Bytové jádro v paneláku
Moderátor: Moderátoři
Akorát vokna teda maj aušusový, furt jim z nich někdo padá ...samec píše:...
To v sojuze boli pokrokovejší, tam mali v panelákoch centrálny zvod na smeti z poschodí až dolu do smetnej nádoby.
....
A kutilmile - nelituju tě
Prala skvěle, ale nesmělo v ní nic odejít - při první poruše po sedmi letech jsem měl od těch plechů pořezané ruce, jak žiletkář sebepoškozovač (vůbec se neobtěžovali začistit hrany po stříhání plechů) a při druhé poruše jsem tedy v okolí nesehnal servisáka, který by s tím chtěl mít něco společného. Ať prý se obrátím na Těrlicko, že tam je servis. Když jsem sečetl odhadnutou cenu řídicí jednotky, na kterou bych musel asi 5 - 6 týdnů čekat, času na cestu, opravu a kilometry, koupil jsem pračku novou, invertorovou, vyšla snad i levněji.Hydrawerk píše:Jaká je ta předem plněná pračka Brandt??
Bohužel, dnes už nějak mizí z českého trhu. https://www.brandt.cz/clanek/prani-a-suseni
ale někde v PCE vím, že je bytovka s centrálním vysavačem (možná snad i dvě), ale nemám už info zda to ještě funguje
V japonsku řešej snižování spotřeby elektřiny a podobně celkem fikaně. Podobně jako by tu na sídlištích máme výměníkové stanice pro ohřev TUV a topení tak oni tam maj podobné stanice s tepelnýma čerpadlama a takto centrálně řeší jak topení tak i chlazení. Přeci jen od určitého výkonu a velikosti je nejefektivnější chlazení za pomoci vodní mlhy a tepelné čerpadlo se v takovém případě může udělat do hlubokého vrtu.