Oprava pojezdového kolečka do sprchového koutu
Moderátor: Moderátoři
Oprava pojezdového kolečka do sprchového koutu
další mechanická závada.
Kamarád má rozbité kolečko do sprcháče. Jezdí po hliníkové kolejnici a má po obvodu nějakou dost tvrdou umělou hmotu. Sprcháč má asi 20let a hmota na několika místech praskla a kus se vylomil. Předpokládám, že ostatní kolečka na tom budou podobně, ale zatím se nerozpadla.
Rozměr nevím přesně (přinesl mi to do hospody a já to jen stačil vyfotit), ale průměr je asi pětikoruna a tlouštka asi 5-7mm.
Nemáte někdo poblíž Brna možnost vytočit kroužek ze silonu(?). Původně je to tam nějak zastříknuté nebo nalisované, protože mosaz pod plastem je drážkovaná.
Nebo nějakou radu jak to spravit. Soustruh nemám a ani kousek vhodného materiálu.
-
petrfilipi
Anebo 3D tisk z nějakého odolného materiálu.
PF
Obyčejná cínobronzová nebo hliníkobronzová hřídelka s delrinovým kolečkem, bez kuličkovýho ložiska, navěky.
Původní kolečko spíš než prasklo se ošoupalo, protože ložisko se zacpalo bordelem z vody. Taky jsem to řešil, soustruh naštěstí mám.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Mal som taký polykarbonát takmer 15 rokov... na vrchu bolo len plastové "koliesko" a na spodnej časti len plastový "hák" - s pojazdom nikdy problém za tú dobu nebol...no na naliehanie ..mám teraz 4 roky takýto systém.. ale 15 to nedá určite