oprava startovacího zdroje NOCO GB70
Moderátor: Moderátoři
oprava startovacího zdroje NOCO GB70
Tady přikládám video svého problému https://www.youtube.com/shorts/Y7t1H8gwqKg
Moc díky za rady, čím by to mohlo být, jak dále v opravě postupovat.
Hezký den
- jardafiala
kontrolky nedělají vůbec nic, jen po připojení do nabíjení problikne LED světlo - viz video. Zkoušel jsem napřímo nabít baterii ze zdroje, ale napětí se mě zvedlo z 10,7V na 10,8V. Zkusím ještě znova nabít baterii nebo připojit napětí zdroje přímo na základovou desku?
- jardafiala
Některé 20 V bateriové zdroje Parkside, které "kleknou", se skutečně dají oživit dobitím jednotlivých článků menším dobíjecím proudem na stejné napětí. Na netu je na toto téma celá řada videí.
Mohla by to být v případě tohoto boosteru úspěšná záchranná akce. Že se při tom poškodí pouzdro článků není až tak tragické. Není problém pouzdo, případně jen samotné články, pak slepit, třeba tavnou pistolí.
Takže by jste na mém místě postupoval tak, že zkontroloval napětí na každém článku zvlášť a dobít?jirkati píše:Bořku, podívej se na www. whirpool.cz. Mají tam ledacos, ale hledání je dost náročné. Minulý týden ženě přestala fungovat druhá pračka Whirpool - používaná jen na montérky. Při demontáži se úplně rozsypal filtr čerpadla, ve kterém byla ztracená ponožka (šroubovací víko). V náhradních dílech za cca 850 Kč, a kupodivu celé čerpadlo za 490 Kč v eshopu firmy Aboutel. Jen jsem tam poslal fotky panelu a štítku.
Některé 20 V bateriové zdroje Parkside, které "kleknou", se skutečně dají oživit dobitím jednotlivých článků menším dobíjecím proudem na stejné napětí. Na netu je na toto téma celá řada videí.
Mohla by to být v případě tohoto boosteru úspěšná záchranná akce. Že se při tom poškodí pouzdro článků není až tak tragické. Není problém pouzdo, případně jen samotné články, pak slepit, třeba tavnou pistolí.