Nová homologace pro LED OSRAM H7

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
DedVseved

#16 Příspěvek od DedVseved »

Ten světlomet může mít jinak zkonstruovanou parabolu a to brání použití těchto LED žárovek.
Philips má v seznamu Citroenů to samé https://www.philips.com/c-dam/b2c/en_GB ... 0.2.24.pdf
Valdano

#17 Příspěvek od Valdano »

V diskusi na jiném serveru je zmínka k C4 Picasso v tématu "Led H7 homologované pro starší vozy" viz níže citace a v té diskusi tam k tomu má i nějaké fotky.
Arkis v diskusi na jiném serveru k C4 Picasso píše:Už jsem se na ně díval delší dobu a tak jsem si na Vánoce udělal radost. Do hlavních světlometů pasují bez jakýchkoliv úprav. Do dálkových BOHUŽEL (fakt bohužel, svítí opravdu skvěle) se nevejde kvůli divnému úhlu vkládání. Ten chladič tam pod tím úhlem nejde vložit.

Už s nimi mám naježděno skoro 1000 km a to hlavně v noci a zatím žádný náznak bliknutí, že by to někoho oslňovalo. Světelný kužel je stejný jako u halogenových. Nesvítí tedy dále nebo na větší šířku. Je to jen o tom, že ve světelném kuželu je mnohem lépe vidět.

Zatím nás stavěli PČR jen jednou. Asi právě kvůli tomu světlu, protože to je zajímalo nejvíc. Zkontrolovali nalepený štítek a homologační list, co jsem měl s sebou. Samozřejmě je ani nenapadlo na internetu dohledávat, pro jaké vozidla je to určené.
Dál v té diskusi pak píše, že tam dal OSRAM NIGHT BREAKER LED H7. Ty už se dnes neprodávají, ale dají se koupit OSRAM NIGHT BREAKER LED H7 GEN2. Nejsem si jist jak moc se liší od těch OSRAM NIGHT BREAKER Speed H7 zmíněných v úvodu tohoto tématu.

Pak zas kousek dál v té diskusi píše, že s tím prošel i STK bez problému, ale třeba měl jen štěstí.
Arkis v diskusi na jiném serveru k C4 Picasso píše:STK to prošlo bez problémů. Podíval se na nálepku, zkontroloval, jestli to neoslňuje a nechal to být.
Další tam také zmiňuje, že STK s těmi LED H7 prošel.
Chvála v diskusi na jiném serveru k C4 Picasso píše:Tak jsem po STK i s LEDkama Osram Night Breaker na potkávacích a v pohodě...

Jestli máš ty LEDky obecně homologované (jako jsou ty moje OSRAMy), tak v krabici musíš mít i žluté samolepky o homologaci. Ty nalepíš na pouzdra světlometů nebo někam poblíž a jezdi na LED. A nemusíš s tím nikam, to vydrží do příští STK.
DedVseved

#18 Příspěvek od DedVseved »

Až se s tím začne vydrbávat, protože bude stačit samolepka, kterou si kdekdo vyrobí a ve světlech bude fyzicky nějaká čínská mrdka za ¼ ceny, tak uvidíme. Vozím sebou i kopii faktury, ale s tou by taky nebyl problém, si ji vytisknout.
mi-ro

#19 Příspěvek od mi-ro »

S tím už se dávno ve velkým vydrbává. Já fakturu nevozím protože nemusím. Dle judikatury mám nalepený homologační nálepky, fertig. Mě spíše vadí když potkávám 20 let a starší vrány s "legálním" bílým světlem a většinou už matnými plexy který pochopitelně oslňujou. Těm to pochopitelně vracím dálkou.
..to bude jen ňákej odpůrek
EKKAR

#20 Příspěvek od EKKAR »

