Dvacet let Bastlírny

❓ Připomínky a dotazy pro administrátory a moderátory. Zde řešte problémy s přihlášením či heslem, můžete navrhnout otevření nové rubriky v diskuzním fóru či napsat případné připomínky k portálu nebo diskuzi.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
EKKAR

#16 Příspěvek od EKKAR »

Od Zdenka odešla "bejvalka" kvůli nevěnování se a taky asi kvůli tomu, že Zdenek docela dost chlastal. Určitě v posledních letech lil víc než by bylo dobrý. A jediný co ji může zajímat na webu je, kolik z něj může vytřískat peněz. To znamená, že by se nejdřív muselo zhodnotit, jakou má tenhle web pro koho hodnotu. Poslaný prachy na Zdenkův podúčet vem čert, zbejvá samotnej web, což je v převážný většině jenom celý diskusní fórum - a doména. A ty mají hodnotu jen pro nás, "konkurenci", která nás okradla o původní doménu "elektroworld.info" docela úspěšně sežral čas ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Hill
Administrátor

#17 Příspěvek od Hill »

Už jsme to tu probírali, toto fórum je ta část nehmotné části dědictví, ze které žádný zisk nekouká. Zájem ze strany dědice proto valný nečekám.
Nicméně jsme se pojistili - celé fórum i s historií lze namigrovat do stránek nového fóra, vyzkoušené to máme, a nanejvýše by se změnila přípona domény - a za takové dva dny jedeme dál. Samozřejmě s novým enginem na původní doméně by to bylo ještě lepší, ale jde hlavně o to, zachovat, co tu už máme. Třeba i s tím plevelem, který tu do značné míry tolerujeme, ačkoli bastlířsky nic nepřináší.
Zdeňkovu metodu dlouhodobé samoléčby utajované nemoci, která by sama o sobě byla léčitelná jinak, a neskončilo by to tak rychle, nehodlám soudit. Pro toto fórum udělal a ještě mohl udělat hodně, nikdo jsme si přitom ničeho nevšimli. Škoda ho.
keemo

#18 Příspěvek od keemo »

Vratim se k puvodnimu tematu- samotne forum ale funguje jiz od r 2002 -viz ucet zakladatele, Alovka. Mam pravdu?
EKKAR

#19 Příspěvek od EKKAR »

Co jsem pochytil - Alovka založil původní web a pozval na něj několik svejch známejch. Ze seznamu registrovanejch jsou to ti první s úplně nejstarší registrací někdy v roce 2003 a další z roku 2004. My všichni ostatní jsme se sem natáhli až "do rozjetýho vlaku". A to, že krom Alovky nejstarší registrace jsou o rok mladší než jeho je způsobený tím, že úplně nejranější verze fóra mu nějmíň jednou padla a musel všechny členy nechat přeregistrovat - takže jeho reg zůstal "zakladatelskej" a ti ostatní dostali "startovní pořadí" jak přišli.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
vrky

#20 Příspěvek od vrky »

Mě to nějak nesedí. Mám: Nov 28, 2004
Hill
Administrátor

#21 Příspěvek od Hill »

A máš mít co?
vrky

#22 Příspěvek od vrky »

No že jsem se musel zaregistrovat až po roce 2005
konosuke

#23 Příspěvek od konosuke »

Mám tuze rád tuhle bastírnu no jo to jo. Získal jsem zde kontakt na
zubaře u nás v Č.T., děkuji... No ano ! při malování sklepního boxu jsem
ve starém kufru objevil cenný artefakt - cívkáč Akai GX 210 no a že na SD
pod kladivy primitivních barbarů. Jo, to zrovna! Beru si ho do péče, že.
Tak, za flašku myslivce, dobrá cena co myslíte no ne?
Jen co to půjde - pošlu fotku
:?
Naposledy upravil(a) konosuke dne 09 úno 2025, 20:04, celkem upraveno 1 x.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Yarda1

#24 Příspěvek od Yarda1 »

EKKAR píše:... "konkurenci", která nás okradla o původní doménu "elektroworld.info" docela úspěšně sežral čas ...
Připomněl jsem si, když jsem ještě pracoval, přešel jsem z vývoje do oddělení jakosti za kolegu co odcházel do důchodu, měl jsem v péči různé protokoly, zápisy o zkouškách... nějak došlo ke stěhování že můj archív byl jinde než jsem seděl já. Náhodou se uvolnil jeden kancl, tak jsem o něj požádal a i s archívem jsem se tam přestěhoval. Pak nastoupil nový výrobní ředitel, přivedl si s sebou takovou důležitou čůzu a ta prý tu mou kancelář nutně potřebovala, a taky ji dostala a já jsem se zase musel stěhovat. Výrobní ředitel dost brzy odešel, snad ne v dobrém a když jsem tu čůzu vídal jak po dílně rejdí s dvoukolákem a rozváží odlitky, hřálo mě u srdce, že Boží Mlýny mlely tentokrát dost rychle.
:D
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
EKKAR

