Ahoj, právě že WDS jsem vypnul nejsem blbý. Nemůžu mít 40MHz, kvůli okolním sítím. Ono je to stejně zbytečné, když mám od providera max. 75/35 na IPV6 a cca 65/29 na IPV4. Ale dal jsem si i na jeden router kanál 9 a na druhý kanál 13 oba samozřejmě 20MHz. SSID mám na obou stejné. Downloud toho druhého routeru je prostě z internetu pouze 22Mbps u IPV4 a 30Mbps u IPV6 a měl by být 54Mbps stejně jako od prvího routeru, kde je to v pořádku. Dhcp sekundárního routeru mám vypnuto. Na sekundárním routeru tedy na jeho bráně teď není internet a má samozřejmě jinou adresu jako primární router oba ve správném rozsahu.DukeNuke píše:Volba wireless by měla být bgn mixed. Pokud jsi v baráku a nemáš okolní rušení, pak můžeš natvrdo nastavit kanál a šířku na 40MHz.
SSID a heslo k WiFi stejné, jako u prvního routeru.
Jestli máš zatrženo Enable WDS Bridging, tak to zruš - propojeno to máš kabelem.
Zkontroluj Wireless / AP isolation - nesmí být zatrženo.
DHCP vypnout.
V Network / LAN nastavuji pevnou IP adresu - to čistě jen proto, abych věděl jakou IP má a dostal se do nastavení, když potřebuju. Na stejné adrese pak budeš hledat tu flashku, ať už FTP, či jiné služby. Pokud chceš FTP do internetu, pak budeš muset nastavit směrování v prvním routeru.
K měření - běžně dělám tak, že na stolním PC nasdílím adresář. Jeden AP vypnu, připojím sdílený adresář jako síťový disk a pomocí totalcommanderu kopíruju soubor tam a zpět. Tcmd ukazuje rychlost kopírování a je to skutečně reálná rychlost. Pak AP zapnu, vypnu druhý a stejný postup pro druhý AP.
Sekundární router je TP-link 1043ND v3 (v2.1) s firmware v3 obohaceném o IPTV, tedy nejnovější firmware. Má v nastavení i diagnostiku ping, traceroute. Takže není problém zjistit, že nemá internet a taky je to vidět logu, kde teď není čas z NTP. Zajímavé, že z hlavního routeru je tam ten downloud 54Mbps v pořádku.
primární router 192.168.2.97 DNS DHCP 1.1.1.1 pro připojení k samotné síti samozřejmě DNS providera
sekundární 192.168.2.98
u sekundárního mám nastaveno DNS primárního routeru, ale to by mělo být jedno, když stejně do internetu přístup nemá. A stejně se vše na sekundárním připojuje přes DHCP primárního routeru. A to připojení je správně to jsem si zkontroloval, že vše je přebráno z toho DHCP primárního routeru.
Co mě teď ještě napadá DNS nemám na DHCP tu adresu primárního routeru, ale to by snad nemělo vadit, když tam mám DNS 1.1.1.1. A to by ten internet snad vůbec ani nefungoval a stejný problém by byl i na primárním routeru, kde je vše v pořádku.