Nová homologace pro LED OSRAM H7
Moderátor: Moderátoři
Dál v té diskusi pak píše, že tam dal OSRAM NIGHT BREAKER LED H7. Ty už se dnes neprodávají, ale dají se koupit OSRAM NIGHT BREAKER LED H7 GEN2. Nejsem si jist jak moc se liší od těch OSRAM NIGHT BREAKER Speed H7 zmíněných v úvodu tohoto tématu.Arkis v diskusi na jiném serveru k C4 Picasso píše:Už jsem se na ně díval delší dobu a tak jsem si na Vánoce udělal radost. Do hlavních světlometů pasují bez jakýchkoliv úprav. Do dálkových BOHUŽEL (fakt bohužel, svítí opravdu skvěle) se nevejde kvůli divnému úhlu vkládání. Ten chladič tam pod tím úhlem nejde vložit.
Už s nimi mám naježděno skoro 1000 km a to hlavně v noci a zatím žádný náznak bliknutí, že by to někoho oslňovalo. Světelný kužel je stejný jako u halogenových. Nesvítí tedy dále nebo na větší šířku. Je to jen o tom, že ve světelném kuželu je mnohem lépe vidět.
Zatím nás stavěli PČR jen jednou. Asi právě kvůli tomu světlu, protože to je zajímalo nejvíc. Zkontrolovali nalepený štítek a homologační list, co jsem měl s sebou. Samozřejmě je ani nenapadlo na internetu dohledávat, pro jaké vozidla je to určené.
Pak zas kousek dál v té diskusi píše, že s tím prošel i STK bez problému, ale třeba měl jen štěstí.
Další tam také zmiňuje, že STK s těmi LED H7 prošel.Arkis v diskusi na jiném serveru k C4 Picasso píše:STK to prošlo bez problémů. Podíval se na nálepku, zkontroloval, jestli to neoslňuje a nechal to být.
Chvála v diskusi na jiném serveru k C4 Picasso píše:Tak jsem po STK i s LEDkama Osram Night Breaker na potkávacích a v pohodě...
Jestli máš ty LEDky obecně homologované (jako jsou ty moje OSRAMy), tak v krabici musíš mít i žluté samolepky o homologaci. Ty nalepíš na pouzdra světlometů nebo někam poblíž a jezdi na LED. A nemusíš s tím nikam, to vydrží do příští STK.
A kutilmile - nelituju tě
Kameru mám na to, aby zaznamenávala provoz mimo auto, ne jak já se tvářím při oslnění nějakým blbcem. A sem těžko dám 5minutový avi nebo mp4 video. Rozdíl v tom, jak vypadá protijedoucí kamión s hlaogenama a s LEDkama v obyčejný parabole taky z pouhý fotky nepoznáš. Jen blbě provokuješ a myslíš si, jak tady ze mě neuděláš blbce. Neuděláš, každej co skutečně jezdí, ví o čem píšu. Na dálnicích jsou směrový pásy daleko líp oddělený a pokud kamión nesvítí rampou na boudě, nemá šanci běžně umístěnýma reflektorama dole v nárazníku kohokoliv v protisměru oslnit. Zato všude jinde, kde vozidla v protisměru svítěj bezprostředně na tebe je situace taková, jakou popisuju.DedVseved píše:Tak ukaž nějaké záběry (stačí selfie při oslnění), aby to nebyla jen historka jako od barona Prášila, když jsi to překroutil jen na kamiony na silnicích I. třídy.
A tohleto jsi vyčet kde? Víš kolik je majitelů souprav tahač + návěs, který jak je rok dlouhej nevyjedou mimo území ČR - a přesto ročně najedou desítky tkm? A kolik z nich je i při PRŮMĚRNÝM VĚKU 4 roky reálně starších než 10 let, tzn. že o nějakejch LED reflektorech se při jejich konstrukci jen šeptalo mezi snílkama? Ale kolik takovejch denně jezdí po našich silnicích A NEMUSEJÍ TO VŮBEC BEJT AUTA TUZEMSKÝ - a mají v parabolách pro 24V H4 nacpaný už ne xenonový vysokonapěťový HIDky, který jak rychle vylítly, tak rychle zapadly, ale právě tyhle moderní "nově homologovaný" LED zdroje, který ale kvůli svojí vysoký svítivosti vyžadujou mít na vozidle nainstalovaný minimálně rychlý samonivelační zařízení světel, aby neoslňovaly protisměr při změně podélnýho sklonu (mimochodem stejný, jako bylo vyžadovaný pro xenony !!!) - a že takový fičury ty popisovaný auta nikdy neměly?DedVseved dál píše:Kamiony (tahače + návěs) jsou těžká nákladní vozidla, určená pro mezinárodní přepravu a ty mají průměrné stáří kolem 4 let.