Miele KFN12923SD chladnice+mrazak
Moderátor: Moderátoři
- hajeklubos
- hajeklubos
Vřazené Ametry ukáží naprosto přesně co se děje při prvním a všech následujících pokusech o start na obou vinutích. Dělal bych to takto když je napájecí napětí OK. Vidím to na to, že se kompresor zadírá, případně problém vinutí. To je v každém případě v...............
Luboš
Nejde o slengový výraz, tomu rozumím dobře. Jde o to, že na tvém schematu nic neteče, kam nemá. Ty proudy jsou v obou případech ("Červený a černý") v pořádku. Že jde o chybový a provozní stav, je druhá věc.hajeklubos píše:Netušil jsem, že tě rozhodí můj slangový výraz něco "cedí" někam teče proud kam nemá...
Proto jsem se zeptal, "co ti kde přebejvá nebo schází". Otázka trvá.
(řídící elektrodě triaku se nežíká gain)
- hajeklubos
Zvatymu „přebejvá“ 5,5A proudu, který jde někam do motoru. Kam, kdy to začne, dochází k opakovanému relevantnímu pokusu o rozběh? Musí vědět na100 procent, že je to vadný motor a nelze to vyřešit výměnou nějaké venkovní součástky. Místo poukazování na moji nepřesnou formulaci můžeš navrhnout své řešení identifikace závady. Ostatní je na Zvatym.
Luboš
Je jasné, že odběr jde do motoru, protože motor není schopen rozběhu, rozběhne se znovu až po nějaké době po odpočinku (popsáno v historii vlákna), proto je ryziko, že v tomto stavu zůstane a tak tomu i někdy bylo.
Dal jsem nový kondik 6mikroF (originál má hodnotu 5mikroF) a žádná změna. Dal jsem kondik 12mikroF a rozbíhá se vždy spolehlivě, to svědčí o přidření nebo ucpání a oprava je tímto nerentabilní. Navíc při provozu 12mikroF spotřebovává dvojnásobek štítkové hodnoty výkonu a kompresor je s tímto 12mikroF po dvou hodinách běhu na hranici udržitelnosti dotykem ruky.
Jinak pokud je "běhový" stav kompresoru (a lednice jako takové) v pořádku a při tom je prokazatelně závada na straně kompresoru, zvážil bych dodatečnou úpravu rozběhového obvodu (přídavný kondenzátor přes el. spínač). Jistě by to vyšlo levněji jak nový kompresor.
- hajeklubos
s 5mikroF originál se chová stejně jak s novým 6mikroF, tzn. první start bezproblému potom až po určité době.....vše je tu popsaáno v historii
moje schéma je dostačující, není nutné připojovat přímo kompresor, ale stačí změřit odběry před pozistorem tak jak to mám, protože přes pozistor teče jen minimum to lze vidět z úbytku napětí na kontaktech pozistoru
řešit to přídavným vypínačem, který by odpojoval 12mikroF by se dalo, ale i tak byla spotřeba vyšší než štítkový standard
Za mě: k mému testu s 12mikroF mám jistotu, že je kompresor přidřen, navíc lednice je 15let stará a proto následovala rozborka