovídá deklarované. Cena vyšší, 655 Kč, naprosto nepřiměřená skutečné kvalitě. Dalo by se to snad nějak doladit do lepší přesnosti, ale při té ceně se mi do toho opravdu nechtělo.
Vady viz více fotek. Zde rozsah seřízení nonia, správná poloha součástky je úplně mimo tento rozsah.
Přílohy
Imperfection 2 - adjust in center - the 300 mm slider from PRC.jpg
Imperfection 2 - adjust in center - the 300 mm slider from PRC.jpg
Imperfection 2 - adjust - right limit - the 300 mm slider from PRC.jpg
Imperfection 2 - adjust - right limit - the 300 mm slider from PRC.jpg
Imperfection 2 - adjust - left limit - the 300 mm slider from PRC.jpg
Imperfection 2 - adjust - left limit - the 300 mm slider from PRC.jpg
Naposledy upravil(a) Lojza1 dne 23 úno 2025, 01:11, celkem upraveno 1 x.
Lojza1

#90 Příspěvek od Lojza1 »

Křivost dotykových ploch je zjevná v průsvitu.
I vzájemná poloha nožových ploch je mimo, postranní povrchy dost příšerné.
Přílohy
Imperfection 3b of the 300 mm slider from PRC.jpg
Imperfection 3b of the 300 mm slider from PRC.jpg
Imperfection 3a of the 300 mm slider from PRC.jpg
Imperfection 3a of the 300 mm slider from PRC.jpg
Imperfection 1 of the 300 mm slider from PRC.jpg
Imperfection 1 of the 300 mm slider from PRC.jpg
Odpovědět

Zpět na „"Čínský" a jiný šmejd“