Nabízím elektroniku z důvodu ztráty skladu (do 1.3. 2025)

NEKOMERČNÍ nabídka přístrojů, součástek a náhradních dílů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Cowley

#121 Příspěvek od Cowley »

Ta klávesnice PK5500 má český firmware?
judeware

#122 Příspěvek od judeware »

Jestli se něco určí z typového štítku, připíšu to sem.
judeware

#123 Příspěvek od judeware »

AZK401 z PB dnes odvezl:
• veškerou inzerovanou odbornou literaturu (krom té, kterou jsem si ponechal sám)
• jeden z očesaných zesilovačů TW40
• zesilovač Denon 1312
• zesilovač/tuner Sony STR-KSL60 (pro danharda)

Jeden z monitorů 15" 4:3 si zarezervoval milsa (oldcomp.cz).

Na klávesnici PK5500 je na štítku (na horní hraně) řetězec EN50131.1 a na zadní ploše stojí: PK5500E1 H1.
Příslušné know how nemám, ale pokud by se připojilo napájení (kolik voltůch a na jaké vývody?), začal by displej něco zobrazovat v češtině, angličtině, nebo by to bylo úplně pasivní?
Cowley

#124 Příspěvek od Cowley »

EN50131-1 je norma pro alarmy.

Na klávesnici na tištěném spoji by mělo být PK5500 EU.
Odklopí se dvířka a zepředu dole vpravo a vlevo jsou drážky pro šroubovák. Odmáčknou se dvě západky a vlastní klávesnice se oddělí od montážní základny.

Jinak napájení je:

R/B napájení +/-12V jako RED/BLACK.

Klávesnice nabootuje a na chvilku zobrazí firmware.
Mělo by tam být čislo verze a jazyk (CES) jako čeština.
Klávesnici bych si vzal, napiš prosím do SZ částku a domluvíme způsob odběru.

Díky...
judeware

#125 Příspěvek od judeware »

Klávesnici prověřím.

Aktuálně:
Dříve inzerovaný kráječ kráječ Zelmer Alexis možná budu muset zlikvidovat, což mě mrzí, anžto činit toto s funkčními věcmi mě séře.

Nechce někdo za odvoz psací stroj Consul 2226? Šlo mi jen o ten přepravní kufr a úplně jsem zapomněl, že je něco uvnitř. :oops: Stálo by o něj třeba pražské NTM?
judeware

#126 Příspěvek od judeware »

PK5500 má na desce samolepku, na které stojí: PK5501 V1.20

Po náběhu napájení se na zlomek sekundy ukážou všechny segmenty (čtyři sedmisegmentové "osmičky" a jinak jen samé symboly). Po nějaké době to začne pípat a rozsvítí se LED se symbolem výstražného trojúhelníku.
Cowley

#127 Příspěvek od Cowley »

Takže to není PK5500 ale PK5501, tzv. IKONOVÁ KLÁVESNICE.
Tato klávesnice žádný jazykový firmware nemá, protože se svým uživatelem komunikuje prostřednictví ikon a čísel.

Sice to není prvotní předmět mého zájmu, ale pokud bude k dispozici, tak se jí ujmu. :)
judeware

#128 Příspěvek od judeware »

Zmizel kráječ, šlehač, všelijaká drobotina, jako např. díly do čs. audiotechniky, nahrubo roztříděné D.O. apod. Též dva malé servery HP, jeden VCR, kotouč B700, B113, torzo SP210...

Cowley si zarezervoval klávesnici od DSC.
judeware

#129 Příspěvek od judeware »

Blíží se mi termín vyklizení skladu. :oops: Wacom Digitizer II budu muset možná zlikvidovat, též poslední HP 5L a nově nalezený pedál k el. šicímu stroji. V nových prostorách v Písku to nechutně nakynulo - nechce se těchto zbytků (viz výše) někdo za odvoz ujmout?
judeware

#130 Příspěvek od judeware »

Prostory v místě bydliště jsem dnes uvolnil. Vše dříve diskutované, rozjednané, samozřejmě platí. V bytovce přes ulici skončilo mnohé ze skladu v OÚ. Pro představu: v bytě samotném (něco málo leží i na balkóně, samozřejmě jen to, co v kartónech "venku na vzduchu", neutrpí), v garáži, sklepních kójích, bývalé uhelně.

