čím přilepit kontakty tlačítek DO
Moderátor: Moderátoři
čím přilepit kontakty tlačítek DO
prosím poraďte. Snažím se opravit dálkové od VHS, všechny kontaktní plošky mají odpor v řádu stovek kΩ.
Mám náhradní kontakty ale žádné lepidlo na silikonu nedrží.
Nemáte nápad čím ty kontakty přilepit ?
Na obojstrannu lepiacu pasku som nalepil alobal (z cokolady), potom som si priebojnikom navysekaval kruzky, odlepil kryci papier a nalepil na potrebne miesto. Cekom sa mi to osvedcilo.
Asi pred polrokom som u cinanov nasiel nieco podobne. Napriklad na Temu daj hladat Conductive Tape Patches for Remote Control Buttons . Mozes si vyhrat aj rozne priemery.
Pokud neopravuješ DO jak na běžicím pásu (tj. velmi často), tak po otevření lepidla toto po čase v tubě ztvrdne a je k nepoužití.
Dnes přilepíš (dejme tomu) 5, či 10 koleček, a další DO budeš opravovat až za dlouho. Potom už je lepidlo k nepoužití a zbylo ti "jen 90 gum. koleček"
Už jsme to tu nejednou probírali . . .
Vobec, tie nahradne gumicky su pomerne hrube (aspon tie, co mam ja), tak si pre istotu prever, ci na tom tvojom DO sa po nalepeni novej gumky nedostanes do podobneho stavu.[/b]
Já to zkracuji od oka, cca 2 mm.
Zkoušel jsem sanitární silikon ale nebylo to ono. Zkusím dle vašich rad pohledat tu malou tubu, snad se zadaří.
díky všem