A nejhorší jsou ne trpaslíci, ale navopak kamyjóni. Oni si sedí vysoko, v obyčejnejch parabolách pro H4 narvaný "100W ekvivalentní" modrobílý LEDky, oslňujou tím jako dobytek - a když je prosvítíte dálkou, abyste jim jejich prasení ozřejmili, pustěj vám do xichtu celou tu rampu nahoře na boudě, takže následujících několik vteřin jedete jak po jaderným výbuchu - taky vidíte jen černo. Opicajti samozřejmě totální ignor ... Já už se nedivím, že jim někdo střílí prakem do vokna - protože jsou to bezmozci a nedokážou pochopit, že takový zprasený světla můžou na pole nebo na stavbu, ale na veřejný silnici nemají co dělat. Jinej má novej kamyjón s bílýma LEDkama, já je chci taky, i když mám zrezlou mrdku 20 roků starou, u který mám navíc u světel totálně zarezlý fšecky štelung-schrauby, hlavně že mi to vepředu šajnuje jak peklo ... Poslední taková zkušenost - jel jsem ráno na 6 do hokny, v protisměru na I/14 několik identickejch transportérů na osobáky, stejná firma (modrý auta), fšecko starší Volva se sníženýma boudama, aby se do profilu nad ně vešel ještě jeden osobák, potmě jsem nedokázal ani přečíst firmu natož RZ - jak jsem byl oslepenej jejich LEDkama v obyčejnejch parabolách. Na blikání dálkou vám pošlou do xichtu na oplátku "fšecko co jim vyrostlo", dementi 🤐...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
DedVseved

#21 Příspěvek od DedVseved »

Co potkávám kamioňáky na dálnici, tak to jsou všechno nové káry s LEDkama v základu, ale mívají i světla na střeše a s těmi si často v noci hrají, což je štěstí, protože svítí jen do svého pruhu před sebe.
EKKAR

#22 Příspěvek od EKKAR »

Nemluvím o dálnici, popisuju stav a chování těch 🤐 na silnici 1.třídy v provozu během ranního nájezdu do práce, mezi barákama v uzavřený obci.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
DedVseved

#23 Příspěvek od DedVseved »

Tak neházej všechny kamioňáky do jednoho pytle. Určitě máš palubní kameru, tak ukaž nějaké drastické záběry.
EKKAR

#24 Příspěvek od EKKAR »

Proč překrucuješ co jsem napsal? Napsal jsem jasně "několik vozidel stejný firmy, všecko X let starý plečky, ale všecky s LEDkama nacpanýma do parabol pro H4". A samozřejmě že mám kameru a záběrů s podobnýma prasárnama plnej disk, ale k čemu mi to je, když sem to jako přílohu nepověsím a orgány oprávněný i povinný kontrolovat a postihovat podobný zvěrstva se neobtěžujou konat?
DedVseved

#25 Příspěvek od DedVseved »

Tak ukaž nějaké záběry (stačí selfie při oslnění), aby to nebyla jen historka jako od barona Prášila, když jsi to překroutil jen na kamiony na silnicích I. třídy.
Kamiony (tahače + návěs) jsou těžká nákladní vozidla, určená pro mezinárodní přepravu a ty mají průměrné stáří kolem 4 let.
Přílohy
dalkove.jpg
dalkove.jpg
EKKAR

#26 Příspěvek od EKKAR »

DedVseved píše:Tak ukaž nějaké záběry (stačí selfie při oslnění), aby to nebyla jen historka jako od barona Prášila, když jsi to překroutil jen na kamiony na silnicích I. třídy.
Kameru mám na to, aby zaznamenávala provoz mimo auto, ne jak já se tvářím při oslnění nějakým blbcem. A sem těžko dám 5minutový avi nebo mp4 video. Rozdíl v tom, jak vypadá protijedoucí kamión s hlaogenama a s LEDkama v obyčejný parabole taky z pouhý fotky nepoznáš. Jen blbě provokuješ a myslíš si, jak tady ze mě neuděláš blbce. Neuděláš, každej co skutečně jezdí, ví o čem píšu. Na dálnicích jsou směrový pásy daleko líp oddělený a pokud kamión nesvítí rampou na boudě, nemá šanci běžně umístěnýma reflektorama dole v nárazníku kohokoliv v protisměru oslnit. Zato všude jinde, kde vozidla v protisměru svítěj bezprostředně na tebe je situace taková, jakou popisuju.
DedVseved dál píše:Kamiony (tahače + návěs) jsou těžká nákladní vozidla, určená pro mezinárodní přepravu a ty mají průměrné stáří kolem 4 let.
A tohleto jsi vyčet kde? Víš kolik je majitelů souprav tahač + návěs, který jak je rok dlouhej nevyjedou mimo území ČR - a přesto ročně najedou desítky tkm? A kolik z nich je i při PRŮMĚRNÝM VĚKU 4 roky reálně starších než 10 let, tzn. že o nějakejch LED reflektorech se při jejich konstrukci jen šeptalo mezi snílkama? Ale kolik takovejch denně jezdí po našich silnicích A NEMUSEJÍ TO VŮBEC BEJT AUTA TUZEMSKÝ - a mají v parabolách pro 24V H4 nacpaný už ne xenonový vysokonapěťový HIDky, který jak rychle vylítly, tak rychle zapadly, ale právě tyhle moderní "nově homologovaný" LED zdroje, který ale kvůli svojí vysoký svítivosti vyžadujou mít na vozidle nainstalovaný minimálně rychlý samonivelační zařízení světel, aby neoslňovaly protisměr při změně podélnýho sklonu (mimochodem stejný, jako bylo vyžadovaný pro xenony !!!) - a že takový fičury ty popisovaný auta nikdy neměly?
DedVseved

