4TB disk na W7

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
xsc

#16 Příspěvek od xsc »

Jestli tam vidíš jako USB3 jen VIA, tak je ten Intel prostě vyplý = přeplý tak, že jede jen USB2 část. Opravdu to chce v BIOSu zkontrolovat XHCI a pak doinstalovat Intelí driver. Není v balíku driverů k čipsetu, je bokem. Win7 původně USB3 vůbec neuměly a na XHCI potřebovaly driver od výrobce. Teprve později se objevil univerzální, já na to měl patchnutou instalačku Win7 i s podporou NVM.
Celeron

#17 Příspěvek od Celeron »

judeware píše: Tak mám přerušit marodku a s nějakým live CD/DVD do Nového Zuzanovska expresně přijet? :D
Radši né, to co vypadalo na začátku týdne jako rozhašená páteř a od ní mezižeberní nerv, tak se dnes ráno vyštěnilo jako pásovej opar od pupku až na páteř širokej 12 cm. Prý je to docela infekční. Kdo to měl, tak ví, vo co gou. Ležet pořádně nejde, sedět jen bez opření. Nikdy jsem to před tím neměl ale doktor říkal, že to je pozůstatek z mládí po neštovicích uhnízděný někde na páteři a proto to začne jak u mě.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Celeron

#18 Příspěvek od Celeron »

xsc píše:Jestli tam vidíš jako USB3 jen VIA, tak je ten Intel prostě vyplý =
Asi není. Zjistil jsem totiž, že když vytáhnu USB3 Axagona z PCIe, tak mi ve správci po restartu najednou přibude:
- Kořenový rozbočovač Intel(R) USB 3.0
- Rozbočovač USB 3.0
- Rozšiřitelný hostitelský řadič Intel(R) USB 3.0
A HDD jede vysokou rychlostí.

Pokud USB3 Axagona zastrčím, tak tohle zmizí a objeví se ty odkazy na VIA.
Je to spolu nějak nekompatibilní. 8O
Takže budu muset oprášit čtyřportovej USB hub, připojit ho vzadu do USB2 a ty pomalý periférie, (laserka, Rebel II, MPCNC, a scaner), co byly původně v Axagonu, připojit do něj.
Jirka

DukeNuke

#19 Příspěvek od DukeNuke »

Vždyť vzadu 4 porty jsou - 2x USB2 a 2xUSB3. Tak pokud v nich nic nemáš, můžeš ty pomalý věci dát tam. A axagon nechat pro disk.
rnbw

#20 Příspěvek od rnbw »

To bude nejaky bug v BIOSe.
p32

#21 Příspěvek od p32 »

A už jsi studoval přerušení, která používají USB porty?
Celeron

#22 Příspěvek od Celeron »

DukeNuke píše:Vždyť vzadu 4 porty jsou - 2x USB2 a 2xUSB3. Tak pokud v nich nic nemáš, můžeš ty pomalý věci dát tam. A axagon nechat pro disk.
Nebo tak. Ale bylo by to knop a žádná rezerva, zapoměl jsem na čtečku karet pro 1.CA, webkameru a Programátor USB ASP a občas i to nějaký Hajduríno. Ty dva vnitřní připojený na panel jsou proudově slabý, USB HDD2,5 v tom nejde, je to jen na flešky a programátor. Dělat kanelotéku na různý použití mě moc nebaví.
Jirka

Celeron

#23 Příspěvek od Celeron »

p32 píše:A už jsi studoval přerušení, která používají USB porty?
Jo, IRQ pokud má USB ve výpisu Prostředky, tak se pohybuje v rozsahu 10-23. Jen ten inteláckej řadič USB3 má IRQ 0XFFFFFFFD (-3). Není to nějaký divný?
Jirka

p32

#24 Příspěvek od p32 »

Zkus prostě v BIOSu zakázat ty USB porty na desce a mrknout na přerušení, co bude na tom Axagonu. Možná to vysvětlí více věcí. On má to svoje přerušení asi neměnitelné. A taky mrkni zase na přerušení bez instalovaného Axagonu a s povoleným pro USB na desce.
rnbw

#25 Příspěvek od rnbw »

Nezmysly, nema zmysel sa rypat v nejakych IRQ.
Jedine, co ma zmysel skusit, je upgradovat BIOS.
xsc

#26 Příspěvek od xsc »

V IRQ bych se taky nerýpal (u PCIe by to mělo být jedno), ale ten VIA řadič bych zkusil dát o slot vedle. On tam může být konflikt v mapování PCIe linek, což bys taky měl někde v manuálu k boardu najít.
rnbw

#27 Příspěvek od rnbw »

Inak ak mas vpredu 2 USB porty, tak na doske mas volny header na dalsie dva. Tie mozes dat dozadu v podobe slotovej zaslepky.

Huby je lepsie nepouzivat, su s tym zbytocne problemy.
Celeron

#28 Příspěvek od Celeron »

Přepočítal jsem jak na tom jsem s USB portama. Board má 2 x USB3 a 6 x USB2. Protože USB3 jdou jen jako USB2, tak celkem 8 USB2. A na Axagonu je 4 x USB3 dozadu.
Přední panel obsazuje 2 x USB2 a pak tam mám 3,5" čtečku karet a na ní je ještě jeden USB2. Takže zbývají 4 USB2 jsou na pomalý periférie, jako tiskárna scaner, Rebel II, MPCNC, webkamera, čtečka karty 1.CA. Pokud použiju na Axagonu dva porty jako USB3 a dva jako USB2, tak to je akorát. Arduino a programátory můžu připojovat do předního panelu jen když budou potřeba. A USB2 flešku do portu v čtečce karet. Takže bez rezervy se obejdu i bez HUBu.
Jirka

Mahoney

#29 Příspěvek od Mahoney »

xsc píše:...ten VIA řadič bych zkusil dát o slot vedle. On tam může být konflikt v mapování PCIe linek...
xsc má pravdu, někdy to pomůže a ta zkoška nic nestojí...
Celeron

#30 Příspěvek od Celeron »

Oba prohazovači, máte pravdu, ve vedlejší pozici mám ve správci jak VIA tak Intel USB3. Akorát musím malinko pořešit prostorový uspořádání, překážej tam dost krátký kabely od SATA disků.
Je to konstrukční chyba Intelu, Axagonu a nebo bug v Biosu?
Díky všem, co přispěli.
Jirka

Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“