Pokud vím, tak SSD je tu déle než USB2. USB3 s tím nemá nic společného, protože je věc jen toho PC, že neutáhlo svými údajnými 0,5 A některé disky, které měly odběr max. 2,5W. Co si pamatuji, tak to zdvojení muselo být (ne vždy) u USB1. U USB2 jeden vývod plus jeden extra napájecí nikdy nemusel být. Spíše šlo o problém toho PC či uživatele, který si USB1 pletl s USB2. Nechci se hádat, ale z posledních asi padesáti případů připojovaných externě na USB to tak prostě bylo.pocitujlasku píše:p32: ja si to pamatam este z cias, ked usb3 neexistovalo a o ssd si mohol snivat. Niektore disky sa proste pri 0.5A nerozbehli, len cvakali. mne to robil 7200 ot. seagate, 5400 chodil v pohode, aj na jednom konektore.
Převodník USB3 / SATA pro HDD 3,5 "
Moderátor: Moderátoři
- pocitujlasku
Usb2 ma limit 5V 0.5A, resp. by mal byt 0.1A a zariadenie by si malo vypytat 0.5A Lenze v reale davali bezne min. 0.5A, vela pocitacov malo limit 1A, co staci na bezne disky.
Ako som pisal, stretaval som sa s tym aj u usb2 - to bolo z cias P4 v sockete 478, a tam uz boli standardne len usb2
Jinak 2,5W je pro nechápající součin 5V a 0,5A. Normální USB2 zvládlo všechny 2,5" disky a je pravda, že někde si pomáhali tím, že tam nedávali (úspora?) žádné pojistky.
Nikdy to nefungovalo spolehlivě.
Tak jisem se naučil používat USB3 krabičku s rychlomontáží na 2.5" disky + velkou krabičku na 3,5 disky s externím napájení a od tý doby sem neměl problém.
Ty disky zas tak často přes USB nepřipojuju, aby byl problém je dát do krabičky. Hlavně když pro to není potřeba žádný nářadí.
Nedávno mi přišel z Alíka modul step-down měniče, který se vleze do futrálu převodníku. Je to tento modul. Je v něm MP1482DS. Nyní převodník funguje i s tím nejpažravějším diskem, který jsem doma vyhrabal.Milan_F píše:Výše zmíněný převodník s externím napájením nefunguje. +5 V se bere z USB a toto napětí u mého kompu padá na cca 4,6V. Při připojení externího napětí 5V (i 12V) jede jak má. U jinejch pc může fungovat, záleží jak je udělaný napájení USB. S SSD funguje OK. Úspěšně reklamováno, Alík vrátil peníze zpět.