Bytové jádro v paneláku

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
rnbw

#76 Příspěvek od rnbw »

Sifon v kuchyni s pripojkou na umyvacku som videl aj v novostavbach - je to lacnejsie.
p32

#77 Příspěvek od p32 »

Jo, hned vedle tří prodlužovaček (pro pračku, sporák a myčku). :lol:
Tak ono fakt záleží na tom, jaký byt a v jaké novostavbě to je.
EKKAR

#78 Příspěvek od EKKAR »

samec píše:...
To v sojuze boli pokrokovejší, tam mali v panelákoch centrálny zvod na smeti z poschodí až dolu do smetnej nádoby.
....
Akorát vokna teda maj aušusový, furt jim z nich někdo padá ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Hydrawerk

#79 Příspěvek od Hydrawerk »

Hill píše: Jen, když jsem to nafotil hotové, už tam byla i pračka.
Jaká je ta předem plněná pračka Brandt??

Bohužel, dnes už nějak mizí z českého trhu. https://www.brandt.cz/clanek/prani-a-suseni
xsc

#80 Příspěvek od xsc »

samec píše: To v sojuze boli pokrokovejší, tam mali v panelákoch centrálny zvod na smeti z poschodí až dolu do smetnej nádoby.
:pako:
Pokud tam tu nádobu někdo nezapomene dát. Tady to bylo v pár barácích ještě před panelovou výstavbou taky. Neosvědčilo se, vždy vznikal bordel a smrad.
rnbw

#81 Příspěvek od rnbw »

U nas to v nejakej novostavbe nedavno urobili tiez. V dalsich to uz nebolo.
Hill
Administrátor

#82 Příspěvek od Hill »

Hydrawerk píše:Jaká je ta předem plněná pračka Brandt??
Bohužel, dnes už nějak mizí z českého trhu. https://www.brandt.cz/clanek/prani-a-suseni
Prala skvěle, ale nesmělo v ní nic odejít - při první poruše po sedmi letech jsem měl od těch plechů pořezané ruce, jak žiletkář sebepoškozovač (vůbec se neobtěžovali začistit hrany po stříhání plechů) a při druhé poruše jsem tedy v okolí nesehnal servisáka, který by s tím chtěl mít něco společného. Ať prý se obrátím na Těrlicko, že tam je servis. Když jsem sečetl odhadnutou cenu řídicí jednotky, na kterou bych musel asi 5 - 6 týdnů čekat, času na cestu, opravu a kilometry, koupil jsem pračku novou, invertorovou, vyšla snad i levněji.
Dekker

#83 Příspěvek od Dekker »

co se týče toho centrálního shozu tak v našem paneláku je :D, ale nepoužívá se jelikož to nebylo spolehlivé a jak se tu psalo. Když se tam nedal hned novej kontejner tak hnus a v dnešní době by to stejně neprošlo :D :D ... kde třídit? udělat 4 shozy? 5? :D :D

ale někde v PCE vím, že je bytovka s centrálním vysavačem (možná snad i dvě), ale nemám už info zda to ještě funguje

V japonsku řešej snižování spotřeby elektřiny a podobně celkem fikaně. Podobně jako by tu na sídlištích máme výměníkové stanice pro ohřev TUV a topení tak oni tam maj podobné stanice s tepelnýma čerpadlama a takto centrálně řeší jak topení tak i chlazení. Přeci jen od určitého výkonu a velikosti je nejefektivnější chlazení za pomoci vodní mlhy a tepelné čerpadlo se v takovém případě může udělat do hlubokého vrtu.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“