#27 Příspěvek od DedVseved »

Vzpamatuj se, proč by strkali vlastní prachy do vytunění erární káry a riskovali ztrátu bodů, řidičáku a zaměstnání, případně mimořádnou STK.
Jestli se ti takové blbost zdají, tak si ráno dej mokrý hadr na hlavu a vypij teplý čaj.
EKKAR

#28 Příspěvek od EKKAR »

Tak mi teda vysvětli, PROČ jich tak najednou tolik začalo jezdit s těma novýma LEDkama??? Opakuju, nejsem barvoslepej, LEDku od halogenky rozeznám - a jednalo se o pseudokolonu dopravníků osobních aut, něco jako je tahle hračka: https://www.coolbe.com/cs/products/6659 ... 2932f907cb , ale s horní plošinou až nad sníženou boudu řidiče - u nás jsem takový viděl u firmy Litra, ale tyhle od Litry nebyly, byly modrý s bíle nastříkanou firmou a (nejspíš, jen podle pohledu na logo na čumáku koutkem oka při vzájemným míjení se) to byly tahače značky Volvo. Bylo před půl 6 ráno, tma jak v Obamově prdeli, během 3,5km průjezdu Třebovou od severu k jihu jsem jich potkal 5 nebo 6 sjetejch celkem dost blízko k sobě. Veřejný "osvětlení", během loňska celotřebovsky vyměměný za shodou okolností taky LEDkový "bludičky", svítí jen aby se dalo říct že svítí - naproti tomu tihle jeli všichni jako jeden s "modrochlupama" a naprosto nesmyslně jim svítily celý plochy parabol, ne jen horní polovičky, jak by to správně bylo při použití žárovek mělo bejt. "Espézetky" takhle ve tmě nepřečteš ani na kameře, obzvlášť ještě když svítěj víc než je normální - takže to klidně mohli bejt i Pšonci nebo Litevci. Jsme na I/14 pár kiláků od Kvasin, kam se jezdí pro škodofky, navíc za třebovským "ranžírem" je kontejnerovej terminál METRANS, vedou tudy objízdný trasy namísto často zavíraný nebo ucpaný I/35, takže takhle po ránu tady jezdí docela dost kamiónů - a poslední dobou jich rozhodně víc než kdy jindy nasadilo LEDkový světla. Nesnaž se mi tvrdit, že tolik majitelů si najednou koupilo funglový tahače, který mají LEDky od série ... Opicajti tady jsou tak leda pro srandu a ne na kontrolování "tiráků", celníci stavějí spíš větváky s dodáfkama. Za celejch 45 let co v Třebový bydlím jsem tady neviděl kamión zastavenej opicajtama kvůli kontrole.
mi-ro

#29 Příspěvek od mi-ro »

Dobrý. A teď zase z5. Vyzná se někdo v topologii diagnostiky žárovek a canbus? Snažím se pochopit. Když nastartuju s vypnutými světly, vložená LED cca 3x jemně poblikne (zřejmě test žárovky?) a následně diagnostika nahlásí chybu žlutým symbolem na palubce. Pak stačí rozsvítit světla, chyba zmizí a už se neobjeví ani po zhasnutí světel. Chybu hlásí až po opětovném startu motoru. Předpokládám že diagnostika měří proud-okruh na nějaké snímacím odporu nebo přechodu spínacího FETu. Ale kdy měří? Jen po startu? Nebo kontinuálně a to když svítí nebo i když nesvítí? Pokud by to byly jen ty impulzy, možná by stačilo přidat jen RC člen s elytem paralelně k LED žárovce který by při provozu nesmyslně nepálil energii.
..to bude jen ňákej odpůrek
jasnap

#30 Příspěvek od jasnap »

Mám zkušenost jen s VW dodávkama. Měří kontinuálně nebo cyklicky rychle za sebou-při špatném kontaktu žárovky po hrknutí auta se rozsvítí kontrolka. Po nastartování nesvítí a rozsvítí se zase po hrknutí - přerušení obvodu.
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“