#25 Příspěvek od EKKAR »

Téma "datum registrace":
vrky píše:Mě to nějak nesedí. Mám: Nov 28, 2004
Hill píše:A máš mít co?
vrky píše:No že jsem se musel zaregistrovat až po roce 2005
Minimálně 1x muselo dojít k nějakýmu přešoupávání a předatování, protože sice už nemám starej registrační mail z roku 2005, ale jsem si skoro tutově jistej, že jsem míval registrační datum 8. března (2005), ne 16. jak mám teď. Já se totiž nedostanu na svoje nejstarší posty, "díky" neschopnosti starýho enginu zobrazit je. Mám pocit, že to tenkrát právě dělal ZdendaHQ, protože se mu při opravě nějaký závady cosi dalšího poondilo a on to pak horko-těžko dával celý dohromady ze záloh a z archivů, co měl doma na kompu. Vím, že z toho byl tenkrát dost na prášky. Takže všecko, co je datovaný dejme tomu před rokem 2006-2008 se musí koukat jako bez záruky na přesný datum.
radioelectrum

#26 Příspěvek od radioelectrum »

Zmije píše:Že by to tu chtěli provozovat, toho bych se opravdu nebál
taky by to mohli prodat někomu kdo by z toho udělal třeba é šop s prodejem různých čínských modulů pro bastlíře.
Zmije

#27 Příspěvek od Zmije »

Težko říct, z hlediska reklami to tady nějaký potenciál má. Třeba na mcu.cz byla reklama už za Kosti a občas lidi nabádal ať na ní schválně klikaj, aby to hodilo alespoň na provoz.
vrky

#28 Příspěvek od vrky »

EKKARe, v lednu 2005 jsem nastoupil do nové práce a tam jsem potkal HILLa, který mě řekl o bastlírně. Před tím jsem oní nevěděl.
Hill
Administrátor

#29 Příspěvek od Hill »

Jo, to souhlasí. Ale, jak píše Ekkar, nějak po roce 2005 došlo k rozsáhlejšímu poškození databáze (tuším, že to nějak souviselo s hacknutím elektroworld.info po přechodu na hosting na páteři, protože příčka už kapacitně nestačila) a některým registrovaným se začal zobrazovat rok registrace teď nevím, jestli 1997, nebo 1979, což byla naprostá blbost, zlobilo to, tak ta data Aleš nechal přepsat na rok 2004. Od té doby se mi ještě ve výpisu sem tam někdo objeví s datem z doby předinternetové, ale to jsou obvykle ti, co se jen zaregistrovali, poslali nanejvýš někomu soukromou zprávu, ale příspěvek na fórum žádný. Někdy se povedla registrace i spambotům, kterým jsme příspěvky mazali hned, takže taky žádné nemají. Když na to narazím a vidím poslední přihlášení 2008, příspěvků nula, rovnou ty uživatele mažu. Nějak před jedenácti lety jsme dělali pročištění a rušili něco přes 13 tisíc uživatelů, pořád jich ještě víc zbylo. Nemohli jsme to dělat současně, šlo to stylem "teď se v tom budu hrabat, tak se tam nepřihlašuj". I když jsme si s filtrací údajů vyhráli, stejně jsme kvůli tomu uměle nastavenému datu registrace každou stránku výpisu (50 uživatelů) museli zkontrolovat, jestli tam není někdo, koho bychom mazat neměli.
Vzhledem k tomu, že nás tu právě je 49 registrovaných z celkem 18910 a 773 anonymních (což jsou většinou vyhledávače a spamboti) se nediv, že úplně všechno uhlídat nejde, některé věci hasíme až následně.
No tak jsi tu digitálně o rok déle, zrovna u Tebe, Vrky, bych problém neviděl.
EKKAR

#30 Příspěvek od EKKAR »

vrky píše:EKKARe, v lednu 2005 jsem nastoupil do nové práce a tam jsem potkal HILLa, který mě řekl o bastlírně. Před tím jsem oní nevěděl.
Já ti to nerozporuju, naopak POTVRZUJU, že tam některý data neodpovídají skutečnosti. Já už ani nevím, kdo mi o Bastlírně řek, ale vím, že to taky bylo někdy kolem roku 2004 a že jsem na potvrzení registrace čekal do druhýho dne. Registroval jsem se na počítači u bráchy, protože svůj vlastní jsem tenkrát ještě doma neměl.

Ale pokud to už konečně dopadne a Bastlírna vypadne z dědictví a budeme moct konečně spáchat přechod na moderní engine, bude filtrace aktivních/neaktivních registrací znatelně rychlejší a jednodušší.
Odpovědět

Zpět na „Provoz fóra“