Miele KFN12923SD chladnice+mrazak
Moderátor: Moderátoři
Miele KFN12923SD chladnice+mrazak
- hajeklubos
Obvykle je to PTC nebo taková špulka relé, které odpadá. Někam to potvora cedí. Také by nebylo od věci změřit megrem izolační stav motoru. Bacha na elektroniku. Měřil bych to na svorkách odpojeného motoru. Je to vopruz, musíš se u toho válet po zemi. Pozor pomocné vinutí má zde menší odpor než hlavní.
Co je co vysleduješ po drátech.
Luboš
Ohledně PTC, ten má mít 25 Ohm. Než jsem objednal nový, starý jsem zahřál na více jak 100°C ale odpor se nehnul, z toho jsem usoudil, že je PTC vadný. Dnes změřím stejným způsobem PTC nový.
- hajeklubos
Jednoduchý způsob jak ověřit systém vypnutí pomocného vinutí je vřadit do obvodu rozběhového vinutí vypínač. Kompresor nechat rozběhnout a spínač po 2s rozepnout. To lze udělat i mimo elektroinstalaci lednice. Zkoušíš jenom vlastní kompresor. Vyloučíš špatný izolační stav v instalaci. Lednice je zapnutá přes průchozí zásuvkový Wmetr nebo klešťák.
Ventil to také může být, tak dalece MIELE neznám. Zase izolační stav. Ten je mrcha.
ano lednice má elektroniku, ale není nutné měřit izolační stav, lednice je přes napěťový chránič a ten by ji vybavil a to se nikdy nestalo
ano, manuální rozběh bez PTC mám v plánu, ale až po té co změřím chování nového PTC. No a to jsem už změřil a chová se stejně jako to staré/originální PTC. Při ohřátí cca na 100°C (fénem) je jen minimální změna odporu. Nemá někdo charakteristiku anebo zkušenost při jaké teplotě se charakteristika zlomí ? Je vůbec lineární ?
ohledně ventilu: medium svým tlakem ovládá kontakty relé, anebo cívka relé překlápí ventil ?