Pro mě nový poznatek.
Moderátor: Moderátoři
- serviceman
Zaparkuj někdy v Koněpůlkách pod tou komunikační věží naproti zimáku. V roce 2001 mi tam Xsara naprosto zešílela, skončilo to motorem v nouzovým režimu a návštěvou v servisu o kus dál na Hradec.ok1hga píše: . . . tvl, tam musí být hodně silný "elektro-smog", tam bych bydlet nechtěl . . .
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Jinak to, že komunikační vysílání "zboří" SW v nějakým dopravním prostředku by měl bejt důvod pro poměrně dost silně nasranou reklamaci jak k výrobci auta, kterej by měl mít ŘJ minimálně odolný proti elmag poli do určitý frekvence a intenzity a druhak i proti komunikacím, protože tolik Wattů výkonu, aby to ovlivnilo ŘJ auta u paty věže si snad ani směrem dolů pod svůj horizont ty jejich anténky nasmějí dovolovat vyzářit ...ok1hga píše:. . . tvl, tam musí být hodně silný "elektro-smog", tam bych bydlet nechtěl . . .dvorak píše:mám zkušenost , kdy mi DO nefunguje poblíž trafostanice.
A kutilmile - nelituju tě
Mně taky. To jsme přijeli z Moravy, v pohodě. Pak jsem jel do místního řeznictví pro něco k jídlu a nazpátek mne museli přitáhnout, naštěstí to hradila pojišťovnaOlchor píše:Blbý je, že baterka může kleknout totálně a najednou, bez předchozího varování. Už se mi to stalo.
- tomasjedno
To mi připomnělo - koncem 90. let jsem častěji jezdil po Strakonické (D4) kolem Cukráku ve služebáku VW Passat r.v. 1996. Když jsem se zapomněl a kolem Cukráku projel se zapnutým autorádiem, tak se mi vymazaly všechny předvolby a naladila se jedna (už nevím která) stanice.EKKAR píše:u paty věže si snad ani směrem dolů pod svůj horizont ty jejich anténky nasmějí dovolovat vyzářit ...
To je pro RF (radiofrekvenční) systém v pásmu 13 MHz. Funguje podobně jak GDO - detekuje odsátí energie na dané frekvenci. Historicky nejstarší systémy, laciné, mizerné detekční schopnosti, snadno rušitelné, se spoustou falešných alarmů. To je asi hlavní důvod, proč vypnuté "zdobí" mnohé průchody.serviceman píše:[Teď jsem měl rozebraný jeden bezpečnostní token, co se dává na flašky s alkoholem, a je tam cívka (snad na feritu), tak asi s deseti závity na průměru 5mm a kondík jako prd. Odhaduji tak o řád vyšší kmitočet.
Mimochodem, pronesl jsem ho nevědomky bránou, která zjevně nefungovala.
Nadnárodní řetězce navíc často starý brak z prodejen v západní Evropě nevyhazují, ale přesouvají (za nekřesťanské peníze) na "dovybavení prodejen" na východě... a tady to má odstrašit neznalé.
A ty bottle-safery na drahých flaškách jsou názorná ilustrace korporátních nesmyslů - drahé flašky se musí chránit safery, které se poté na pokladnách sundávají ... přitom systém EAS je obvykle vypnutý, aby neotravoval
- tomasjedno
Tak přišla bída na kozáky - ta baterka sice pořád má obstojnou kapacitu, ale vnitřní odpor už vylezl na 30 mΩ, takže neutáhne startér. Ale má na to nárok, vydržela skoro 18 let (vyrobena 6/2007)tomasjedno píše:P.S. Autu je 17, já s ním jezdím 6,5 roku, baterka se kterou jsem ho koupil má aktuálně 75% kapacity, takže starost, co budu dělat, když… nechávám koňovi, ten má větší hlavu.
- tomasjedno