Padesát počítačů, non VGA monitory, tříděné kartóny (desky, kabely AC/audio/datové/periferní....), několik tiskáren, mikrovlnek, dvě/tři TV placky - to vše skončilo v nových prostorách v Písku. I toto budu nucen z větší části vypustit do světa, anžto nechci "Písek" platit déle, než přibližně dva roky. :oops:

Začíná tedy další fáze debordelizace (viz další příspěvky a fota).
judeware

#131 Příspěvek od judeware »

[1] Jaký máte názor na zařízení ATEUS KOMPAKT? Uvažuju, že bych si ho nechal.
[2] Kurio Zita® - konzole Game Star vypadá jako klávesnice k PC, ale s vhodně naroubovaným zdrojem se rozjela, buď si ji nechám, nebo vyměním za něco z oblasti osmibitů...
[3] AOPEN Moonlight vypadá jako věž, ale je to PC. Deska nefunguje, nemám na to čas (a chut zkoumat). Postrádá kryt, zřejmě přenechám za odvoz...
[4] Neví někdo, co je to za aparát? Chybí část krytů a zdroj, střeva převážně DDR. :oops:
[5] Kabel, pro který nemám využití. Lankový Cu jednovodič s poměrně tenkou šedou izolací (průměr "s" 4mm, průměr "bez" 3mm). Zdálky to vypadá, jako koaxiál pro sítě z dob před UTP. :) Kde se podobný materiál využíval? Je toho 2,66kg brutto, to je tak 250Kč za měď. :oops:
Přílohy
IMG_0364.JPG
IMG_0364.JPG
IMG_0362.JPG
IMG_0362.JPG
IMG_0361.JPG
IMG_0361.JPG
IMG_0360.JPG
IMG_0360.JPG
IMG_0356.JPG
IMG_0356.JPG
rnbw

#132 Příspěvek od rnbw »

Ak ten Ateus podporuje pulznu volbu, tak odporucam pripojit stary telefon s rotacnym ciselnikom.

Ten AOpen je dost exoticky, nie je to ani na webe.
VASEK_W

#133 Příspěvek od VASEK_W »

K položce 5) je to opravdu jen klasické jednoduché lanko? Není to náhodou legendární kabel co se používal před padesáti lety třeba u mikrofonů, nebo jako propojovací kabely k tří, případně pětikolíkovému propojení nf signálů u TESLA přístrojů, atd... Jeho obal mi ho strukturou hodně připomíná... Bohužel není zde detailní fotka toho konce vlevo, a přesto si myslím, že je to stíňák. Vlevo na tom konci vidím jakoby hnědou izolaci středního vodiče a v pravé části je klasické stínění. Koukni se na něj ještě jednou pořádně Petře, jestli to není opravdu stíňák. Pokud ano, tak byly dvě verze. Jedna s klasickou "roztékací" PVC vnitřní izolací mezi středním lankem a stíněním, ten je celkem k ničemu. Druhé provedení už je o hodně zajímavější, protože vnitřní izolace je teflonová, a tím pádem odolná teplu při pájení. Ten byl používán pro jiné účely, než k propojování rádií a magnetofonů ;-)

Vašek
jindrichus

#134 Příspěvek od jindrichus »

Ten přístroj bez panelu by mohl nějaký RFT audio meřák. Konektor vypadá jak mikrofonní.

EDIT: A taky že jo :) https://www.audiomodellierer.de/Sonstig ... CC%88n.pdf
judeware

#135 Příspěvek od judeware »

Děkuji za identifikaci přístroje ("Integrierender Präzisionsschallpegelmesser 00026").

Akorát z těch adolfoidních složenin podstatných jmen vůbec nepoznám, oč přesně jde. Dostal jsem ho s tím, že by tam mohly být šikovné číslicové obvody. Ovšem když vidím, kam to spadá, nejraději bych ho pro někoho nechal vcelku.

Prohlédl jsem si to klubko kabelu ještě jednou a tentokrát jsem nebyl lenivý rozplést jeho konec. Skutečně je to "non VF koaxiál". :oops:
Odpovědět

Zpět na „Nabídka přístrojů, součástek a náhradních dílů“